Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A proč by si nerozuměli? Mám o osm let mladšího bráchu a i v dětství i nyní v dospělosti si rozumíme, přespává u mě a tak
. Vůbec mi nevadí, že nemám sestru
.
Mám dceru a syna, dcera bylo a je dítě za odměnu, čím jsem si to zasloužila, to nevím. Já taková tedy rozhodně nebyla. Bylo a je to nejhodnější dítě, jaké by si mohl člověk přát. Akorát se tedy tahle empatická a citlivá duše úplně nehodí pro tento svět. Syn tomu dává druhý rozměr, ale miluju a ochraňuju ho úplně stejně. Tímhle bych se vůbec nenechala vykolejit, přece jen jsou to naše děti, neříkám, že přístup ke klukům a k holkám je stejný, protože není, ale buďte moc ráda, že si užijete oboje. Já jsem za to moc vděčná, že mám ten jak se říká páreček (jen tak mimochodem, nikdy jsem po párečku netoužila), ale kdyby nebyl, byla bych vdečná úplně stejně - za to, že jsou zdraví a prospívají. V okolí mám dost nemocné děti, když to člověk vidí, tak už to pak taky vnímá jinak.
Mám holku-kluka-holku. Holky byly jako děti strašně hodné, až abnormálně, zato s klukem jsem si užila, malý divoký blázen. V pubertě přesně naopak. On zlatý, ale ty baby. ![]()
@Anonymní píše: Více
Bože, no tak to bude holka no
. Si myslím, že je to úplně jedno. Černý chvilky má každý dítě. Každým dítě je úplně jiný a i kluk se může chovat jako holka a holka jako kluk. Počkej a uvidíš. Nic jiného stejně nevymýšlýš. Kamradka jednou řekla
Jsem ráda, že mám kluka na nemusím se patlat s lepením třpitek… Haha. On to miluje
.
Nechapu tyhle vety od okoli, to je asi nejaka naprogramovana potreba vsechno okomentovat. Navic z neho to vychazi? Vzdyt kazde dite je jine ![]()
Nase holky jsou nekdy princezny, nekdy male bagristky. Jsou dost hlasite a aktivni. A vecer taky usiname pri drzeni za ruku, prituleny a rikame si ze se mame radi
My máme holku, holku, kluka. Je super mít děti. Je naprosto fuk, jaké mají pohlaví. Dneska máš takovou škálu pohlaví. Můžou mít každý den jinou identitu. A budeš je mít stejně ráda. Pubertou se u nás prochází. Občas proběhne nějaký slovní, oční výlev. Jsou to občasné vlny emocí. Ale pořád se neděje nic hrozného. Žádné drama naštěstí. Jdu zaklepat na dřevo.
To jsou strašný řeči, vubec bych to neposlouchala, mám holku a kluka, jsou od sebe necelé dva roky a ano hadají se, ale zároveň jsou to největší parťáci a drží spolu. Mazlové jsou oba dva a uječený umí být taky oba
Nejduležitější aby byly děti zdraví a to ostatní bude super, uvidíte. ![]()
Já jsem holčička a prý jsem byla extrémně hodné, tiché a bezproblémové dítě ![]()
Příspěvek upraven 21.01.25 v 18:48
Já zase pořád poslouchám, jak se mám, že máme 3 holky. Že holky jsou šikovnější, pečlivější, mazlivější, líp se s nima domluvím… a nevím, co ještě.
Kašlu na to, nemůžu za vnitřní problémy a předsudky jiných. Já vím, co mám a nepotřebuju soutěžit o to, kdo má rychlejší, šikovnější, náročnější… a nevím co ještě… dítě.
Každá situace i rodina jsou jiné a každý funguje jinak. Takže buď v klidu a užívej si to tak, jak to je. Není nad to, mít zdravé dítě. ![]()
Určitě jsi rozumná a víš, že každé člověk je originál. Někdo má ubrećenou holčičku, někdo ubrečeneho chlapečka a co? Neplýtvej s nimi čas a těš se na miminko. ![]()
Mít dceru je tak skvělý ![]()
Syn byl láska, mazel, ale s vyšším věkem má blíž k mužským věcem, a s dcerou máš ženský svět, to je super. Dcera vůbec uječená nebyla, spíš kliďas.
Máš štěstí, mít páreček je bezva, užiješ si klučičí i holčičí svět.
Je to krasne mit holčičku a je super si moct vyzkouset oboji. ![]()
Mam oboje a vys.ira každej jinak, ale oba obstojně
za mě je fajn si vyzkoušet oba druhy
Vychova holcicek je proste narocnejsi. A kor vztah matka-dcera byva komplikovany. Matka sni o kamosce, princezne, a dcera se s matkou (opravnene) kamosit nechce a princezna nechce bytuz vubec. Lecky matky na dcery zarli, na jejich mladi a krasu. Taky bych rekla, ze jsou holky emotivnejsi a u nas to teda plati - urvanost, plactivost.
Zase je hezke, kdyz si muzu s nekym popovidat o menstruaci, koupit zamek pro panenky a tak
Vsechno ma neco do sebe.
Prosimtě. Co to je za blbost? Parťák samozřejmě bude, neb to jsou děti. A až budou dospělí, budou si rozumět na základě podobných povah, ne na základě toho, co nosí v kalhotech.
Holky jsou složitý v pubertě. To je pravda. Mít dcery je výzva. Věřím na osud, že by ti neseslal takové dítě, které by jsi nezvládla. Takže pokud čekáš holku, tak patříš k silnějším osobnostem, takže ty kraviny od kamarádek neposlouchej. Zvládneš i holku neboj ![]()