Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já mám tchýni moc fajn
Zároveň mám díky ní i muže, kterého bych neměnila ![]()
Vždy jsem na rodiče partnerů měla štěstí. Šílené historky o tchynich znám nejvíce z emimina. Tchýně je moc hodný a slušný člověk.
S tchýní se znám už 11 let a vztahy máme slušné, je v celku hodná ženská která toho má hodně naloženo ale i tak si najde čas na vnoučata. Jako kamarádku bych si jí nevybrala, kromě dětí nemáme o čem mluvit, ale jako příbuzná je v pohodě. Do ničeho se neplete, když se snaží poradit tak je znát že je to v dobrém, dá se jí věřit ohledně dětí, že když jí poprosím aby jim nedávala třeba některé bonbóny (kvůli alergenům) tak když je v obchodě tak mi zavolá co jim může koupit aby jim to chutnalo a neuškodilo. Je pravda že kromě jídla nemám ohledně dětí další požadavky a nechávám jí volnou ruku. Konec konců můj muž a švagrová nedopadli nejhůř, takže její výchova se očividně přežít dá.
Jediné za co bych jí zakousla je to, že je jako hrom do police a všechno rozbije (třeba když si pořídí nový vysavač tak to trvá tak dva dny než z něj začnou kusy odpadávat) takže když jde hlídat k nám tak rychle uklízím a schovám všechno s čím by mohla chtít „pomoct“ posledně jsem zapomněla zamést psí chlupy a odneslo to koště, podařilo se jí urvat otočný kloub k násadě, nevím jak ale zvládla to.
Chodí tady občas švagrová ,tak raději anonymně ![]()
Moje tchýně, je ten typ ženské, že ke mě se chová s usměvem, ale za zády pomlouvá. Jak mě tak občas rodinu.. Svět je malý, moje máma jednu dobu nastoupila do velké firmy kde pracovala, a prostě jakmile se zmínila, že je s rodinou s pani… tak se dozvěděla věcí, i co vynášela z naší rodiny.. Tehdy mě to hodně vnitřně otrávilo..
Niky jsme se třeba nepohádaly nebo, nidky nebyl nějaký extra velký konflikt, ale od té doby, prostě mám v sobě to, že je falešná..
Ano, i já si postěžovala, ale určite jsem v práci o nínemluvila před xx ženkýma, nejsem blbá, vím, že je svět malý…
Moje tchýně je svým způsobem chudák. Je věčně nespokojená, hledá chyby na všem a na všech. Jenom kritizuje, poučuje, nadává. Nikdy nic není dobře. Pokud s ní někdo nesouhlasí, je vulgární. Nemá problém mi říct, že jsem krava. Podobně nazývá i děti a manžela. Manžel to vidí a dneska zrovna říkal, že by s ní chtěl takové vztahy, jaké má s mojí mámou a s „maceskou“.
Třeba toužila hlídat děti. Tak jsme ji je nechali 3 hodiny, pak si stěžovala, jak jsme neschopní, že ona to zvládala i bez hlídání (což je kec) a že máme nevychované spratky.
Všem závidím, že mají s tchýni dobré vztahy.
Moje tchyne je skvela. Musely jsme si na sebe zvyknout, preci jen je to „jina“ rodina, ale cim dele se zname, tim lepsi mame vztah. Je lepsi, nez s vlastni mamou. Je přímá, starostliva, obetava. Vzdy se na ni tesim a muzu ji rict absolutne vsechno. Jsem rada, ze mi takovy clovek do zivota prisel. K vnukum se chova krasne, syn ji uplne miluje. Ten druhy je jeste moc maly.
