Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vždyť jsi tu měla obsáhlou diskuzi asi před 14 dny. ![]()
Mám dojem, že už to máš trochu jako obcesi. Prostě si dojdi přidat ke jménu to, co chceš a už to vyřeš. Ono stejně těch, co si to jméno změnili bude pomálu.
A ty se v tom prostě pořád babráš.
Já jasně řekla, že neřeším sebe, ale že mě to jen zajímá.😅
Prostě dělám průzkum. ![]()
Takže v klidu prosím. ![]()
Znám bývalou Štěpánku, dnes Lucii. Její původní jméno se jí nikdy nelíbilo a taky s ním měla problém při práci v zahraničí, nikdo nevěděl, jak to psát a vyslovovat. Hodně dlouho jsem nevěděla, že není Lucie od narození, protože to jméno běžně používala a představovala se tak novým lidem. Až když jsem se jednou měly sejít u jejích rodičů, upozornila mě, že se nemám divit, když ji mamka bude oslovovat Štěpi
Po svatbě si při změně příjmení nechala zapsat i nové křestní jméno.
Víš co, já bych taky chtěla změnu a nemůžu se rozhodnout. Jsem Ludmila a nesnáším to. Navíc mám německé příjmení, je to jak pěst na oko. Měla jsem být Magdalena nebo Anna, oboje by bylo stokrát lepší. Ale máti musela vybrat Ludmilu
. Dlouho uvažuju o změně na Lindu, byl by to minimální rozdíl. Ale jednak mě odrazuje předělávání dokladů, nahlásit to v bance, u doktorů… Přijde mi to takové trapné. Jakože si všichni řeknou, že už nevím, co roupama apod. Nikdo to totiž neví. Nejpřijatelnější je varianta, že nějak překousnu ty instituce a svému okolí to vůbec neřeknu. Oni mi stejně už jinak říkat nebudou, a ani mi to nevadí.
@Anonymní píše: Více
Lidmila je Lída. Varianta Lída je uznána takže bys byla prostě pořád Lída s jiným základem
Stejně je to s Lýdii. Taky je to prostě Lída.
Otázkou je, ale to, jestli ti vadí jenom ten základní tvar nebo celková variabilita jména.
@Atisia píše: Více
Ano, vadí mi všechno
. Lída, Lidka, Liduš je snad nejhorší. Zní to všechno hrozně. Lýdie je z bláta do louže.
Tak v tom případě bych zavrhla i tu Lindu.
@Atisia píše: Více
Jsem taky Ludmila a to jmeno se mi nikdy nelíbilo a Lída už vůbec ne. Když jsem byla mladá, tak mi říkali Lidka nebo Liduš, to celkem šlo… Ale teď..
ale měnit už nebudu, asi i kvůli mamce bych na to neměla odvahu ![]()
A to mě zas Lidka a Liduš nevadí.
Lydie bývalý vložky ![]()
Ziju v Německu, a často se mě ptají, zda jsem ruská, že Ludmila je ruské jméno
![]()
Ahoj,

milé dámy, zakládám diskuzi z čisté zvědavosti.😅
Jsem ta, co si chtěla změnit jméno Jarmila. Brzdí mě moje nerozhodnost ohledně nového jména, ale tuto diskuzi zakládám pro ty, které si změnily jména.
Prostě mě zajímá, jaká jména se nejčastěji mění a případně na jaké nové, jen tak pro zábavu.
Díky!