Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Psala jsem ti to, 25 cm, palec je 2,5cm, nemám pravítko, abych to přeměřila, ale podle tohohle převodu to vychází
Jinak menší velikost je vážně jen o zvyku, navíc není problém k němu píchnout normální klávesnici nebo i velkej monitor od kompu, pokud máš… Já už se dnes na normálním stolním PC ztrácím, jak mi to přijde veliké a nepřehledné ![]()
Ale upřímně bych si nic tak drahého neobjednala aniž bych to viděla…
Lidu - a nějaký odkaz prosím, nemůžu ho na zboží nikde najít..
Já mám taky malý 10ti palcový a jsem naprosto spokojená. Asus 1001Px, kupovala jsem ho na alze loni před Vánoci za necelých 6tis. Používám ho i pracovně a jsem na něm téměř pořád. Píše se mi na něm snad lépe než na velkém a je krásně lehoučký, u těch malých to chce jen vybírat s většími tlačítky aby se na něm pak dobře psalo.
http://www.alza.cz/…-d245507.htm
Ja ho mam ale privezeny z USA, kde stal 500 dolaru, coz vychazi na 9tis.korun. Dostala jsem ho jako darek na praci do skoly. Jsem s nim moc spokojena a uzivam ho maximalne
Jiny bych nechtela. ![]()
U těch menších notebooků si dej pozor na malou klávesnici, hůř se na ní píše a nevejdou se ti tam obě ruce, pokud píšeš všema deseti.
Laaja píše:
U těch menších notebooků si dej pozor na malou klávesnici, hůř se na ní píše a nevejdou se ti tam obě ruce, pokud píšeš všema deseti.
Já se teda vejdu, ale je pravda, že jsem prcek, tak mám asi i malý ruce
Mám teda standardní velikost kláves, jen bez číselný části.
No tchán má jakýsí malý notebook, fujitsu, a rukama se tam nevejdu a píše se mi fakt blbě. Píšu všemi deseti a na klávesnici jsem se nevešla.
U mně vede dell
jsem maximálně spokojená, technickým parametrům nerozumím, ale vyhovuje mi! ![]()
Tak já nakonec koupila ten repas. Prostě levný počítač, ale s parametry standardních noťasů. Mám záruky, pomoc přítele na telefonu (prodejce) … bohužel u mně je situace s nákupem počítače značně dramatická a šest osm tisíc bych dát prostě nemohla …
Takže se začínáme kamarádit a uvidíme.
![]()
Ahojky oživuji diskusi od zítra má být v jednom obchodě ve Zlíně akce sleva všeho o půlku a protože momentálně nemůžu do notebooku investovat víc jak 6tisíc tak jsem se rozhodla zajít se do obchodu zítra podívat podle čeho byste vybíraly nový notebook a kolik je asi tak normální váha notebooku a šířka monitoru v palcích? díky moc
Nejběžnější úhlopříčka je kolem 15" a váha kolem 3 kg. Ale vybírala bych i podle procesoru, velikosti disku a velikosti paměti, případně koukala i na grafiku. Jinak bych koukala i na značku, ale předpokládám, že tenhle luxus si, pokud tě neudupou, odpustíš ![]()
Jinak pokud si chceš udělat představu, co za ty peníze čekat, tak jukni sem
Kromě toho, co psala @kotyk, bych ještě doporučila ověřit si, jak je to se servisem v případě poruchy. Třeba Lenovo většinu servisních zakázek zasílá do Polska, takže i banální oprava může trvat i 2 týdny.
Jako u všeho platí, že značka něco stojí, ale kvalitativní rozdíly jsou nesrovnatelné a ve finále se levné pořízení nemusí vyplatit.
A hlavně se u těch extra levných notebooků ujisti, že součástí dodávky je i operační systém.