Tim, ze je prima, tak se nepretvaruje, coz nekdy neni zas tak prijemny, ale lepsi, nez kdyby mi pak myla zadek. ![]()
@Anonymní píše:
Jakou máte tchýni a jaký sní máte vztah? Já tu svoji znám.2 roky A řeknu, radši ji nikdy nepotkat Je to něco jako hurikán co vám vletí do domácnosti a řádí. Tamhle to uklidí támhle urovná a ještě vás k tomu stačí pomluvit, jaká jste bordelářka, no prostě hrůza Jinak se předemnou přetvařuje jak. vás má ráda apod ale! Za rohem kráva apod ani já ji nemám ráda a dám. ji to na jevo řeknu ji to Ale v tom ona vyvolá hádku A jsou to jen nervy.Přitel se ji zastává apod Vadí mi když se přetvařuje, já se přetvařovat nedokážu. A dám ji jasně najevo že se mi to nelíbí v tom ona začne dělat, chudinku že ji ubližuju apod
Radši ji pak ignoruji ale potřebovala bych návod, jak utnout vlezlou tchýni A jak to máte vy?
První tchýně hotové neštěstí, nesnášela mě jen proto že jsem se malovala prý takové ženské nesnáší
,ignorovala mě,když jsem ji pozdravila neodpověděla,co s takovou bábou?
druhá je rozena generálka,vše ví nejlépe jak uvařit jak uklidit jak obléci dítě jak se chovat atd… prostě jen samé rady o které ovšem nikdo nestojí.Mam štěstí že manžel ví jaká je a stojí na mě straně.Takze ji vždy srovná. ![]()
Mám skvělou tchýni. Když jsem nemohla, postarala se o dceru, hodně mi pomohla a ne jednou. Jsem za ní vděčná a moc si ji vážím. Děti ji milujou, moc to s nimi umí.
Ja mam tchyni zvlastni, ale v pohode. V praci sefka, coz ji dost poznamenalo, i kdyz je u nas treba mesic, ma tendenci sedet a udilet prikazy, ale ja se nedam
Jinak je nesmirne splachovaci, upovidana, vzdy usmevava a vzdy na me strane ![]()
Taky mám báječnou tchyni. Běžně píšu k svátku matek svojí mámě i jí ![]()
Moje první tchyně byla supr žena ,bydlela s námi do ničeho se nepletla a když byl nějaký problém tak jsme si to v klidu vyříkaly a jelo se dál.Žádné pomluvy nebo něco podobného.Moje druhá tchyně je taky hodná ženská ,do ničeho se nemíchá a když jí něco vrtá v hlavě tak se zeptá na rovinu.Je jako moje máma .Asi jsem měla opravdu štěstí na tchyně.
@jenny.fields Asi fakt jiny důvod. Sami se nenabidnou, že by si dceru vzali na víkend nebo na prázdniny a kdyz jsme se optali my zda by chteli tak se jim nechce. A když potřebuji třeba nějakou hodinku pres tyden tak je pro mě jednodušší nejaka kámoška co bydlí poblíž.
@ggonzo píše:
@jenny.fields Asi fakt jiny důvod. Sami se nenabidnou, že by si dceru vzali na víkend nebo na prázdniny a kdyz jsme se optali my zda by chteli tak se jim nechce. A když potřebuji třeba nějakou hodinku pres tyden tak je pro mě jednodušší nejaka kámoška co bydlí poblíž.
To chápu
Jejich škoda.
Moje tchýně je těžce psychicky nemocná. Díky lékům je taková… Odevzdaná, mírná, neudrží moc dlouho pozornost. Za to tchán je přírodní úkaz a učebnicové vyobrazení arogance, snahy mít vše pod kontrolou, naprosté prostoduchosti. Vrtal se nám do vztahu od začátku tak vehementně, že bylo zle i mezi námi, než si to přítel uvědomil.
Lituju tchýni, že má takového vola doma a ne, opravdu přítel není úžasný díky jeho výchově ale díky tomu, že naštěstí většinu času trávil s mamčou takže z táty má v sobě minimum. Ráda bych s tchýní trávila víc času ale bez toho samozvaného generála to bohužel nejde. Takže za mě poloviční spokojenost.
![]()