Jak vyřídit SIPO?

83
13.7.20 07:56

Jak vyřídit SIPO?

Řadu let jsme SIPO platili na poště, ale z časových důvodů se mi na poštu už to nechce chodit platit, tak jsem si chtěla zařídit, aby SIPO rovnou strhávali z účtu, když jsem v internetové bance zadala spojovací číslo, bude to automaticky vyřízeno a každý měsíc strháváno? nebo to musím nahlásit i u dodavatelů energií? Jak to prosím Vás funguje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20892
13.7.20 08:13

Vyřídíte to na poště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
13.7.20 08:26

Musíš na poštu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75705
13.7.20 08:35
@Myhsa píše: Řadu let jsme SIPO platili na poště, ale z časových důvodů se mi na poštu už to nechce chodit platit, tak jsem si chtěla zařídit, aby SIPO rovnou strhávali z účtu, když jsem v internetové bance zadala spojovací číslo, bude to automaticky vyřízeno a každý měsíc strháváno? nebo to musím nahlásit i u dodavatelů energií? Jak to prosím Vás funguje?

Mně to přijde jako zbytečná životní komplikace a v době trvalých příkazů vcelku přežitek.
Navíc proč platit myslím deset korun co měsíc poště, když trvaláčem to mám zadarmo? 8o
Už před pár lety jsem zrušila SIPO, nastavila si trvalé příkazy a neřeším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
13.7.20 08:40

@Cenarius @Salorka Aha takze to jinak nejde? že by to jako se jenom strhávalo šak banka dostala spojovací číslo. A to se musí zrušit nebo jak? když na sipu je že to jde stejne zaplatit aj z účtu. a když sipo není psané na mě tak to tam musí ten co je to na nej psané, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15822
13.7.20 08:58

Stačí platit normálně, zabere to minimum času a člověk má výdaje pod kontrolou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
13.7.20 09:04

@ Zumpa Tzn. jen jak příjde sipo, tak stačí třeba přes qr kod zaplatit, nebo to stací i jako trvalý příkaz? ona banka by si to měla sama předat s poštou ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36720
13.7.20 09:33
@Myhsa píše: @ Zumpa Tzn. jen jak příjde sipo, tak stačí třeba přes qr kod zaplatit, nebo to stací i jako trvalý příkaz? ona banka by si to měla sama předat s poštou ne?

Jde to přes ten QR kód. Akorát ti příští měsíc přičtou deset korun, jako poplatek poště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
13.7.20 10:20

Díky všem tak sem byla v bance a tam řekli že by to mělo stačit jenom přes banku ale radši at se zeptám na poště, a na poště řekli že to je jen mezi bankou a poštou že oni ode mne nic nepotřebuji, takže ještě jednou díky, všem a téma uzavírám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová