Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Najdi si to, co hledáš, v jiném okně, v adresním řádku označ adresu, zmáčkni na klávesnici zároveň CTRL a C, vrať se do okna, kde píšeš příspěvek a tam, kde chceš v textu mít ten odkaz, zmáčkni zároveň CTRL a V.
To je jednodušší způsob, pokud bys chtěla machrovat a mít místo odkazu nějaké slovo (třeba Seznam ), klikni nad okýnkem pro psaní odpovědi na ikonku s globusem (vedle textu Vložit), do políčka Text odkazu napiš to slovo, co chceš, aby se zobrazilo (může to být i více slov, i celá věta) a v poli Adresa odkazu smaž to http:// a pak zmáčkni najednou CTRL + V.
Snad je to srozumitelné ![]()
Najdi si to, co hledáš, v jiném okně, v adresním řádku označ adresu, zmáčkni na klávesnici zároveň CTRL a C, vrať se do okna, kde píšeš příspěvek a tam, kde chceš v textu mít ten odkaz, zmáčkni zároveň CTRL a V. Anebo myší zmáčkni pravím tlačitkem s kopírovat a v textu opět zmáčkneš pravím na myš Vložit
Angua píše:
Najdi si to, co hledáš, v jiném okně, v adresním řádku označ adresu, zmáčkni na klávesnici zároveň CTRL a C, vrať se do okna, kde píšeš příspěvek a tam, kde chceš v textu mít ten odkaz, zmáčkni zároveň CTRL a V.To je jednodušší způsob, pokud bys chtěla machrovat a mít místo odkazu nějaké slovo (třeba Seznam ), klikni nad okýnkem pro psaní odpovědi na ikonku s globusem (vedle textu Vložit), do políčka Text odkazu napiš to slovo, co chceš, aby se zobrazilo (může to být i více slov, i celá věta) a v poli Adresa odkazu smaž to http:// a pak zmáčkni najednou CTRL + V.
Snad je to srozumitelné
Tý jo, druhý způsob je super!!!! Zase o něco chytřejší.
já nemůžu přijít na to,jak se sem pak vrátit z té hledané staránky,abych to sem vložila.
A ještě něco:je to opravdu „kopírovat“?Není to „vyjmout“ a pak „vložit“?
Anonymní píše:
já nemůžu přijít na to,jak se sem pak vrátit z té hledané staránky,abych to sem vložila.A ještě něco:je to opravdu „kopírovat“?Není to „vyjmout“ a pak „vložit“?
Musíš si otevřít buď podruhé prohlížeč, takže budeš mít 2 okna - uvidíš je dole na liště - budeš tam mít dva takové obdélníčky s logem tvého prohlížeče (např. modrým éčkem, pokud máš Internet Explorer). Přepneš se mezi nima tak, že vždycky na jeden z nich klikneš a objeví se ti okno, které k tomu obdélníčku patří.
Je možné se přepínat i kombinací kláves ALT a TAB (podržíš ALT a každým ťuknutím do TAB ti přeskočí jedno z otevřených oken).
Některé prohlížeče mají tzv. záložky, to poznáš tak, že někde nahoře máš takové malé +, tím se otvírá právě ta nová záložka, přepíná se mezi nimi kliknutím, stejně jako mezi okny. Ale jestli jsi začátečník, první způsob máš asi jistější.
Vyjmout nebo kopírovat máš jedno - obojí uloží tu adresu do schránky, akorát, že když dáš vyjmout (CTRL a X), tak ti z adresního řádku ta adresa zmizí, když dáš kopírovat, tak ne. Ale na funkci (Vložit) to nemá vliv
![]()
Angua píše:Anonymní píše:
já nemůžu přijít na to,jak se sem pak vrátit z té hledané staránky,abych to sem vložila.A ještě něco:je to opravdu „kopírovat“?Není to „vyjmout“ a pak „vložit“?Musíš si otevřít buď podruhé prohlížeč, takže budeš mít 2 okna - uvidíš je dole na liště - budeš tam mít dva takové obdélníčky s logem tvého prohlížeče (např. modrým éčkem, pokud máš Internet Explorer). Přepneš se mezi nima tak, že vždycky na jeden z nich klikneš a objeví se ti okno, které k tomu obdélníčku patří.
