Jak vychovávat dítě s ADHD

Napsat příspěvek
Velikost písma:
49159
20.6.15 10:18
@tomidlo píše: Žádný pocit viny jí nevštěpuju, pouze sni mluvim o probému podle toho jek mi radí doktoři (byly sme u několika a mezi sebou si předávali co zjistili a jak sem uz psala výše, jedna s náma i chvýli bydlela), autoryta není o strachu ale o harmonii ve skupině (podobně jako u lvů, vlků, slonů atd.)Savo sem uváděla jen jako příklad, to samozřejmě na dosah nemá, jen sem tím chtěla poukázat na to, že po dobrym to sní nejde a občas musí být bita, tátu neznáš, tak nemůžeš vědět jak se chová, já sem malou poprvé uhodila asi před rokem, po tom co ji naši uplně skazili a já ještě nevěděla o adhd, v době rozlity polivky jí byly dva roky a ja sni jednala jak v rukavičkách. Jinak pokud nemáte radu a chcete jen kritizovat tak radši nepište, kritiky si užiju dost od sousedů a ti narozdíl od vás vědi jak se chová a co dokéže, podle doktorů se k ní chovám správně, tady sem se jen chtěla dozvědět rady od lidí, kteří měli, nebo mají stejný problém.

já mám stejný problém a přesto jsem ti napsala co jsem napsala.. ;)
vychovávám chlapečka - ted 6 let s ADHD…myslím, že jsem kompetentní ti říct, jak na mě tvé psaní působí
já tam čtu ONA ONA ONA… MY děláme vše správně - no neděláte.. jinak by aspon něco fungovalo.. po milimetrech a ne pořád - ty děti mají výkyvy - strašné výkyvy ale aspon občas by něco zafungovalo - pokud nefunguje - není to správný postup - prostě není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
20.6.15 10:24
@tomidlo píše: Žádný pocit viny jí nevštěpuju, pouze sni mluvim o probému podle toho jek mi radí doktoři (byly sme u několika a mezi sebou si předávali co zjistili a jak sem uz psala výše, jedna s náma i chvýli bydlela), autoryta není o strachu ale o harmonii ve skupině (podobně jako u lvů, vlků, slonů atd.)Savo sem uváděla jen jako příklad, to samozřejmě na dosah nemá, jen sem tím chtěla poukázat na to, že po dobrym to sní nejde a občas musí být bita, tátu neznáš, tak nemůžeš vědět jak se chová, já sem malou poprvé uhodila asi před rokem, po tom co ji naši uplně skazili a já ještě nevěděla o adhd, v době rozlity polivky jí byly dva roky a ja sni jednala jak v rukavičkách. Jinak pokud nemáte radu a chcete jen kritizovat tak radši nepište, kritiky si užiju dost od sousedů a ti narozdíl od vás vědi jak se chová a co dokéže, podle doktorů se k ní chovám správně, tady sem se jen chtěla dozvědět rady od lidí, kteří měli, nebo mají stejný problém.

Tvůj problém je hlavně v to, že vám narušuje idylku s přítelem a vaším novým dítětem. Vy se kvůli tomu s přítelem hádáte a ty jí to máš za zlé. Ona to cítí. Co se týče tvých vysvětlování - těžko radit někomu, kdo píše pokaždé něco jinýho, jak se mu to zrovna hodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
20.6.15 10:29

@tomidlo
bylo by dobré přijmout, že ona se nezmění.. ona bude u navždy jaká je, ale jde o to podpořit ty dobré vlastnosti, ne chtít vymýtit ty špatné - bitím a tresty…to nikdy nebude fungovat
napíšu ti co mi řekl pan psycholog v poradně- snad aspon něco pochopíš:
Víte, to máte tak, on už jiný nebude, prostě je jaký je, ale to nic neznamená vy s tím můžete udělat spoustu dobré práce.. představte si to jeho problémové chování a ty dobré vlastnosti jako malilinkou kytičku v květináči, kolem které bují nevhodný velký plevel a vy máte dvě možnosti..bud se budete snažit likvidovat plevel - chemií, vytrháváním, postřiky a ani si nevšimnete, že jste díky tomu poškodili i tu kytičku a ta skomírá a chřadne a nikdy nevykvete, nebo můžete vzít hnojivo a podpořit kytičku v růstu zalévat, dopřát sluníčko, hojit a pečovat až se stane že ta kytička vyroste a bude veliká košatá kvetoucí a ten plevel bude najednou malý a nepatrný a nebude ani vidět a možná i sám zaschne, protože ho to krásné prostě převálcuje… je jen na vás, kterou cestu si vyberete, hodně štěstí vám všem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
20.6.15 12:07
@jdukolem píše:
@tomidlo
bylo by dobré přijmout, že ona se nezmění.. ona bude u navždy jaká je, ale jde o to podpořit ty dobré vlastnosti, ne chtít vymýtit ty špatné - bitím a tresty…to nikdy nebude fungovat
Víte, to máte tak, on už jiný nebude, prostě je jaký je, ale to nic neznamená vy s tím můžete udělat spoustu dobré práce.. představte si to jeho problémové chování a ty dobré vlastnosti jako malilinkou kytičku v květináči, kolem které bují nevhodný velký plevel a vy máte dvě možnosti..bud se budete snažit likvidovat plevel - chemií, vytrháváním, postřiky a ani si nevšimnete, že jste díky tomu poškodili i tu kytičku a ta skomírá a chřadne a nikdy nevykvete, nebo můžete vzít hnojivo a podpořit kytičku v růstu zalévat, dopřát sluníčko, hojit a pečovat až se stane že ta kytička vyroste a bude veliká košatá kvetoucí a ten plevel bude najednou malý a nepatrný a nebude ani vidět a možná i sám zaschne, protože ho to krásné prostě převálcuje… je jen na vás, kterou cestu si vyberete, hodně štěstí vám všem..

krásně napsáno

• Citovat
  • Upravit
10141
21.6.15 19:17
@jdukolem píše:
Víte, to máte tak, on už jiný nebude, prostě je jaký je, ale to nic neznamená vy s tím můžete udělat spoustu dobré práce.. představte si to jeho problémové chování a ty dobré vlastnosti jako malilinkou kytičku v květináči, kolem které bují nevhodný velký plevel a vy máte dvě možnosti..bud se budete snažit likvidovat plevel - chemií, vytrháváním, postřiky a ani si nevšimnete, že jste díky tomu poškodili i tu kytičku a ta skomírá a chřadne a nikdy nevykvete, nebo můžete vzít hnojivo a podpořit kytičku v růstu zalévat, dopřát sluníčko, hojit a pečovat až se stane že ta kytička vyroste a bude veliká košatá kvetoucí a ten plevel bude najednou malý a nepatrný a nebude ani vidět a možná i sám zaschne, protože ho to krásné prostě převálcuje… je jen na vás, kterou cestu si vyberete, hodně štěstí vám všem..

to je moc hezky řečené

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
24.6.15 08:11

Dobrý den. Můžete se podívat sem: ŽIVOTNÍ MAPY
Máme vynikající výsledky s ADHD, hyperaktivitou, poruchami učení, komunikací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
3.7.15 13:15

Tak to znam dokonale:) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
3.7.15 13:20

Chtela jsem taky zalozit diskuzi o zvladnuti deti s ADHD, ale spis abych se citila, ze v tom nejsem sama..rozhodne si myslim, ze, jak tvrdis, zajimas se o vsechny dostupne informace, je nedodrzujes..a proto to nemuze fungovat!! :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.11.15 15:52

Mám taky syna s touto diagnózou, teď je mu 6 let a diagnostikovali ho před rokem, bereme (MEDORISPEN),ale učitelky a asistentka pedagoga tvrdí že se chová jako kdyby žádnou medikaci neměl, je pravda že do školky chodí strašně nerad, nejhorší to je vždy když je třeba týden nebo více doma kvůli nemoci, já mu nakoupila různé časopisy pro předškoláčky a každý den spolu pracujeme, ze začátku to bylo dost těžké protože ve školce odmítá řízenou činnost a má problém s autoritou, musela jsem hlavně změnit přístup já sama, musí mít pevný řád a hlavně ho beru jako sobě rovného a musím ho hodně motivovat a chválit za každou maličkost která se mu povede, je pravda když se mění počasí nebo je úplněk je to těžší, ale nesmí se s nimi diskutovat, což já dřív dělala, když jsem mu něco zakázala tak se ptal proč vztekal se a já mu to vysvětlovala, ale to nikam nevedlo, psychiatr mi řekl, že mu mám říkat „protože jsem to řekla“ a když opravdu zlobí tak ho pošlu do svého pokoje přemýšlet o tom jak se choval, naučila jsem se nezvyšovat hlas a fyzicky netrestat, protože to opravdu nikam nevedlo, poslední dobou je to lepší, ikdyž ne ideální, ale už u nás není věčný křik a pláč, teď když ho o cokoli požádám bez řečí to jde udělat, to ještě před půl rokem nebylo možné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6220
7.3.16 09:53

poradí zkušenejší maminka, jak se dá pracovat s ADHD?

Zdravím,
máme 4letou holčičku právě s diagnostikovanou ADHD s poruchou pozornosti.
MMCH jsme i atopici a když se dostaneme do klidu kouše nehty na rukách i na nohách! Gely z lékárny nepomáhají, dojde s to umýt a pokračuje :roll: :think: Zatím jsme bez medikace.
Vztek a záchvaty plačtivosti předcházíme technikou výběr ze 2 možností podle našich pravidel.
Co mě, ale zajímá, jak mohu pomoci dceři ve školce? Obléká se jako poslední, má v šatně milion vjemů k zkoumání, řešení než samotné oblíkání :nevim: Pak provokuje děti, škádlí je a když jí to děti chtějí vrátit pere se.
Doma mladší sestru neustále strká a,,moří"! :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16572
7.3.16 14:19

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6220
7.3.16 20:34
@tulipán píše: .
? :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16572
7.3.16 20:40

@karlle Omyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1266
16.10.16 19:24

Dobrý den, mému synovi je 4 a půl. Jen tak jsem se před pár dny s učitelkou ve školce bavila (ptala jsem se zda se sám obléká a svléká, protože doma se hrozně vzteká že mu to nejde) a ona mi říkala, že ano, že se obléká sám, ale že se vůbec nesoustředí, kouká na všechny děti a řeší úplně jiné věci než to, jak se oblíkne a že pokaždé si oblíkně věci obráceně, že mu stejně učitelky musejí pak vše převlíkat. Prý je vůbec hrozně nesoustředěný, při cvičení dělá vše možné jen né to co má.. a že prý je nejspíš hyperaktivní, ale že se to může věkem ještě srovnat. No docela mě vyděsila, i když několikrát jsme si to doma s manželem a babičkou říkali, že asi trochu hyperaktivní bude.. Nedokáže v klidu sedět u stolu, pořád sebou šije, mluví rychle, u malování nedokáže být dýl než 5min.. ALE na druhou stranu u pohádky vydrží sedět v klidu i hodinu a půl, s autíčkama si také vyhraje dlouho a hlavně si od mala i dokáže hrát úplně sám. Tak nevím..?! Mám už to TED řešit v psychologické poradně nebo to mám zatím nechat být? Ráda bych si aspon přečetla nějakou literaturu o této diagnoze, vlastně o tom nic nevím, jak se k dítěti chovat, jak řešit různé situace atd. Máte dobrý typ na nějakou fajn knížku??? Předem děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1266
16.10.16 19:32

@karlle U nás je to naprosto stejné - s tím oblékáním ve školce, pošťuchováním dětí, mladšího sourozence také hodně pošťuchoval a mořil, ted už je to ale docela dobré, jak roste (20měs), jsou spíš parťáci ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí