Jaké má nyní možnosti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Černá vdova
25.7.20 16:04
@Anonymní píše:
Obávám se, že má jen vyucni list a na maturitu už se teď moc cítit nebude..

Třeba k tomu někdo napíše víc. A když nepůjde tohle, najde něco jiného. Aspoň ho to odvede od starostí se zdravotními problémy.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.7.20 16:15

Určitě, bylo by fajn, kdyby teď tu dobu, kdy nemůže pracovat, vyplnil třeba nějakým doplněním kvalifikace, ať přijde na jiné myšlenky

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.7.20 16:37
@Anonymní píše:
Určitě, bylo by fajn, kdyby teď tu dobu, kdy nemůže pracovat, vyplnil třeba nějakým doplněním kvalifikace, ať přijde na jiné myšlenky

Hele, hezky si to plánuje, ale já jsem po chemo byla vždy tak 3.-7.den naprosto nepoužitelná, byla jsem ráda, že jsem doma a nikam nemusím…
A i jemu dalo tělo signál, že má trochu zpomalit.
Musí se nejdřív uzdravit

• Citovat
  • Upravit
Černá vdova
25.7.20 16:49
@Anonymní píše:

Z pohledu těch, které jsou zdravé (ty i já) je to pravda. Ale z pohledu těch, kdo si tím prošli, je to asi utopie.
Jednak je otázka, jestli on bude chtít, jednak je otázka, jestli bude vůbec schopen.
Můj táta chodil na ozařování teď při koroně a říkala máma (já s nimi nebydlím), že často spal a kolikrát mu bylo fakt špatně. Takže bych mu asi moc aktivit neplánovala. :nevim:
Hlavně, aby to zvládnul a uzdravil se.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.7.20 17:06

Ano, proto je podle nás nereálné, aby chodil dal do práce, jak on sám plánuje. On řeší to, že slíbil nějaké termíny a potřebuje to dokončit, ale zdraví má jen jedno.. Teď jde hlavně o to, aby se daly dohromady všechny možnosti, co má, a on se nad tím mohl sám zamyslet a rozhodnout.. Sám se nás teď ptal, co bychom mu poradili dal, protože sám je z toho trochu bezradny.. Může třeba zkusit doplňovat si vzdělání na jinou profesi, a když to během léčby nepůjde, tak to přeruší a dodela si to jindy.. Ale bude psychicky v klidu, že má řešení

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
25.7.20 19:51

Invalidní důchod je na místě nejdříve po roce. Je potřea ukončit živnost, zajít na UP, aby si nemusel platit pojištění, doložit že je nemocný.

Posléze můžete žádna na příspěvek na bydlení a dávky v hmotné nouzi. Je možné že ještě něco - zadjěte předem do občanské poradny a proberte to s nima, aby s vámi případně úředníci nevyběhli.

Adresář tady

https://www.obcanskeporadny.cz/cs/poradny

Jestli bude nebo nebude moci po rekonvalescenci pracovat není důležité rozhovoat teď. Pokud on má práci rád, tak mu s motivací k léčbě dost pomůže vidina, že se do té práce vrátí. A je jedno, že ta vidina v tuhle chvíli není úplně reálná.

Co bude až se uzdraví není potřeba teď řešit. Opravdu je potřeba se přešaltovat na tady a teď. A to i u vás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1208
25.7.20 20:16

I kdyby teď neměl nárok na invalidní důchod, tak se dá za doba co neplatil doplatit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
25.7.20 20:24
@Anonymní píše:
Tak to nevím, přítel je taky OSVČ a vím, že to pravidelně platí, jeho účetní mu tu částku spočítá a je to celkem dost… ale on je zase plátce DPH, tak tam je to možná jinak.. já se v tomhle skutečně příliš neorientuji, proto budu ráda jakýkoliv tip či radu… i to, že nemá na nic nárok beru jako cennou radu, děkuji.

Můj je taky OSVČ, není plátce DPH a zdravotní a soc si platí. Byť v minimální výši.
Takže záleží jestli tvůj tchán platil nebo ne
Pokud ne, tak smůla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
25.7.20 20:30

Jinak zkusit příspěvek na bydlení, možná hmotnou nouzi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
25.7.20 21:19

@Netopirek musí si k zdravotnímu platit ještě nemocenské. Pokud si tvůj muž platí jen zdravotní, tak nedostane nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
25.7.20 21:27

@Ou
Můj není blb a platí si pojistky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...