Jak zvládáte být doma na mateřské?

131
7.3.16 08:28

Jak zvladate byt doma na materske?

Dobry den, chci se zeptat, jak to zvladate byt doma na materske? Staram se o tri deti ( dve jsou z partnerova predesleho vztahu a ma je ve sve peci) a spolu mame 14 mesicni holcicku. V zari sel nevlastni syn do prvni tridy, kde nam bylo diagnostikovano ADHD s poruchou chovani.Da se rict, ze od te doby jsem naprosto vycerpana, bez nalady a nekdy se citim i psychicky na dne. I od te doby to skripe v nasem partnerskem vzahu.Od partnera necitim pochopeni, ze toho mam doma hodne (vychovavat dite s ADHD je nekdy opravdu narocne) a jakmile vidi, ze jsem unavena a bez nalady je nastvany a pak mezi nami vazne komunikace. Prijde mi, ze jako partner pri me nestoji a nekdy,,jde'' proti me. Pripadam si menecenna a ze jsem doma jen na uklizeni, vareni atd. Omlouvam se za slohovou praci, ale potrebovala jsem se vypsat. Nemela jste to nektera podobne? Jak jste to vse zvladaly? Moc dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7.3.16 08:33

Počkej a on ti s výchovou vlastních dětí vůbec nepomáhá?
Mám spíš zato, dle toho, co píšeš, že jsi tam pro něj jako služka - vypere, uvaří, postará se o jeho děti a ještě čeká, že budeš milá, usměvavá a přítulná.
Chodí do práce na celý den? Nebo jak to máte v domácnosti rozdělené?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
7.3.16 08:36

@bombonek009 Já tě obdivuju, já jsem se takto cítila i s jedním. A ještě 2 nevlastní…určitě je máš ráda, neděláš rozdíly…ale stejně by si měl přítel uvědomit, co pro ně děláš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.3.16 08:37
@BaMaK píše:
@bombonek009 Já tě obdivuju, já jsem se takto cítila i s jedním. A ještě 2 nevlastní…určitě je máš ráda, neděláš rozdíly…ale stejně by si měl přítel uvědomit, co pro ně děláš.

Dle mě je rád, že našel mladou svobodnou, kterou si uvázal tak, že si s ní pořídil dítě, a ona když je doma, musí se starat o další 2 děti.
Sama si nedokážu představit, že jsem s mužem, co už má 2 děti, z toho jedno super truper hyper cosik.
Si doma zaveď nějaký plán. Chlap příjde večer domů, udělá s ADHD úkoly, pohraje si, umyje nádobí. Ať máš víc času pro sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2909
7.3.16 08:38

Kdyz jsem cetla nadpis, chtela jsem napsat neco radoby vtipneho. Po precteni tveho prispevku mas muj obdiv. Starat se o deti partnera, nemit jeho podporu. Pan by se mel nad sebou zamyslet s vice se zapojit! Hodne stesti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
7.3.16 08:39

Dost najevo bych mu rekla ze se o jeho deti raea staras..mas je rada ale on je predevsim jejich otec at se taky zacne starat.Kdyz to nepomuze..a pakli mas kam na tyden jdi pryc..treba k rodine a vem sebou tu nejmladsi.At se stara on. Uklid atd. Typicke..chlap chce deti ale nestara se o ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
7.3.16 08:39
@hudečice píše:
Počkej a on ti s výchovou vlastních dětí vůbec nepomáhá?
Mám spíš zato, dle toho, co píšeš, že jsi tam pro něj jako služka - vypere, uvaří, postará se o jeho děti a ještě čeká, že budeš milá, usměvavá a přítulná.
Chodí do práce na celý den? Nebo jak to máte v domácnosti rozdělené?

Presne jak pises, jeste abych byla mila, pritulna…Ne s vychovou mi da se rict vubec nepomaha.Domu chodi jak kdy, ale vetsinou navecer. Jednou jsem mu rekla, ze kdyz prijede z prace driv, tak by se s malym taky nekdy mohl ucit on, ale tvrde jsem narazila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.3.16 08:43
@bombonek009 píše:
Presne jak pises, jeste abych byla mila, pritulna…Ne s vychovou mi da se rict vubec nepomaha.Domu chodi jak kdy, ale vetsinou navecer. Jednou jsem mu rekla, ze kdyz prijede z prace driv, tak by se s malym taky nekdy mohl ucit on, ale tvrde jsem narazila.

Promiň, napíšu to, tak, jak si myslím. On hledal trubku, která se mu bude starat o jeho děcka, tak, aby on nemusel. A našla jsi se ty a pojistkou bylo, že si udělal další dítě.
Podívej, jsi tam jen jako služka. Nebo se tě zeptám, co za poslední rok pro tebe tvůj přítel udělal? (vzal tě na bazén, procházku, na ples, do divadla, s dětmi posedět třeba v nějakém dětském centru…nebo uvařil večeři, romantika)? Kdy toto bylo? Jestli vůbec?
Za mě jsi tam další kolo u vozu, které má plnit povinnosti a to, že se musíš starat o cizí děti.
Za mě - běž na týden dva pryč, odpočinout si a jeho nechej s dětma…školové si už sami poradí, dorazí domů ze školy, a počkají, až se táta vrátí domů.
Zkus jej takto párkrát vytrestat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
7.3.16 08:43

Nedivím se tvému stavu. Nehledě na to, že náročná výchova syna by měla být hlavně manželův zájem. Pokud na Tebe „přehodí“ své dvě děti, z toho klučíka, se kterým je to složitější, tak by Ti měl být o to větší oporou. Bohužel je to očividně naopak.
Vyčkala bych na správnou konstelaci /jeho, aby byl relativně v dobré náladě a tak/ a přednesla bych mu jasně a nezaobaleně svůj pohled na věc. jen fakta. Na to bych řekla svou představu, jak by jste se měli oba podílet nejen na výchově. Nebo alespoň přestat si podkopávat nohy.
Pokud si uvědomí, že pro tebe opravdu není jednoduché dělat mámu své holčičce a ještě dvěma jeho dětem a přehodnotí a změní svůj postoj, tak super.
Pokud ne, nebude chtít slyšet, bude tě o to víc dusit, tak bych asi zvážila razantnější řešení. Protože proč bys měla dělat něco, co je více jeho záležitost a ani to neocení a ještě by ti ztrpčoval život?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
7.3.16 08:47

@bombonek009 holka musis byt raznejsi. S takovym chlapem bych vybehla az by se mu za paty prasilo.Jak to doma bude vypadat musis nastavit ty. A jit si tvrde za svojim Kazdopadne odjed na,,dovcu,, a rekni ze toho mas dost.Bud se vzpamatuje nebo je to…
Musis myslet na sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
7.3.16 08:49

@bombonek009 no mmnt, on svoje děti nevychovává? Ať se stará on, ne? Však jsou to jeho děti, né Tvoje :think: :think: proč s nim teda jsi? Proč sis to nechala líbit? nechápu :nevim: dřív se staral či ne? pokud ne, tak ho urychleně zapoj, já bych mu chůvu nedělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.3.16 08:49
@Malike píše:
@bombonek009 holka musis byt raznejsi. S takovym chlapem bych vybehla az by se mu za paty prasilo.Jak to doma bude vypadat musis nastavit ty. A jit si tvrde za svojim Kazdopadne odjed na,,dovcu,, a rekni ze toho mas dost.Bud se vzpamatuje nebo je to…
Musis myslet na sebe.

Odjet na týden dva někam k rodičům nebo ke kámošce a oddychnout si. Jemu na krku nechat jeho 2 děti, ať si hezky upraví pracovní režím a může se o ně starat. A večer bych mu pak napsala sms, jsi usměvavý, milý přítulný? Cítíš se tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.3.16 08:50
@martina.se píše:
@bombonek009 no mmnt, on svoje děti nevychovává? Ať se stará on, ne? Však jsou to jeho děti, né Tvoje :think: :think: proč s nim teda jsi? Proč sis to nechala líbit? nechápu :nevim: dřív se staral či ne? pokud ne, tak ho urychleně zapoj, já bych mu chůvu nedělala.

Protože on si mladou holčinu uvázal tím, že jí udělal další dítě. Našel se obětní beránek, tak toho třeba využít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
7.3.16 08:51

No to si děláš p.del, že se komplet staráš o JEHO děti a on ti ani nepomůže.
Jako jo, vzala sis chlapa se závazky, jsi fakt dobrá, že se o děti staráš, máš je ráda aneděláš rozdíly, ale přece nejde, aby on se na péči o děti komplet vys…l a ještě ke všemu když dvě děti ani nejsou tvoje - o to je to od něj hnusnější.
Jako první krok bych to viděla na vážný a důrazný pohovor, že takhle teda ne. Naplánuj si něco, co na něj kompletně přehodíš. U nás se třeba partner stará mimo jiné o logopedii - tzn cvičí se synem a chodí s ním na kontroly a je za to zodpovědný!
Anebo naplánu sobě nějakou aktivitu. Já třeba jezdila každou sobotu na školení, když bylo dětem 1,5 a 3,5 let a chlap to musel dát. Ten tvůj by se z toho asi takhle pos.. tak skus ze začátku pravidelně třeba nějaký cvičení, kdy mu je necháš na 2 hodinky a uvidíš. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59410
7.3.16 08:52

@bombonek009 8o 8o on nepomáhá? jsou to jeho děti takže hlavní starost má mít on ne ty ;) vy jste si to nevyjasnili jak a co bude?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí