Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nepiju, nekouřím, makeup nosím spíš střídmě, teď vůbec a mám obličej ješte trochu od akné, což je obecně znak především teenagerů, takže.
Ale je fakt že jsem vysoká a do toho i mohutná, že to hádají zejména na základě toho. A ovlivnit můžu teda jen tu váhu, no ![]()
Každopádně i tvar postavy mám takový rovný a celkem masivní, aspoň si to myslím.
Osobne? ja jsem uz 30+ a porad se me v obchode ptaji na obcanku kdyz si kupuju vino nebo neco ![]()
Kazdopadne mam pocit, ze hlavni vec je ze se skoro vubec nemaluju, hlavne linky a blbe nemalovany oci delaji ze zensky staresinu. Dulezitejsi je mit spis udelany oboci, ale dost prirozene zadny breznev a hokejky co ted frci. Jo a zadny umely rasy nebo tuna rasenky..
Mam delsi vlasy jednotny barvy tj zadny starecky meliry. To taky dost udela svoje. A prirozeny barvy, pokud jsi brunetka tak vlasy v hnedym odstinu, ne do cerna, cervena a nedej boze do tmave modry.
A hlavne se oblikam barvy takovy aby me v tom obliceji rozzarily. Najit si jaky jsi barevny typ a podtyp a dost to pomuze aby clovek nevypadal vyblite tj i tohle dela cloveka starsi.
@Annabela11 píše:
@Krajira V 19letech ti někdo řekl že vypadáš na něčí matku? ale no tak…to si tě pak představím extrémně obézní s babskou květovanou halenou a sukni pod kolena. Obleceni dělá člověka.
Tak obézní opravdu jsem. Jako je pravda, že kamarádce naopak tipujou 12, takže pak když někam jdeme spolu, tak je to asi ještě víc zarážející.
Ale myslím, že se oblíkám přiměřeně svšmu věku a postavě. Logicky si neobleču croptop, ale zároveň fakt nemám babkovský styl. Víceméně nakupuju to samé co jiní v mém věku, akorát v jiné velikosti.
A jaké nosíš oblečení a boty? To je u mohutnější postavy dost důležité. Co se týče malování, někdy trocha make-upu a řasenka dělá divy. Důležitý je i účes, aby seděl ke tvaru obličeje, někomu sluší ofina, někomu pěšinka uprostřed, červená na vlasech spíš zestařuje, takže asi přírodní hnědá bude lepší, ale zase pozor, aby to nebyla nějaká myší barva, tam by třeba pomohlo lehce zesvětlit nějaké pramínky kolem obličeje, ale ne na blond!
Ona ta postava dělá hodně no.
Na druhou stranu mám blond kámošku, takový jemný typ a i když je festovni, tak vypadá mladší. U těch blondýnek to tak bývá. Zkus změnu barvy a střihu. Ta červená taky působí starší a ne každý si ji může dovolit..
Postava určitě dělá dost. Málokdo při těle, koho znám, působí mladším dojmem, než je. Ale píšeš, že na tom pracuješ, tak to je dobrá cesta (samozřejmě zdravě).
S tím může souviset i to, jestli chodíš narovnaná, nebo jestli jsi shrbená, nešouráš se. U oblečení to není o tom, nosit to, co ostatní - ale nosit to, co sedí ke tvé postavě. Nechala bych si poradit od někoho, kdo tomu rozumí. Decentní líčení (ne fasáda) pomůže k mladistvějšímu vzhledu, na to, že když máš akné, tak ti budou hádat míň, bych taky nesázela. Taky tím můžeš zamaskovat případné kruhy pod očima.
Ještě mě napadá třeba dostatečně pít, abys měla hydratovanou kůži a nevystupovaly ti vrásky.
No, a nebo jsi bohužel prostě takový typ, teď je to blbý, ale zas třeba ti tenhle podobný vzhled vydrží i další desítky let a pak se to naopak bude hodit - budeš vypadat mladší.
@Leenvecka píše:
Osobne? ja jsem uz 30+ a porad se me v obchode ptaji na obcanku kdyz si kupuju vino nebo neco![]()
Kazdopadne mam pocit, ze hlavni vec je ze se skoro vubec nemaluju, hlavne linky a blbe nemalovany oci delaji ze zensky staresinu. Dulezitejsi je mit spis udelany oboci, ale dost prirozene zadny breznev a hokejky co ted frci. Jo a zadny umely rasy nebo tuna rasenky..
Mam delsi vlasy jednotny barvy tj zadny starecky meliry. To taky dost udela svoje. A prirozeny barvy, pokud jsi brunetka tak vlasy v hnedym odstinu, ne do cerna, cervena a nedej boze do tmave modry.
A hlavne se oblikam barvy takovy aby me v tom obliceji rozzarily. Najit si jaky jsi barevny typ a podtyp a dost to pomuze aby clovek nevypadal vyblite tj i tohle dela cloveka starsi.
No já si sama sobě stará nepřijdu, jako možná teochu starší, ale víc než 22 bych si netipovala a ti co mě znají taky ne. Ale když někde jdu s tím bratrem nebo kamarádkami, nebo někdo kdo mě nezná, tak prostě mají za to, že jsem starší.
Možná mi nehádají těch 40, ale je to prostě nepříjemné.
Bratrovi je 7 let, a když ho vyzvedávám ve školce a je tam nová učitelka, tak docela sranda, no.
Jinak makeup fakt nedělám, max obočí a trochu řasenky a tvářenky, jinak moc ne.
@ZuzaM píše:
A jaké nosíš oblečení a boty? To je u mohutnější postavy dost důležité. Co se týče malování, někdy trocha make-upu a řasenka dělá divy. Důležitý je i účes, aby seděl ke tvaru obličeje, někomu sluší ofina, někomu pěšinka uprostřed, červená na vlasech spíš zestařuje, takže asi přírodní hnědá bude lepší, ale zase pozor, aby to nebyla nějaká myší barva, tam by třeba pomohlo lehce zesvětlit nějaké pramínky kolem obličeje, ale ne na blond!
Nosím normální boty
.
Mám converse tenisky, jedny oranžové, jedny černobílé. Pak klasické ženské sandále.
Vlasy jsou celkem těžký oříšek. Ta červená urcitw neni vyrazne, je to hodne vymyté a teď spíš jen nádech a hlavně je dost odrostlá. A ono s těmi kudrnatými vlasy je to složité. Malokterý střih jde k vlasům a obličeji zároveň, navíc mi pát pramenů trčí, takže to musím vždy nějak upravit. Takže jsem zvyklá je nosit stejně v copu, polocopu nebo ledabilém drdolu. Takže střih vlasů stejně nějak nevynikne. Zrovna je mam ale postupně sestříhané.
A taky se dost často usmívám a nemračím sd, takže si myslím že to by taky mohlo pomoct ![]()
Co bych za to dala, mně bude 30 a chtěj po mě kolikrát občanku. V létě mi třeba i tykaj báby v trafikách, revizorky, to je úplně na pěst a pak se hádám.
Takže, aspoň tě lidé berou vážně.
Myslím si ale, že to může být tou postavou klidně, hubený člověk působí vždy mladší. Potom i vhodně zvolený barvy a šaty pomůžou, čistá pleť, jemné líčení, úzké obočí… Chtělo by to foto. -)
@LadyDelRey píše:
Co bych za to dala, mně bude 30 a chtěj po mě kolikrát občanku. V létěmi třeba i tykaj báby v trafikách, revizorky, to je úplně na pěsta pak se hádám.Takže, aspoň tě lidé berou vážně.Myslím si ale, že to může být tou postavou klidně, hubený člověk působí vždy mladší. Potom i vhodně zvolený barvy a šaty pomůžou, čistá pleť, jemné líčení, úzké obočí… Chtělo by to foto. -)
Tykej taky a pak jim tu občanku s úsměvem ukazuj
![]()
Lepší fotku nemám, je to foceno tak měsíc zpátky, teď mám jen o pár cm kratší vlasy. Barva vlasů pořád stejná. Bohuzel s celou postavou zadnou fotku nemam a zrovna lepsi vyfotit nemuzu. ![]()
@Krajira píše:
Lepší fotku nemám, je to foceno tak měsíc zpátky, teď mám jen o pár cm kratší vlasy. Barva vlasů pořád stejná. Bohuzel s celou postavou zadnou fotku nemam a zrovna lepsi vyfotit nemuzu.
Zahoď tyhle strašný Bakovský brýle a lidí tě přestanou považovat za starou.
@lucenka píše:
Zahoď tyhle strašný Bakovský brýle a lidí tě přestanou považovat za starou.
To asi ne, mám je chvíli a tohle trvá už pár let ![]()
A to ať bez brýlí nebo s jinými. ![]()
Krom.toho že rozhodně nejsou babkovský XD babička měla jiný.