Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Jak mám zabezbečit balkon, aby mi tam dítě nevlezlo.Máme obývák s balkonem na jižní stranu a v létě se tu bez otevřeného balkonu do kořán nedá existovat.Ale jak mile se balkon otevře, malej hned letí k balkonu. Vše je v plastu. Jak to máte vy?
A jaký máte zábradlí? Chtělo by to nějaké, na které se nedá vlézt. Přeci jen dítě si za chvilku otevře balkonové dveře samo a náš syn tam byl v létě rád ![]()
A co třeba bezpečnostní zábrany z Ikei
http://www.ikea.com/…cts/10113600
nebo http://www.ikea.com/…cts/50113599
Ta první je "rozpínací, nic se vrtat nemusí, tak třeba by to šlo připevňovat každé ráno mezi rám, nebo tu druhou navrtat do zdi, jestli máte špalety.
Já myslím do dveří.Aby mi nevkročil na balkon.Je tam totiž mezi dveřma a balkonem schod.Zábradlí máme vysoký.Máme ho zeskla, protože máme zasklenou lodžii.
Tak aby to nevzal o dlažbu a nerozbil hlavu.
máme zábranu z lidlu když měli akci za 500Kč..za ní máme schody bez zábradlí..takže je to fakt velký pomocník…
Také potřebuji vyřešit, jakou zábranu dát do balkonových dveří. Máte nějaké spolehlivé tipy? U těch schodišťových zábran je často psáno, že nejsou určené do okenních otvorů, což defacto balkonové dveře jsou…?
ahojky, my máme takový dřevěný plůtek a je to v poho… Ale teďka stejně plánuje udělat z pár latěk a moskytiery vstup, aby nám sem přes léto nelítala havěť…
Já si představuji něco, co se nemusí vrtat (je to v podnájmu), a bylo by to opravdu bezpečné, děti budou mít v pokoji s balkonem pokojíček. Právě zvažuji různé rozpěrné zábrany od výrobců a konstrukce vlastní výroby.
ivysku, naše děti mají taky pokojíček s balkonem. Větrám klasicky ventilačkou,nebo je z pokojíčku vyženu:-)
Koupili jsme si i bezpečnostní pojistku,která se sice musí na balkon vrtat (2 malé dírky),a reguluješ pomocí ní,jak moc chceš nechat dveře otevřené. Je tam ale malé rozpětí, cca 10cm. Namontované to máme nahoře,aby tam děti nedosáhly (starší už balkon otevře).
KOupili jsme ji v domácích potřebách asi za 15kč (už nevím, nějakou dobu ji máme)
Měli jsme i nějakou od Chicca, stála kolem 100Kč,ale okno jsem nemohla otevřít ani já ![]()
Daniku, děkuji za tip, něco podobného jsem už obhlížela, je to klika na plastová okna se zámkem na klíček, stojí asi 400Kč, je to vhodné pro tu variantu, že se děti nedostanou na balkon vůbec. Hledám spíš něco jako jsou ty rozpěrné zábrany, ale jestli to má někdo vyzkoušené na balkon. Chci mít otevřené dveře a přitom vědět, že mi tam děti nevlezou.
Ahojky holky, chtěla bych oživit tuhle diskusi, protože právě řeším stejný problém, tj. jak zabezpečit balkonové dveře, aby mohly být otevřené, ale přitom mi tam dítě nevlezlo. Podařilo se Vám to nějak vyřešit? Děkuji moc.