Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Řadu let jsme SIPO platili na poště, ale z časových důvodů se mi na poštu už to nechce chodit platit, tak jsem si chtěla zařídit, aby SIPO rovnou strhávali z účtu, když jsem v internetové bance zadala spojovací číslo, bude to automaticky vyřízeno a každý měsíc strháváno? nebo to musím nahlásit i u dodavatelů energií? Jak to prosím Vás funguje?
@Myhsa píše: Řadu let jsme SIPO platili na poště, ale z časových důvodů se mi na poštu už to nechce chodit platit, tak jsem si chtěla zařídit, aby SIPO rovnou strhávali z účtu, když jsem v internetové bance zadala spojovací číslo, bude to automaticky vyřízeno a každý měsíc strháváno? nebo to musím nahlásit i u dodavatelů energií? Jak to prosím Vás funguje?
Mně to přijde jako zbytečná životní komplikace a v době trvalých příkazů vcelku přežitek.
Navíc proč platit myslím deset korun co měsíc poště, když trvaláčem to mám zadarmo? ![]()
Už před pár lety jsem zrušila SIPO, nastavila si trvalé příkazy a neřeším.
@Cenarius @Salorka Aha takze to jinak nejde? že by to jako se jenom strhávalo šak banka dostala spojovací číslo. A to se musí zrušit nebo jak? když na sipu je že to jde stejne zaplatit aj z účtu. a když sipo není psané na mě tak to tam musí ten co je to na nej psané, že?
Stačí platit normálně, zabere to minimum času a člověk má výdaje pod kontrolou.
@ Zumpa Tzn. jen jak příjde sipo, tak stačí třeba přes qr kod zaplatit, nebo to stací i jako trvalý příkaz? ona banka by si to měla sama předat s poštou ne?
@Myhsa píše: @ Zumpa Tzn. jen jak příjde sipo, tak stačí třeba přes qr kod zaplatit, nebo to stací i jako trvalý příkaz? ona banka by si to měla sama předat s poštou ne?
Jde to přes ten QR kód. Akorát ti příští měsíc přičtou deset korun, jako poplatek poště.
Díky všem tak sem byla v bance a tam řekli že by to mělo stačit jenom přes banku ale radši at se zeptám na poště, a na poště řekli že to je jen mezi bankou a poštou že oni ode mne nic nepotřebuji, takže ještě jednou díky, všem a téma uzavírám ![]()