Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Janasas na druhou - jak s tim nalozit? Nechat dedictvi po otci cizi zene a jeji dceri? Me prijde nabidka zakladatelky velkorysa. Ceny nemovitosti jsou vysvihnuty jak blazen. Az soud naridi prodej, tak jsem presvedcena, ze velky dum dle popisu bude za 7-8M do tydne prodanej ![]()
Nebo ma cekat az pani zemre a pak se bude opet dohadovat? Jako realne to dopadne tak, ze pokud nemaj prachy, tak soud naridi prodej a bude vymalovano.
@Janasas za otcem jsem jezdila poměrně často. Nevidala jsem se pouze s dcerou jeho přítelkyně
@vokishka Ta pani snad vi, ze zakladatelka bydleni ma, nemuze ji nutit vyuzivat nemovitost. Oprotu tomu zakladatelka dum prodat ci pronajmout muze, to opravdu neni vyhrozovani.
@Tarena píše:
Tam asi byla zavet, protoze jinak by se o tu polovinu po otci delila po třetinách manzelka a jeho dve dcery. Takze matka by mela vice nez pulku.
Edit: ted ctu, ze sestra neni otcova a zena nebyla manzelka. Tak uz to chapu
Ale i tak by měla mít manželka 3/4 a zakladatelka jen 1/4. Jo, jasně, ona to nebyla manželka.
Příspěvek upraven 30.08.21 v 20:32
@j.a.n.i1 píše:
Ale i tak by měla mít manželka 3/4 a zakladatelka jen 1/4.
Ano, ale nebyla to manzelka, ale jen přítelkyně. Proto dedi vse zakladatelka.
@Anonymní píše:
Bylo mi nabídnuto, že tatova přítelkyně se nastěhuje o patro výš ke své dceři a vnukovi a já můžu zůstat ve spodním patře. Takže bych prakticky půlku domu užívat mohla, ale máme s manželem svůj rodinný dům a další půlka domu a zahrady by nám byla na nic. Do toho ani finančně bychom nechtěli na půl dotovat opravy na domě, kde nežijeme.
Jim, tam dej nějakýho nájemníka
by čuměla
Ne, sranda v tomhle se nevyznám a asi lepší zaplatit právníka ![]()
Trochu zvláštní, že když si začala dcera přistavovat, nikdo se před zakladatelkou nezmínil, jak to je myšleno do budoucna.
@Hedvikaaa píše:
Jim, tam dej nějakýho nájemníkaby čuměla
Ne, sranda v tomhle se nevyznám a asi lepší zaplatit právníka
Já si naopak myslím, že pokud je to stavebně oddělené, tak je to rozumné řešení pro obě strany, zakladatelka z toho bude mít peníze z nájmu a zůstane ji polovina baráku, který v dnešní době je rozumnější než peníze. A otcova partnerka tam bude moct zůstat bydlet. Jako upřímně, mě osobně by fakt nenapadlo vyhazovat partnera mého zemřelého rodiče z domova, který společně s mým rodičem vybudovali, to bych se fakt styděla. Ale na druhou stranu bych se dědictví nevzdala, ale přijde mi slušnost nechat ho tam žít.
A jinak to, že nechtějí přistoupit na nabídku vyplacení taky celkem chápu - podle mě na to prostě nemají, partnerka už bude stará na to, aby ji banka hypotéku dala a dcera na to nejspíš nedosáhne příjmově.
Navrhla bych jim ze ti to budou bezúročné splácet… Třeba 5000mesicne (to dělá pro každou dva a půl litru). A opravdu bych si trvala na svý sumě. Jako táta ten milion do toho dal… Splátky taky… Ono zas když k tomu nebudou mít ty úroky tak se dluh bude umazavat celkem rychle… 60tisic ročně… Pro tebe třeba dovca ročně bez šetření a pro ně bydlení v domě a bez omezování…
@goldbear píše:
Navrhla bych jim ze ti to budou bezúročné splácet… Třeba 5000mesicne (to dělá pro každou dva a půl litru). A opravdu bych si trvala na svý sumě. Jako táta ten milion do toho dal… Splátky taky… Ono zas když k tomu nebudou mít ty úroky tak se dluh bude umazavat celkem rychle… 60tisic ročně… Pro tebe třeba dovca ročně bez šetření a pro ně bydlení v domě a bez omezování…
Do te doby pani umre. Vzdyt je to pres 40 let. Po par letech ta splatka ztrati hodnotu kvuli inflaci.
No tak jiný slušný řešení, takový aby nerozesralo komplet vztahy a nezůstala pachuť zloby a křivdy nevidím… Nuť starou ženskou který odešel životní partner do hypoteky(kterou jí nikdo nedá) a nebo do prodeje domu kterej budoval a je vzpomínka na krásný roky… Zakladatelka zas nemůže bejt blbá a vzdát se dědictví… No blbá situace…
@goldbear píše:
No tak jiný slušný řešení, takový aby nerozesralo komplet vztahy a nezůstala pachuť zloby a křivdy nevidím… Nuť starou ženskou který odešel životní partner do hypoteky(kterou jí nikdo nedá) a nebo do prodeje domu kterej budoval a je vzpomínka na krásný roky… Zakladatelka zas nemůže bejt blbá a vzdát se dědictví… No blbá situace…
Tak tu svou cast pronajme. Bude mit prijem a zustane ji i majetek.
@goldbear Mě přijde pronájem části domu celkem slušné řešení… tedy samozřejmě se pokusit vybrat slušné nájemníky, nebo se domluvit, že bych ráda tolik a tolik a nájemníky si mohou vybrat sami, pokud chtějí.
@goldbear píše:
Tak pokud ty peníze zakladatelka nutně nepotřebuje, může ji tam zatím nechat bydlet s nějakou smlouvou, že ten barák bude udržovat.
Ale předpokládám, že ona sama má taky hypo a je to pro ni takto nevýhodné.
@goldbear Hezký nápad, ale ta suma by musela být aspoň čtyřnásobná.