Jak začít jíst maso?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2536
7.4.19 09:48
@Magdaleeena píše:
Moje sestra jedla maso naposledy někdy v 6, a to kdo ví jestli. Je jí 30.
Má určitý zdravotní problém, který má celkem pod kontrolou (spolu s odborníky), ťukám, součástí je i zdravá životospráva. Vegetariánství se s ní nevylučuje. Bohužel mi přijde, že pro spoustu lidí znamená vegetariánství „jen“ nejíst maso. Tím to začíná a končí. :oops:@Kokoska200

Jaký zdravotní problém, jestli to není tajné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
My Melody
7.4.19 09:56
@Průzkumník píše:
Zabíjačka, to není jenom tak. :lol:

Vyvést pašíka, přivázat provázek za nožku, polechtat na prdelce Pepíku, pojď mám pro tebe jablíčko a za rohem strejda v kostkované košili s flobertkou.

Pic a milej Pepča se válí na zemi s kudlou v krku.

Každej ultra masař by si tím měl projít, aby věděl o čem to je. ;-)

tohle je jeste ten lepsi zpusob…ja videla skrytou kamerou natocene industrialni chovy prasat, transporty zvirat pred jatkama a zabijeni v takzvanych humannich, modernich jatkach ve Francii. Tu hruzu, co se tam deje, to je neco tak strasne, to nemuze clovek akceptovat, pokud je v poradku. Jenoze krik tech zvirat nikto neslysi, to co se tam deje, to je hanba cloveka 21 stoleti, ktery bohuzel porad zustava primitivnim, jaskynnim predatorem, no, mentalni stredovek…

• Citovat
  • Upravit
6509
7.4.19 10:05
Nemá to nic společného s vegetariánstvím, nechci psát takto veřejně, nestandardní reakce na něco standardního 8) ;) Holt, někdy se stane i to, co je zmíněno v příbalovém letáku 8) :oops:
Nicméně diagnoza padla cca v 7 let. Součástí léčby byl i určitý dietní režim. Bude a je sledována celoživotně, zdravý životní styl je toho součástí, jak píši - vegetariánství (se vším všudy, tj. nejen „nejezení masa“) v tomto zohledněno a odborníky akceptováno.
@Průzkumník
@Průzkumník píše:
Jaký zdravotní problém, jestli to není tajné?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2536
7.4.19 10:06
@My Melody píše:
tohle je jeste ten lepsi zpusob…ja videla skrytou kamerou natocene industrialni chovy prasat, transporty zvirat pred jatkama a zabijeni v takzvanych humannich, modernich jatkach ve Francii. Tu hruzu, co se tam deje, to je neco tak strasne, to nemuze clovek akceptovat, pokud je v poradku. Jenoze krik tech zvirat nikto neslysi, to co se tam deje, to je hanba cloveka 21 stoleti, ktery bohuzel porad zustava primitivnim, jaskynnim predatorem, no, mentalni stredovek…

Pššššt, tichučko. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76138
7.4.19 10:39
@Průzkumník píše:
Vyvést pašíka, přivázat provázek za nožku, polechtat na prdelce Pepíku, pojď mám pro tebe jablíčko a za rohem strejda v kostkované košili s flobertkou.
Pic a milej Pepča se válí na zemi s kudlou v krku.
:palec: Na výsost humánní. :andel: Pepča pohoda metal, těší se na jablíčko a pic ho! 8o
Zatímco taková šelmou lovená antilopa na klídek a tabáček ani nepomyslí. ;)
Jak se vůbec divoce žjící šelmy metabolicky vyrovbávají se skutečností, že jejich běžná potrava je s nervama totálně v řiti? :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2536
7.4.19 10:44

Že by se dohodli v astrálu? Ne, ne, většinou si vyberou nejslabší nebo ne/mocný kus. ;)

To víš, jen lidi jsou natolik inteligentní, že rádi věří na pohádky. Třeba o manipulaci . Ta teď dost frčí.

:lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76138
7.4.19 10:52
@Průzkumník píše: Že by se dohodli v astrálu? Ne, ne, většinou si vyberou nejslabší nebo ne/mocný kus. ;)

To víš, jen lidi jsou natolik inteligentní, že rádi věří na pohádky. Třeba o manipulaci . Ta teď dost frčí.

:lol:

Což na stresu a utrpení oběti nic nemění.
A manipulace - odpusť, frčí natolik, že už mě to téma značně nudí. :jazyk: :jazyk: (smajl nevyplazuje jazyk. Zívá.)
Zaklínadlo slabých. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
7.4.19 10:54
@My Melody píše:

Já myslím že tohle všichni víme. Je dokázáno že člověk co pracuje na jatkách aby to zvládnul se změní a nedělá mu problém být součástí toho procesu a každý den to vidět na vlastní oči. Je to bohužel jen o penězích. Jistěže by šlo zabíjet zvířata humannim způsobem bez předchozího stresovani hromadným transportem, ale to by to maso bylo dražší, lidí by maso jedli méně, byli by zdravější - ovšem to by se tak museli zachovat všichni. Jakmile jedna jatka změní postup, tak maso bude dražší a přijdou o hodně zákazníků. Stejně jako s těma vejcema - tady ty slepice mají aspoň podestýlku tak ta vejce jsou dražší. Já si koupím vejce od sousedky a jsou levnější a vím že její slepice celý den běhají po dvoře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2536
7.4.19 10:56
@sirikit píše:
A manipulace - odpusť, frčí natolik, že už mě to téma značně nudí. :jazyk: :jazyk: (smajl nevyplazuje jazyk. Zívá.)
Zaklínadlo slabých. :nevim:

A ty si která? Slabá, silná či nestranná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6439
7.4.19 11:00
@My Melody píše:
Hele, moje familie je klasicky masozrava, pribuzni v mem veku uz jenom behaji po doktorech, ja nemam zadny problem! Ne, opravdu nepotrebujes jist zvirata, ktere si prozili svuj holokaust prumyslovych chovu…ale musis jist vyvazene a tak, abys tvemu telu dodala vsechny potrebne ziviny.
Drzim palce :kytka: at se uzdravis, pokud nejake zdravotni problemy mas.Příspěvek upraven 07.04.19 v 02:25

Hele, je mně o 15 let více a nikdy jsem nebyl u doktora ani s nějakou chřipkou. ( když nepočítám úrazovku, jako třísku v oku, zakouslou pilu v prstu a podobný maličkosti) Celej život jím maso, vice než dvacet let jsem se stravoval po hospodách coby montážní dělník, k tomu obědu dvě, tři piva a zdravotní problémy taky nemám. Já říkám je to o pití k tomu jídlu. Na každý tři piva, jeden rum. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2536
7.4.19 11:04
@samá práce píše:
Hele, je mně o 15 let více a nikdy jsem nebyl u doktora ani s nějakou chřipkou. ( když nepočítám úrazovku, jako třísku v oku, zakouslou pilu v prstu a podobný maličkosti) Celej život jím maso, vice než dvacet let jsem se stravoval po hospodách coby montážní dělník, k tomu obědu dvě, tři piva a zdravotní problémy taky nemám. Já říkám je to o pití k tomu jídlu. Na každý tři piva, jeden rum. ;)

A taky o fyzické námaze. Když někdo sedí v ofisu a baští jak vrcholovej vzpěrač, tak i tak vypadá. Jen ta síla není. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2536
7.4.19 11:05
@sirikit píše:

Myslíš, že to lovec řeší? Asi ne, jen chce na týden zahnat hlad.

Jsi zvíře nebo homo sapiens sapiens?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
7.4.19 11:35

@Průzkumník podivej, chapu kam tim miris, ale to, ze bych nedokazala zabit zvire neznamena, ze nebudu jist maso nebo ze snad na to nemam pravo. Taky neumim pilotovat letadlo, ale letam, nedokazu si opravit auto, ale jezdim autem..... jen velmi nerada bych vykydavala hnuj kravam z kravina, ale mliko piju.

Od toho mame specializaci prace. Reznikovi nedela problem zariznout zvire a tak si jeho sluzby koupime, stejne tak jak on konzumuje sluzby jinych lidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2536
7.4.19 12:03
@warita píše:
@Průzkumník podivej, chapu kam tim miris, ale to, ze bych nedokazala zabit zvire neznamena, ze nebudu jist maso nebo ze snad na to nemam pravo. Taky neumim pilotovat letadlo, ale letam, nedokazu si opravit auto, ale jezdim autem..... jen velmi nerada bych vykydavala hnuj kravam z kravina, ale mliko piju.Od toho mame specializaci prace. Reznikovi nedela problem zariznout zvire a tak si jeho sluzby koupime, stejne tak jak on konzumuje sluzby jinych lidi.

Důležité je, že si to umíme jako lidé zdůvodnit a klidně přirovnat nepotřebné letadlo, auto, kontejnerovou loď s potřebou pěstovat 1,5 miliardy krav, které naprdí tolik metanu, že mimo mléko, maso existuje i vedlejšáček zvaný skleníkové plyny a vším tím mudrováním nám nedochází, že na 1 kilo masa je potřeba 10 kilo obilí a že těch 10 kilo obilí má více živin než to kilčo masíčka. ;-)

Tuhle jsem viděl lva jak kecal se lvicí, zda zakousnou kravku nebo si dají banán.

Počkat, to byl sen. :mrgreen:

Jsem rád, že chápeš a co sebereflexe? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2536
7.4.19 12:08

A když už jsme úplně OT, tak jedna pikoška.

Kontejnerová lodička, která si vesele pluje po moři a veze cca 10 000 kontejnerů vytvoří za jednu cestu tolik emisí jako milion aut za rok. Takže vesele, jen vesele číňan rád vyrobí a doveze. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová