Jak vyřešit dědictví

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13955
30.8.21 19:41

@Janasas na druhou - jak s tim nalozit? Nechat dedictvi po otci cizi zene a jeji dceri? Me prijde nabidka zakladatelky velkorysa. Ceny nemovitosti jsou vysvihnuty jak blazen. Az soud naridi prodej, tak jsem presvedcena, ze velky dum dle popisu bude za 7-8M do tydne prodanej :nevim:
Nebo ma cekat az pani zemre a pak se bude opet dohadovat? Jako realne to dopadne tak, ze pokud nemaj prachy, tak soud naridi prodej a bude vymalovano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.8.21 19:45

@Janasas za otcem jsem jezdila poměrně často. Nevidala jsem se pouze s dcerou jeho přítelkyně

• Citovat
  • Upravit
6794
30.8.21 19:50

@vokishka Ta pani snad vi, ze zakladatelka bydleni ma, nemuze ji nutit vyuzivat nemovitost. Oprotu tomu zakladatelka dum prodat ci pronajmout muze, to opravdu neni vyhrozovani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101743
30.8.21 20:29
@Tarena píše:
Tam asi byla zavet, protoze jinak by se o tu polovinu po otci delila po třetinách manzelka a jeho dve dcery. Takze matka by mela vice nez pulku.
Edit: ted ctu, ze sestra neni otcova a zena nebyla manzelka. Tak uz to chapu :mrgreen:

Ale i tak by měla mít manželka 3/4 a zakladatelka jen 1/4. Jo, jasně, ona to nebyla manželka.

Příspěvek upraven 30.08.21 v 20:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10869
30.8.21 20:32
@j.a.n.i1 píše:
Ale i tak by měla mít manželka 3/4 a zakladatelka jen 1/4.

Ano, ale nebyla to manzelka, ale jen přítelkyně. Proto dedi vse zakladatelka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
476
30.8.21 20:33
@Anonymní píše:
Bylo mi nabídnuto, že tatova přítelkyně se nastěhuje o patro výš ke své dceři a vnukovi a já můžu zůstat ve spodním patře. Takže bych prakticky půlku domu užívat mohla, ale máme s manželem svůj rodinný dům a další půlka domu a zahrady by nám byla na nic. Do toho ani finančně bychom nechtěli na půl dotovat opravy na domě, kde nežijeme.

Jim, tam dej nějakýho nájemníka :lol: by čuměla :lol: Ne, sranda v tomhle se nevyznám a asi lepší zaplatit právníka :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11227
30.8.21 20:38

Trochu zvláštní, že když si začala dcera přistavovat, nikdo se před zakladatelkou nezmínil, jak to je myšleno do budoucna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101743
30.8.21 20:50
@Hedvikaaa píše:
Jim, tam dej nějakýho nájemníka :lol: by čuměla :lol: Ne, sranda v tomhle se nevyznám a asi lepší zaplatit právníka :palec:

Já si naopak myslím, že pokud je to stavebně oddělené, tak je to rozumné řešení pro obě strany, zakladatelka z toho bude mít peníze z nájmu a zůstane ji polovina baráku, který v dnešní době je rozumnější než peníze. A otcova partnerka tam bude moct zůstat bydlet. Jako upřímně, mě osobně by fakt nenapadlo vyhazovat partnera mého zemřelého rodiče z domova, který společně s mým rodičem vybudovali, to bych se fakt styděla. Ale na druhou stranu bych se dědictví nevzdala, ale přijde mi slušnost nechat ho tam žít.
A jinak to, že nechtějí přistoupit na nabídku vyplacení taky celkem chápu - podle mě na to prostě nemají, partnerka už bude stará na to, aby ji banka hypotéku dala a dcera na to nejspíš nedosáhne příjmově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
30.8.21 20:53

Navrhla bych jim ze ti to budou bezúročné splácet… Třeba 5000mesicne (to dělá pro každou dva a půl litru). A opravdu bych si trvala na svý sumě. Jako táta ten milion do toho dal… Splátky taky… Ono zas když k tomu nebudou mít ty úroky tak se dluh bude umazavat celkem rychle… 60tisic ročně… Pro tebe třeba dovca ročně bez šetření a pro ně bydlení v domě a bez omezování…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10869
30.8.21 20:55
@goldbear píše:
Navrhla bych jim ze ti to budou bezúročné splácet… Třeba 5000mesicne (to dělá pro každou dva a půl litru). A opravdu bych si trvala na svý sumě. Jako táta ten milion do toho dal… Splátky taky… Ono zas když k tomu nebudou mít ty úroky tak se dluh bude umazavat celkem rychle… 60tisic ročně… Pro tebe třeba dovca ročně bez šetření a pro ně bydlení v domě a bez omezování…

Do te doby pani umre. Vzdyt je to pres 40 let. Po par letech ta splatka ztrati hodnotu kvuli inflaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
30.8.21 21:01

No tak jiný slušný řešení, takový aby nerozesralo komplet vztahy a nezůstala pachuť zloby a křivdy nevidím… Nuť starou ženskou který odešel životní partner do hypoteky(kterou jí nikdo nedá) a nebo do prodeje domu kterej budoval a je vzpomínka na krásný roky… Zakladatelka zas nemůže bejt blbá a vzdát se dědictví… No blbá situace…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10869
30.8.21 21:02
@goldbear píše:
No tak jiný slušný řešení, takový aby nerozesralo komplet vztahy a nezůstala pachuť zloby a křivdy nevidím… Nuť starou ženskou který odešel životní partner do hypoteky(kterou jí nikdo nedá) a nebo do prodeje domu kterej budoval a je vzpomínka na krásný roky… Zakladatelka zas nemůže bejt blbá a vzdát se dědictví… No blbá situace…

Tak tu svou cast pronajme. Bude mit prijem a zustane ji i majetek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101743
30.8.21 21:03

@goldbear Mě přijde pronájem části domu celkem slušné řešení… tedy samozřejmě se pokusit vybrat slušné nájemníky, nebo se domluvit, že bych ráda tolik a tolik a nájemníky si mohou vybrat sami, pokud chtějí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11227
30.8.21 21:03
@goldbear píše:

Tak pokud ty peníze zakladatelka nutně nepotřebuje, může ji tam zatím nechat bydlet s nějakou smlouvou, že ten barák bude udržovat.
Ale předpokládám, že ona sama má taky hypo a je to pro ni takto nevýhodné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
30.8.21 21:04

@goldbear Hezký nápad, ale ta suma by musela být aspoň čtyřnásobná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová