Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zajímavé, jak opravdu každý je zvyklí na něco jiného…
můj přítel je z Valašska a to opravdu kolikrát na něj řvu ať mluví normálně
, aby náš prcek nemluvil jak tatar ![]()
no co si tak vzpomenu:
rožni, vylíčit (vymalovat), koťuhy (srnky nevím jak se to píše),erteple (brambory
),žufan, žlícu, to je granát (místo to je bomba), a teď jeho oblíbené : tak určitěěěěěěě ![]()
a moje prababička zas dětem říká haranti - ostatní nechápou, ale já jsem na to zvyklá a nepřijde mi to zlé…
moje mamka je zas ZE Z PLZNĚ a z jejích výrazů taky kvetu: na kolikapátou, v kolipa, s kýmpa ![]()
jo a na prcinu (zde myšleno jako zadek) jsem si zvykala hodně dlouho a když jsme jeli k našim musela jsem upozornit, aby říkal zadek, jinak by naši asi dost koukali
![]()
@Pettule69 píše:
@Hanullka to taky nesnáším…dobře ty, dobře ona atd…vždycky jak mi to někdo napíše, tak div neroztřískám klávesnici
Nějaká vymoženost poslední doby, stejně jako wšechno, wole, newím…
.
A moje dcera teď začala říkat jejky
. Je jí šest, tak to zatím přehlížím
.
Za mě
Nesnasim pozdrav ACHOJKY
a je toho vic z ceho „kvetu“,ale vetsinou bylo jiz zde zmineno ![]()
Tak já jdu do vrtule když slyším nebo vidím slova : podpáždí( jako bych měla paždi a ne paži), cyrka (ani nevim jak se to píše ale naše třídní ve škole to použivala furt), a hlavně mazeeec, rachooot a podobný vymysly mláděže ![]()
@Pettule69 píše:
@Hanullka to taky nesnáším…dobře ty, dobře ona atd…vždycky jak mi to někdo napíše, tak div neroztřískám klávesnici
Známá to běžně používá mluvě. ![]()
Na FB mě dostal výraz sdílejte a líbinkujte. ![]()
@locika píše:přesně
Ha, vidím, žes mě se zglýňáním předběhla, jsem si ani včera už nevšimla ![]()
Nemám ráda pubertální slovník u dospělých lidí. Bohužel, tady je ho požehnaně.
@Hanullka jo to je taky výživný
známá takhle neustále píše na FB nebo ještě všude místo K cpát G
![]()
Když jde někdo nakupovat do krámu
já beru krámek jako nějaký malý obchůdek, ale když někdo řekne že jde do krámu a jde třeba do Tesca tak to mi přijde uhozený ![]()
Přijdu dýl (snad později ne
), pantofle, famózní, můj mladej/moje mladá (myšleno jako můj přítel nebo kluk/přítelkyně, holka), rejže, kaj deš - to říká rád manžel, nevím kde to slyšel
mno, kord místo kór, samozdřejmě, to mě točí (snad vytáčí) a co nesnáším když se mi něco nepovede, jsem naštvaná a manžel mi s klidem řekne: musíš být šikovná
to ho vždycky probodávám pohledem ![]()
ještě bych zapomněla na ahojky a čauky ![]()
Příspěvek upraven 04.04.13 v 08:09
Tak já když slyším slovo sopel
tak se mi chce
![]()
Příspěvek upraven 04.04.13 v 08:09
Nesnáším, když někdo mluví o dětech jako fakanech
, to je hrozný
.
Z pravopisných : teť, mi jsme byli, napiš my, pořát…