Je možné se přepínat i kombinací kláves ALT a TAB (podržíš ALT a každým ťuknutím do TAB ti přeskočí jedno z otevřených oken).
Některé prohlížeče mají tzv. záložky, to poznáš tak, že někde nahoře máš takové malé +, tím se otvírá právě ta nová záložka, přepíná se mezi nimi kliknutím, stejně jako mezi okny. Ale jestli jsi začátečník, první způsob máš asi jistější.
Vyjmout nebo kopírovat máš jedno - obojí uloží tu adresu do schránky, akorát, že když dáš vyjmout (CTRL a X), tak ti z adresního řádku ta adresa zmizí, když dáš kopírovat, tak ne. Ale na funkci (Vložit) to nemá vliv![]()
![]()
Na mě je to stejně složité,paradox je že jsem to dřív uměla bez problémů,ale to jme mělistarší widows a tam to bylo nějak jednoduchý…mohla bys mi prosím,napsat po stup na nějakém příkladu a polopatě krok za krokem?
Anonymní, pokud máš v počítači INTERNET EXPLORER ( u jiných prohlížečů nevím), tak je dobré metodou pokus-omyl nacvičit používání ikon ZPĚT a VPŘED (zelené kroužky se šipkama). Webové stránky se většinou řadfí „kaskádovým stylem“ a ten podporuje používání těchto dvou režimů.
I když třeba u vložení příspěvků do diskuse na eMiminu to neplatí… ![]()
Ted tady sedím tak ti to popíšu jak to ted udělám.Zrovna jsem se koukala na pompo hračky a chci sem vložit odkaz,tak v adresnim řádku označ adresu klikni na ní a celou ji modře protahni až do konce pak na myši na prave straně zmačkni s kopíruj tod vše.Vrat se zpět na eMimino a založ diskuzi nebo odpoved a zmáčkni za se na pravo vložithttp://www.pompo.cz/
lukymaty píše:
http://www.pompo.cz/
To chápu,ale nevím jak si e mimino mám dát na spodní lištu,abych se sem mohla vrátit a vložit to,protože když teda dám na spodní lištu e mimino,tak se mi to povede,ale mám na stránce tapetu s ikonama a ne seznam.
já jsem si dala emimino na lištu jak je adresní řádek tak je na konci hvezdička když ju zmačkneš objeví se záložka a dáš HOTOVO a mela by si ju mít připíchlou
lukymaty píše:
já jsem si dala emimino na lištu jak je adresní řádek tak je na konci hvezdička když ju zmačkneš objeví se záložka a dáš HOTOVO a mela by si ju mít připíchlou
Já tady mám jen hvezdičku pod Googlem,jmenuje se oblíbené položky…myslím,že sice jsem na tyhle věci tupá,ale že bude problém v počítači,že tohle nenáme možná nastavený,jelikož máme úlně nový Windows.
Zakldatelko a jaký máš internetový prohlížeč? Líp se to bude popisovat, když budem vědět, kde co máš ![]()
Jak pouštíš internet? Máš ikonu na ploše, v nabídce Start nebo na liště?
Jestli v nabídce Start, tak nic nemusíš shazovat, otevři Start a znovu spusť jakoby internet. Otevře se ti nové okno. Jestli máš ikonu na ploše, tak shoď emimino na lištu (vpravo nahoře je tlačítko minimalizovat - třetí zprava) a zase spusť jakoby znovu internet.
Teď nevím jistě, jak to je ve W7, musela bych to zítra ověřit u mamky nebo drahého, ale myslím, že tu ikonu prohlížeče budeš mít na liště jenom jednu, takovou podsvícenou a když na ni najedeš myší, tak se ti zobrazí nabídka dvou oken. Tak si na jedno z nich klikneš - podle toho, které budeš chtít mít otevřené.
Windowsama by to být fakt nemělo, takové věci se tam nenastavujou - jenom ty sedmičky jsou trošku jiné, tak dá práci se tam zorientovat…
Ahoj,potřebovala bych poradit jak se vkládá odkaz na internetové stránky,když něco potřebuji najít a pak sem vložit?jsem na to tupá,díky