Zdravím, potřebovala bych radu.
Mám jedny boty, které stali dost na to abych jen tak beze snahy vyhodila.Jsou
to semišové kozačky. Nejsou špinavé jen smrdí. Jak vyčistit takové boty
a zbavit je zápachu. Mohla bych je hodit do pračky na nízkou teplotu?
Každopádně děkuji za každou odpověď…
Jak vyčistit semišové kozačky?
@Anonymní píše:
Mám jedny boty, které stali dost na to abych jen tak beze snahy vyhodila.Jsou to semišové kozačky. Nejsou špinavé jen smrdí. Jak vyčistit takové boty a zbavit je zápachu. Mohla bych je hodit do pračky na nízkou teplotu? Každopádně děkuji za každou odpověď…
Já normálně prala, na 40 v pračce
Edit: přála/prala
@Anonymní píše:
Mám jedny boty, které stali dost na to abych jen tak beze snahy vyhodila.Jsou to semišové kozačky. Nejsou špinavé jen smrdí. Jak vyčistit takové boty a zbavit je zápachu. Mohla bych je hodit do pračky na nízkou teplotu? Každopádně děkuji za každou odpověď…
zazracnyma houbickama z ALiexpressu
Do pračky semiš neházejte, příliš rychle se pak ty boty zničí. Voda semiši vážně nedělá dobře.
Během doby, kdy boty nenosíte tam dávejte filtry do obuvi - koupíte v lékárně. A ideálně kombinujte s dřevěným napínákem.
Plus do bot noste nějaké tenoučké vložky, které po znečištění vyhodníte a nahradíte novými - nebudete se tedy potit přímo do boty, ale do vložky. Bota vydrží déle.
Kupte v obuvi pěnu na čištění semiše a zvenčí boty čistěte pěnou podle návodu. Vyčištěné boty nastříkejte impregnací, budou se pak méně špinit.
Jinak tedy je potřeba hlavně nechat boty pořádně vyschnout - ideálně je nenosit každý den, pokud to nejde, tak dávejte do bot ty filtry a dřevěný napínák, a nebo alespoň zmačkané noviny.
Provozovatelem tohoto serveru je MAFRA, a.s., se sídlem Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČO: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Společnost MAFRA, a.s., je členem koncernu AGROFERT.