Jak zabránit sebevraždě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
dagmarkaa
22.5.18 11:06
@s.y.p.t.a píše:
Pokud člověk ohrožuje svůj život, je možné opravdu volat rychlou. Akutně ji hospitalizují. Pokud má nějaké těžké deprese endogenního charakteru, to znamená, že nejsou způsobeny nějakou vnější událostí (exogenně), pak bude potřebovat nasadit léčbu. Procházkami se to nerozchodí. Nikdy nepodceňovat člověka, že sebevraždu nespáchá, když o ní mluví! Často tito lidé volají o pomoc svým chováním, slovy a my si můžeme až zpětně uvědomit, že jsme tomu nepřikládali větší váhu, že jsme to podcenili.

souhlasím, v akutním případě volat rychlou

• Citovat
  • Upravit
5585
22.5.18 11:06
@Doe_Jane píše:
Zavřít mag-ora do blázince…

A na základě čeho? Na ústavní léčbu to není a předpokládám, že je kamarádka normálně svéprávná, takže tenhle příspěvek je jen ubohost a pokud nic nemám, je lepší řídit se radou: „mluviti stříbro, mlčeti zlato“ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33319
22.5.18 11:07
@Doe_Jane píše:
Zavřít mag-ora do blázince…

Teda, nezlob se na mě ale z tebe mám velice často pocit že jsi hodně zlý člověk, ještě jsem od tebe nečetla snad ani jeden komentář kde by jsi byla asponˇtrošku milá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
22.5.18 11:08
@Doe_Jane píše:
ne není mimo ani náhodou, je to výraz pro blázna… a ona blázen je

Jsem netušila, že někdo umí diagnostikovat takhle přes emimino pouze na základě názoru kamarádky. Musíš být fakt dobrá :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5585
22.5.18 11:08
@s.y.p.t.a píše:
Pokud člověk ohrožuje svůj život, je možné opravdu volat rychlou. Akutně ji hospitalizují. Pokud má nějaké těžké deprese endogenního charakteru, to znamená, že nejsou způsobeny nějakou vnější událostí (exogenně), pak bude potřebovat nasadit léčbu. Procházkami se to nerozchodí. Nikdy nepodceňovat člověka, že sebevraždu nespáchá, když o ní mluví! Často tito lidé volají o pomoc svým chováním, slovy a my si můžeme až zpětně uvědomit, že jsme tomu nepřikládali větší váhu, že jsme to podcenili.

Souhlasím, jen je potom ten problém, že kamarádka to bude brát jako podraz :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
22.5.18 11:10
@osvc píše:
A na základě čeho? Na ústavní léčbu to není a předpokládám, že je kamarádka normálně svéprávná, takže tenhle příspěvek je jen ubohost a pokud nic nemám, je lepší řídit se radou: „mluviti stříbro, mlčeti zlato“ ;)

pokud vyhrožuje že se zabije tak je to indikace na to ji tam zavřít, nechápu čemu se tady kdo diví… pak akorát skočí pod vlak a budou z toho mít problémy cizí lidi, kvůli nějaké slepičky co se chtěla zabít

• Citovat
  • Upravit
Doe_Jane
22.5.18 11:11
@arinecka píše:
Teda, nezlob se na mě ale z tebe mám velice často pocit že jsi hodně zlý člověk, ještě jsem od tebe nečetla snad ani jeden komentář kde by jsi byla asponˇtrošku milá.

já jsem tady taky nepřišla vytvářet sluníčkovou atmosféru, určitě ne do takového vlákna :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Doe_Jane
22.5.18 11:12
@osvc píše:
Souhlasím, jen je potom ten problém, že kamarádka to bude brát jako podraz :?

omg řešit tady nějaký podraz když jde o život :mrgreen: :mrgreen: se vyléčí a ještě jí poděkuje

• Citovat
  • Upravit
5585
22.5.18 11:13
@Doe_Jane píše:
pokud vyhrožuje že se zabije tak je to indikace na to ji tam zavřít, nechápu čemu se tady kdo diví… pak akorát skočí pod vlak a budou z toho mít problémy cizí lidi, kvůli nějaké slepičky co se chtěla zabít

Co ty o tom víš, že tady takhle házíš rozumy? Setkala ses s tím někdy? Ani nemusíš odpovídat, protože je to jasné z toho, co tu píšeš za nesmysly :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33319
22.5.18 11:14
@Doe_Jane píše:
já jsem tady taky nepřišla vytvářet sluníčkovou atmosféru, určitě ne do takového vlákna :mrgreen:

No, ty do žádného. Tak snad se dobře bavíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
22.5.18 11:14
@osvc píše:
Co ty o tom víš, že tady takhle házíš rozumy? Setkala ses s tím někdy? Ani nemusíš odpovídat, protože je to jasné z toho, co tu píšeš za nesmysly :zed:

vím o tom dost, každý kdo to zažil tak ví, že pomůže jen toho člověka zavřít do blázince… žádné procházky apod fakt nepomůžou

• Citovat
  • Upravit
Doe_Jane
22.5.18 11:15
@arinecka píše:
No, ty do žádného. Tak snad se dobře bavíš.

já jo, ty evidentně taky :P

• Citovat
  • Upravit
5585
22.5.18 11:15
@Doe_Jane píše:
omg řešit tady nějaký podraz když jde o život :mrgreen: :mrgreen: se vyléčí a ještě jí poděkuje

Tohle píšu zakladatelce, aby se na to případně připravila, za pár let jí třeba poděkuje, ale ze začátku jí bude nenávidět a je vidět, že jí na ní záleží, takže to pro ni taky nebude jednoduché.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5585
22.5.18 11:17
@Doe_Jane píše:
vím o tom dost, každý kdo to zažil tak ví, že pomůže jen toho člověka zavřít do blázince… žádné procházky apod fakt nepomůžou

Ne nevíš, na základě řečí ji nikde nezavřou, doporučí jen ambulantní léčbu, případně hospitalizace, ale ona není zbavená rozhodovacích práv (aspoň se to tady nepíše), takže může kdykoliv odejít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
22.5.18 11:17
@osvc píše:
Tohle píšu zakladatelce, aby se na to případně připravila, za pár let jí třeba poděkuje, ale ze začátku jí bude nenávidět a je vidět, že jí na ní záleží, takže to pro ni taky nebude jednoduché.

jojo to je dobře že jí na ní záleží, musí pochopit, že musí být drsná a nekompromisní, tady fakt nepomůže chodit na procházky, hladit po vlasech a říkat že to bude dobrý, to pomůže na dvě hodiny, pak dojde domů a bude zas na tom stejném… musí být někde, kde ji fakt budou rozumět

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová