Jak vycházíte s mateřskou?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@berry4 píše:
Já teda nevim, ale prvořadě- co to máš za chlapa? Dítě jste určitě chtěli oba, takže tedˇje snad přirozené, že vás bude živit a starat se o standart celé rodiny.
Z toho prostě logicky vyjít nemůžeš, ani kdyby jsi se na hlavu postavila, teda v případě, že ze své MD zajištuješ jídlo pro všechny včetně teplých, problém není v tobě, problém hledej v chlapovi. Co dělá s tím zbytkem?![]()
s jakym zbytkem? jako chlap? ten si vydelava peknou sumu po pravde mi prida nejakou tu korunu ale moc ne samozdrejme koupi plenky ale kdy holky potrebujou veci nejaky obleceni nebo cokoliv na to mi neprida. jidlo je dulezitejsi to vim, ale obleceni kosmetika, atd take a na to nemam.
Jste rodina tak byste měli hospodařit společně, s rodičákem bych taky nevyšla, nebylo by to ani na jídlo, navíc už mi končí. Naštěstí mám manžela a z jeho výplaty nakupuji vše co potřebuji. ![]()
@simoušek takže když potřebuješ pro děti nakoupit oblečení a ostatní potřebné věci tak ti na to nedá? Já mám rodičák 7600kč a z toho nakupuju jídlo, kosmetiku, plíny, oblečení atd. Když mi peníze dojdou tak mu řeknu a on mi dá. Ale on mi dává i tak, někdy si nemusím ani říkat.
Tak mě dává přítel zhruba těch 12-13 tisíc a s tím hospodařím. Kupuju jídlo, kosmetiku a tak, poplatím složenky atd. Většinou mi z těch peněz i zbyde. Zbytek výplaty co jde přítelovi na účet si šetří, stejně jako já rodičák, protože chceme koupit nový auto.
Ale jak tu někdo řekl, samotná z těch peněz nemůžeš utáhnout 4členou rodinu, ani kdyby ses zbláznila. Děti máte společný, tak byste taky měli společně hospodařit. ![]()
Tak to my máme jeden účet společný, hospodařili jsme si každý zvlášť než jsme se vzali a když se narodil malej, já zrušila účet a zůstal manželův, kam mi normálně chodí výplata, teď zase mateřská a později bude zase chodit rodičák. Jsme jedna rodina, každým dnem se rozrosteme a budeme čtyří a vše je společné. Nedovedu si představit moje prachy, jeho prachy…
@Maarlen píše:
Tak to my máme jeden účet společný, hospodařili jsme si každý zvlášť než jsme se vzali a když se narodil malej, já zrušila účet a zůstal manželův, kam mi normálně chodí výplata, teď zase mateřská a později bude zase chodit rodičák. Jsme jedna rodina, každým dnem se rozrosteme a budeme čtyří a vše je společné. Nedovedu si představit moje prachy, jeho prachy…
Tak to ti upřímně závidím… ![]()
- Upravit
Ja mam 10tis rodicak z toho zaplatim byt+net+naftu+benzin
manzel ma cca 20-30tis mesicne a z toho zijeme, mame penize dohromady a kdyz ja nebo on neco potrebujem a zrovna ten druhy ma pozadovanou sumu v penezence, tak to zaplati
na hadriky ci kosmetiku me da, sic remca, ze to urco nepotrebujem, ale co, ma doma 4 baby
![]()
Moja vyplata, potom materska chodi na ucet, z ktoreho sa plati hypo… co ostane je rezerva. Zijeme z manzelovej vyplaty - ked dojdu prachy, tak vyberie z bankomatu a snazime sa s tym vydrzat co najdlhsie.
Mimochodom, moj chlap tu prave drzi prednasku na temu rozved sa a zazaluj manzela o alimenty, budes na tom lepsie. Pripadne zajst za pravnikom a spisat dohodu, so sankciami, preto pravnika
a zalozit „rodinny“ ucet, kam obaja budete posielat presnu polovicu vasich prijmov a z toho bude rodina fungovat. Ale ja mam nudneho, nemoderneho manzela, ktory nie je cool ani in
![]()
@simoušek heledˇ ve chvíli, kdy jsem otěhotněla, partner zrušil účet a veškeré jeho příjmy přichází na můj. JÁ hospodařím, JÁ živím rodinu, JÁ vím, kam je třeba investovat. Zbytek, který nepotřebuji, odevzávám jemu jako kapesné. Někdy víc, někdy míń. Podle toho, jaký ON má příjem.
Přijde mi to logické a i SPRAVEDLIVÉ. Děti jsme chtěli oba, já jsem tedˇv pozici, že nemám dostatečný příjem, takže je na partnerovi, aby nás zajistil. Je na tom něco složitého? ![]()
Manzel za nas zase plati elektriku pojisteni na zimu zajistil uhli drevo ale je pravda ze nemuzu srovnavat jeho plat a muj ja mam rodicak a on je podnikatek kde bere sumu neznamena to ze kdyz mame luxusni barak a ze on ma luxus auto neznamena ze neprida na obleceni atd sam si porad neco kupuje, jen on treba kupuje kraviny, a pleny a jidlo a takovy musim kupovat sama to me štve.
@berry4 Přesně tak je to i u nás. Miminko je teprve na cestě ale všechny peníze mám já, já hospodařím, já plánuju co se bude jíst, vím co kolik stojí, platím účty apod. Taky mu dávám kapesný.
Je pravda ze on za nas plati elekriku, vodu pojisteni, a vse okolo baraku, koupil uhli, drevo na zimu, ale nemuzu srovnavat jeho a muj plat, neznamena to ze kdy on je majitel firmy ma slusne prachy ma luxusni auto me jeste rekl mas luxusni barak deti maji vsechno tak jidlo a kosmetiku si muzes koupit sama obleceni a tak, ale jak muzu uzivit vsechny za to co mam? on nakoupi plenky ubrousky ale zbytek kupuju ja to ale nevychazim aji s jinyma vecma by mi mohl pomoct
U nas to je trochu nestandart, pac mame penize rozdelene na nemecke a ceske. Manzel plati vsechno jidlo, jeste mi dava na utratu pres tyden, z cehoz kupuju zeleninu, pecivo a pliny a tak.
pro me je teda lepsi nakupovat jednou tydne v supermarketu, ale je dobre si napsat listek a udelat si jidelnicek dopredu a nehazet tam zbytecnosti.
z materske platim manzelovo zivotni, sobe cesky telefon, nekdy zamaznu dluhy. A setrim na vetsi veci do domacnosti ktere kupuju bud v cr, nebo kreditkou. Naposledy to byl kocar, predtim vysavac, ktery doslouzil.
- Upravit
@simoušek na jidlo a kosmetiku mi to prijde taky sakra malo…
u nas je taky znacny nepomer, navic ty penize nemuzeme pomichat…muz plati vlastne vse potrebne, ja ten nadstandart. I treba jemu obleceni, boty…ale to jak kdy.
- Upravit
Na plenky teda prida tak jednou nebo koupi ale to jidlo a to je taky pekne drahy
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat