Jak vycházíte s mateřskou?

402
1.7.12 16:33

Jak vychazite s materskou

Ahoj maminky chtela bych se zeptat jak vy vychazite s materskou? ja mam 2deti beru rodicak 4800 ja platim jen pausal, kupuji jidlo. zbytek plati manzel, manzel mi nejakou tu korunu jeste prida. ale vubec nevychazim, za tyden mam penize pryc, dokazete nejak poradit abych vydrzela s penezi na cely mesic?

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Reakce:

Velikost písma:
jullls
1.7.12 16:35

Mám 8100,– mateřskou, platím 6000,– byt, dceři něco málo a jinak jídlo muž.. :P ale taky to nějak mizí…

• Upravit
779
1.7.12 16:40

Já mam 7600 plus mi přítel přidá 3000 a já z toho celý měsíc nakupuju jídlo, drogerii plýny a něco na sebe..nějak vycházim, ale v srpnu se vracim do práce tak se těšim, že tohle odpadne 8)

• načítám...
402
1.7.12 16:43

Znam maminky ktery maji 3600a s rodicaku jim treba zbyde jen 1000kc a vyjdou s tim a me to nevyjde ani na tyden.

• načítám...
584
1.7.12 16:51

@simoušek moje rada jak ušetřit je nekupovat polotovary, ale pouze základní potraviny a všechno doma vařit. Tzn. i dítěti dělat domácí obědy, přesnídávky, kaše atd. Nenakupovat nic dopředu, vždycky jen na jeden dva dny. Smrt jsou u nás hypermarkety. Tam necháme vždycky tři tisíce, i když jedeme jen pro maličkost. Tak tam prostě nejezdíme. Sleduj slevy. I za plíny se dá ušetřit. Veškerou drogerii kupuju v dm. Dostávám slevové knížky, kde je kupon na 25% slevu na jakýkoli výrobek. Kupuju tam jejich plíny v mega balení a docela dost na tom ušetřím.

Před mateřskou jsme měli po uhrazení všech poplatků na jídlo, oblečení, drogérii a zábavu 25 000 Kč. Utratili jsme vždycky všechno. Teď, když mám cca 7-9 tisíc (jak kdy) na měsíc, uvědomila jsem si, kolik jsem kupovala zbytečností. :lol:

• načítám...
19494
1.7.12 16:54

Mam rodicak a k tomu dvacku plat a vychazime jen tak tak :-O treba dneska jsme udelali vetsi nakup za 4000, takze na tvym miste bych to mela pryc za den, to je naprosta silenost, s tim bych nevyzila :-( takze nejakou radu nemam, bohuzel

• načítám...
14335
1.7.12 16:55

Mě to vychází občas, ale většinou ne.. Ono je taky rozdíl, jestli někdo žije na vesnici, kde polovina věcí je na zahradce a nebo všechno kupovat..
Například my máme veškerou zeleninu- rajčata, vše dopolévky, na zahrádce, ovoce, klasika, třešně, jahody, od známých meruňky, takže mylsím, že i to hodně udělá, než všechno kupovat..
Vejce máme taky od babičky to samé někdy domáci maso.. Ale v zimě, kdy kupujem všechno, tak nevycházím..

• načítám...
15674
1.7.12 17:12

Ahoj. Mám rodičák 7600Kč, z něj odchází stavebko a penzijko (celkem 2200Kč) a ze zbytku nakupuju (jídlo, drogerka a co je potřeba během týdne). A často i nějakou tu tisícovku ušetřím. :nevim: Nejvíc teda utrácím za ovoce a zeleninu, to nešetřím. Jídelníček sestavuju u letáků podle akcí (aspoň nemusím přemýšlet, co zase vařit), večeře míváme studené, chleba často peču doma. Nejvíc ušetřím od té doby, co se snažím zhubnout a radikálně jsem snížila spotřebu sladkého (nekupuju to ani holkám, páč bych to stejně jedla hlavně já) a začala nakupovat základní potraviny v Lidlu. Zrušila jsem téměř všechny polotovary, snažím se vařit na dva dny, pokud něco zbyde, dávám hned do mrazáku. Jednou za čas vařím jen z toho, co je doma, a vyčistím tam špajzku.

• načítám...
Tarfinka
1.7.12 17:14

Já vycházím, ale asi jen proto, že mateřská chodí manželovi na účet a ten mi dá peníze kdykoliv si řeknu :mrgreen: ale samozdřejmě šetřím. Vařím vesměs levná jídla, vařím i malé..snažím se nekupovat skleničky ani moc přesnídavky, jen když někam jdeme. Plínky kupuju vždycky v akci i kosmetiku. Snažíme se nedělat velké nákupy, ale radši zajít co 2 dny na nákup a nakoupit to co vážně sníme, kdysi jsme vyhazovali do koše prošlé jídlo za tisíce..to už se teď nestává.

• Upravit
402
1.7.12 17:30

Ja tak za nakup utratim 500za tyden jenze se doma nudim nemam tady zadne kamaradky takze kazdy den chodim do mesta a tam vzdycky nebo utratim potom nevyjdu. to me stve, a kupujete si s materskych i pro sebe nebo jen pro deti?

• načítám...
Anonymní
1.7.12 17:30

Mám 11500 Kč - 4000tis-inkaso,5000Kč jídlo. Zůstane mi 2500 Kč na ještě nějaké platby jako benzin, paušál, spoření dcerce a taktéž nevycházím bohužel. Každý měsíc nečekané výdaje a také stovka ke stovce a hned je z toho tisícovka. Manžel zaplatí ze svého platu akorát hypo+pojištění (zbytek projede). Takže za týden mi to začne - jdu na poloviční do práce :mavam:

• Upravit
2659
1.7.12 17:32

Kupuj jen jidlo, ktere opravdu potrebujes - tj. zdrave a vyzivne potraviny, zadne krupky, sladkosti, polotovary, sladke napoje… Zkus varit vic jidel z levnych veci (napr. lusteniny). Na drogerii se da taky usetrit, castokrat jsou levnejsi vyrobky uplne stejne dobre jako drazsi. Taky se radsi vyhybam super a hypermarketum, cloveku se zda, ze hodne usetri, protoze nakupuje vsechno v akci, ale pak nakoupi milion veci, ktere ani ne(s)potrebuje.

• načítám...
402
1.7.12 17:41

Ja prave hodne kupuju ty nejlevnejsi veci ale kdyz deti potrebujou kruh rukavky ted na leto vubec nevim kde takovy veci koupit, jelikoz za 200stovky to se pichne a mam po tom.

• načítám...
29577
1.7.12 17:49

Já teda nevim, ale prvořadě- co to máš za chlapa? Dítě jste určitě chtěli oba, takže tedˇje snad přirozené, že vás bude živit a starat se o standart celé rodiny.
Z toho prostě logicky vyjít nemůžeš, ani kdyby jsi se na hlavu postavila, teda v případě, že ze své MD zajištuješ jídlo pro všechny včetně teplých, problém není v tobě, problém hledej v chlapovi. Co dělá s tím zbytkem? :-O 8)

• načítám...
17014
1.7.12 17:53

@berry4 Přesně to mě napadlo :roll:
Zakladatelko s tak málem 4členná rodina prostě nevyžije :roll:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat