Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Chodím 5-6× týdně cvičit, do sauny, teď stavím pro sebe a syna cestu na ponorku. To mi nějak stačí. Mohu si koupit cokoliv…
Já jsem to samé
. Ale já nemám ani ten koníček. Radost mi dělá projíždět Vinted a objednávat si tam levný hadříky, ale to je zase jenom na chvilku, že jo. Takže si jdu pročíst, co má kdo za tipy ![]()
@nikitice píše:
To jsem ráda, moc. Bude mi 48, takže chápu to, že si chceš užívat nějakým způsobem se potěšit a zrovna spoření nebude to pravé. Paní na úklid- čumím doma od Vánoc na oknaještě je vidět ven
![]()
, ale myslím pozitivně, nehroutím se, nepíšu příspěvky, že nezvládám - vždyť je vidět ven a než bude sluníčko, tak je umeju. Chtěla jsem včera, ale vystydl by celý byt. Ona ta chuť přijde. Mohl by někdo uklidit vše, ale je mi líto za to zaplatit. Třeba ta okna, za to by byla letenka někam. JInak úklid tak nějak zvládám, zapojuje se syn. Dřív nechtěl, ale jednou chtěl omluvenku a zjistil, že umí luxovat i vytírat lépe, než já.
Hele fakt jsem překonala to jít si sednout sama. Nevím odkud jsi, ale v Praze nikdo nic neřeší, každý druhý sedí sám
Sedím sama v metru, tramvaji, buse, tak proč ne příjemněji v restauraci. No hlavně jak jsem byla v té cukrárně na kampě se synem, tak tam půjdu určitě sama. Werichova vila - fabešová - cukrárna
nebo na hradě je Ippa cafe o třídu výš. Dort kolem 200, ale je to můj „sex“ jednou za měsíc. Už mám v mobilu tipy na další. Sleduji gastro mapu? Hejlíka (vypadlo mi křestní) a jako někam chci s manželem, jelikož řídí a někam ráda vezmu mamku a někam sama. Nejlépe jdu sama někam, kde už jsem byla.
Kino třeba sama nedám i když je ve dne tolik lidí po jednom. No teda tolik lidíV kině jsem ve 12 já a mamka a třeba tři lidi po jednom, ale tak nějak vždy a pokaždé někdo jiný.Minule za mnou seděla holka-paní v mém věku měla popcorn, pití a i se smála nahlas.Záviděla jsem ji, že to umí tam jít sama a postupně se k tomu dokopu.
To je boží.
@Taktinevím píše:
Já jsem to samé. Ale já nemám ani ten koníček. Radost mi dělá projíždět Vinted a objednávat si tam levný hadříky, ale to je zase jenom na chvilku, že jo. Takže si jdu pročíst, co má kdo za tipy
Tady zakladatelka. Ono se to odvíjí od volneho času. Moje koníčky jsou malování a různé jiné výtvarné aktivity. Všechno k tomu mám, ale čas tak maximálně na dovolené. Potrebuju na to aspon hodinu v kuse a bez deti za zady. Nebo bych si precetla knihu, ale po celych dnech, kdy se nezastavim, padam vecer na hubu a na cteni uz neni chut (ctu denne detem, to nepocitam).
Jinak mi prisel skvely napad zapojit maminku. Uz jsem se s ni domluvila na kafe a vystavu - tesime se obe.
A tesim se i na to cviceni, je fakt ze jsem dlouho vynechala kvuli nemocem a ted na jare to snad bude lepsi. Nove obleceni a boty na cviceni je taky hezky tip ![]()
A planuju objednavat jidlo minimalne jednou tydne, to bude takova mala radost a uspora casu v jednom ![]()
A priorita cislo jedna je zapracovat na imunite uz pres leto, aby nas to pristi podzim zas takhle neskolilo.
Chci vsem tady podekovat za podnety. Namotivovaly jste me 👍
@Anonymní píše:
Tak to asi vyzněl muj dotaz jinak, nez jsem zamýšlela. Neni to tak, ze nevim, co s penězi. Je nam skoro 40 a po letech dřiny jsme se zmohli na slušný příjem, žádný extrém. Jsem uhnaná matka dvou dětí, domácnost a vaření mám na starost v podstatě sama, pracuju na půl úvazku. Myslím, že bych si zaloužila nějakou radost po letech odříkání, kdy jsme šetřili na byt a podobně. Začít trochu žít. Ale vlastně nevím jak. Opravdu své těžce vydělané peníze nedám nadaci. Navíc jak jsem psala, je to pár tisíc měsíčně, žádná horentní suma.
Kdyz rikas, ze nemate v podstate hlidani pro porad nemocné deti, tak bych penize investovala do podpory imunity deti a hlidacku. Abych mohla cas od casu vyrazit s muzem a udrzovat si vztah i bez drobotiny. Vybrat treba i tu kulturu jednou podle nej a jednou podle tebe, kdyz se úplně neshodnete.
Děti neobědvají ve školce a škole proč? Mají nějakou alergii? Jsem taky uhnaná máma dvou dětí, tak si nedokážu představit ještě jim v týdnu vařit oběd. Kdybych měla poloviční úvazek, tak bych děti vyzvedávala že školky po spaní(ve 14:30) a ty dvě hodinky denně si využila podle sebe.
@Blue2 píše:
Děti neobědvají ve školce a škole proč? Mají nějakou alergii? Jsem taky uhnaná máma dvou dětí, tak si nedokážu představit ještě jim v týdnu vařit oběd. Kdybych měla poloviční úvazek, tak bych děti vyzvedávala že školky po spaní(ve 14:30) a ty dvě hodinky denně si využila podle sebe.
Ty neumíš číst? Když jsou věčně nemocný doma, tak jim těžko může vařit školka. ![]()
Já bych teda eště taky vyrazila do toho divadla nebo na koncert sama, když máte s mužem rozdílný vkus. Napřed někde dobrá véča a pak za kulturou. Nebo s tou maminkou. Ale něco vy dva s mužem spolu by stálo za to vymyslet taky a ten vztah trochu oživit.
Já vrážím peníze do koníčků. Pletu, tak kupuju lepší přírodní příze. A taky to výtvarno mě baví. Jinak u nás je to složitější, žijeme opravdu na konci světa a nikam se moc nedostaneme. Ale zase mě těší třeba zvířata a zahrada.