Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Hezke letní ráno.
Po dlouhých úvahách jsem dospěla k názoru, že je tu možnost, že syn trpí ADHD. Vy, které se s tím take potykate, co vám nejvíc pomohlo? Beru jakékoliv výchovne rady, typy na knížky… Prostě cokoliv, co vám pomohlo.
Vim, že sama nemůžu určit, co mu je, ale i kdyby to ono nebylo, třeba to pomůže. Aneb tonoucí se stébla chytá a jestli leto bude pokračovat tímto tempem, skončím buď jako alkoholik nebo na Neurolu.
Ahoj, já mám syna s ADHD a PAS(porucha autistického spektra )…
Docházíme k psycholožce a za tu chvíli syn udělal velké pokroky
Nepíšeš ani jak se to u tvého syna projevuje, takže jediné co ti zatím poradím je, obal se hodně velkou trpělivostí a se synem „pracuj“… věnuj se mu, vysvětluj a ono se to obrátí k lepšímu ![]()
Každopádně pokud je jen tvá domněnka že má syn ADHD, tak bych se nejdřív se synem objednala k nějaké dětské psycholožce ať víš na čem jste.
Držím palce ![]()
@Katerina_bella věnujeme se mu hodně a je pořád horší a horší. Sice to je jen má domněnka, ale je dobře podložená. I kdyby to ADHD nebylo, což bych byla ráda, tak máme stejně problém, který musíme řešit. K psycholožce jdeme po prázdninách.
Potřebuju ale řešit to už teď, protože léto je dlouhé.
@Anonymní píše:
@Katerina_bella věnujeme se mu hodně a je pořád horší a horší. Sice to je jen má domněnka, ale je dobře podložená. I kdyby to ADHD nebylo, což bych byla ráda, tak máme stejně problém, který musíme řešit. K psycholožce jdeme po prázdninách.
Potřebuju ale řešit to už teď, protože léto je dlouhé.
A co třeba do APLY? Tam by Vás měli vzít dřív ![]()
@Anonymní píše:
Hezke letní ráno.
Po dlouhých úvahách jsem dospěla k názoru, že je tu možnost, že syn trpí ADHD. Vy, které se s tím take potykate, co vám nejvíc pomohlo? Beru jakékoliv výchovne rady, typy na knížky… Prostě cokoliv, co vám pomohlo.
Vim, že sama nemůžu určit, co mu je, ale i kdyby to ono nebylo, třeba to pomůže. Aneb tonoucí se stébla chytá a jestli leto bude pokračovat tímto tempem, skončím buď jako alkoholik nebo na Neurolu.
A co konkrétně tě u syna nejvíc trápí? A kolik mu je? ADHD má totiž více podob, u někoho je v popředí hyperaktivita, u někoho je zas hlavní problém udržet pozornost, problémy ve škole, poruchy spánku, impulzivita atd…
@milwinka impulsivita s agresivitou je asi aktuálně nejhorší. Problémy s tím, aby se cokoliv naučil v takové běžné funkčnosti - jídlo, hygiena (ještě nechodí do skoly). Pozornost neudrží a přehnaně aktivní je taky. Jedna věc by šla přežít, ale kombinace je vražedná.
Problémy se spánkem má taky, ale naštěstí se stridaji různé období a teď máme celkem pohodu (většinou usíná jen tak 2 hodiny a spí celou noc).
@Anonymní píše:
@milwinka impulsivita s agresivitou je asi aktuálně nejhorší. Problémy s tím, aby se cokoliv naučil v takové běžné funkčnosti - jídlo, hygiena (ještě nechodí do skoly). Pozornost neudrží a přehnaně aktivní je taky. Jedna věc by šla přežít, ale kombinace je vražedná.
Problémy se spánkem má taky, ale naštěstí se stridaji různé období a teď máme celkem pohodu (většinou usíná jen tak 2 hodiny a spí celou noc).
Tak podle toho co píšeš, by se ti mohla hodit knížka Jak společně s dětmi zvládat výchovné krize od psycholožky Annette Kast-Zahn. viz: https://www.levneucebnice.cz/…hovne-krize/ Jsou tak kapitoly, jak řešit: opoziční chování, impulzivní chování, agresivní chování, hádky mezi sourozenci, hyperaktivita- neposedí ani minutu, poruchy soustředěnosti, strach a úzkost, problémy s usínáním, problémy s jídlem a problémy s pomočováním. Je to pro rodiče dětí ve věku od 2 do 7 let, takže když tvůj syn ještě nechodí do školy a navíc má ty problémy co píšeš, tak mi to přijde jako ideální knížka. Akorát se už nedá sehnat, já ji mám koupenou z bazaru… Tak zkus omrknout taky nějaké bazary nebo si zajdi do knihovny. Jinak mám ještě doma knížku „Dítě s adhd a add doma i ve škole“ od Cheryl R. Carter, ale to už je pro školní děti a řeší tam hlavně problémy s roztržitostí, organizací věcí atd…
Ahoj holky, tohle asi vyzkoušíme, myslím, že zkoušku stojí…
https://regenerace.cz/…rnosti-adhd/
Pěkný den! L.
Na Rege mají zase nový článek. Jen nevím jak s těma svíčkama, ať nevyhoříme :
![]()
https://regenerace.cz/…ruchou-adhd/
Papa ![]()
Ahoj mam 1,5 starého syna a bylo mi receno ze mají podezreni na ADHD. Poslali ho k detskemu psychologovi. A upřímně je to s nim zahul. Neudrzi pozornost, porad lita, nechce mi spat a neposlouchá. Často se mi stalo ze mi rekli ze mam nevychovany dite. Zacali jsme chodit do programu ostrov objevu a zde mi po 2h rekli ze nam doporucuji odeji nebot syn nespolupracuje a dela si co chce. A uz je to druhy detsky program kde nas nechteji. A ja se bojim ze kdyz ho budu trestat ze neposloucha že to pokazim. Ano dostane na zadek kdyz uz musim. Ale myslim si ze musi byt i jiny zpusob vychovy hlavne pokud ma ADHD.