Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Doporučíte mi školní tašku s kterou jste spokojený? Tvarování na záda, pro holčičku. Malá je menší má 115 cm a měří 17 kg, fakt drobná oproti svým vrstevníku, tak aby taška na ní nebyla moc těžká. Děkuji
Nevím značku, ale známá je hodně spokojená se školním batohem na kolečkách, kde se dá vytáhnout madlo, takže se může použít jako kufr na kolečkách, takže se dítě nemusí tahat s těžkým batohem na zádech. Po zatažení madla to je regulérní školní batoh na záda.
Ahoj, mam stejnou holcicku. A ted jsme to resili tyden zpatky.
Rozhodovali jsme se mezi znackou Topgal ve velikosti small a Bagmaster Galaxy.
Nakonec jsme koupili Bagmaster.Lepe ji sedel na ramenech a ma i hrudni pas. A je lehky.
Koupili jsme presne tento:
Buď topgal (klasika) a nebo já jsem spokojena i s touto značkou: http://www.leon-batohy.cz/
Dcera taky byla drobná, pořád je, byť už teda páťačka. Koupila jsem u Emipa, jedině tam mi vyhovovala ta váha. Ale nechtěla jsem tu krabicovou aktovku, jak tu kdosi psal, přišlo mi to na dnešní dobu už out, i když se nosí celkem dost, koupila jsem od nich aktovkobatoh,,,jsou tam drobné rozdíly, vypadá to podle mně líp, bylo toho ve třídě dost. a super, vydržel celé dva roky, vydržel by i dýl, ale nějak jsme si zvykly co dva roky kupovat novou tašku.
A.
Koupila jsem aktovku Cool mini má jen 880g a sedí hezky na syna 117cm a 19kg. Dokonce ji mají teď v sevtu v akci https://www.sevt.cz/…ky-a-batohy/?…
Já bych doporučila vybírat u Topgalu. Máme s touhle značkou supr zkušenosti. Dcera má jednu tašku už od první třídy - teď končila třetí. A příští rok ji bude mít taky. Pak uvidím jestli nebude potřeba větší. Ale po těch třech letech není vůbec zničená. Ani odřené ty reflexní prvky což jsem čekala jako první. Ta naše je relativně lehká a v pohodě se do ní vejde co potřebujeme. Já osobně bych tedy tašku na kolečkách nekupovala, protože tím bude akorát zatěžovat jednu stranu těla a když je takhle drobná, tak by jí to mohlo dělat problémy.
Naše Peťa je také drobná a měla něco takového:
http://www.topgal.cz/…/i---purple/
Dcera měla v 1.třídě 118cm, kupovala jsem Emipo, ale ne aktovku, ale batoh. I když to není klasický batoh, spíš modernější aktovka.
Topgal měly menší děti až pod zadek - nevím, jakou velikost měly, ale byly jim obrovský.
Zrovna sam Topgal moc tasky pro drobne prvnaky nedoporucuje. Nas malej sel s podobnymi mirami, ve skoro sedmi mel 114cm a 16kg. takze drobek. Topgal mu nesedel, ani Emipo. Mel je moc vysoko, az k temeni. Dobre mu sedel Herlitz a Belmil. Ten Belmil jsme nakonec koupili, mel lip resene kapsy-na svacinu a piti a mel latkovou prepazku. jinak vahove, prostorove byly oba stejné. Ten Belmil je velice kvalitni, vydrzel v poho krute zachazeni, do druhe ho bude mit zas. Dost se nam osvedcil. Je sity v EU, zadna Cina. Navic zbytek skoly mel Emipo nebo Topgal, obcas Herlitz, casto dve stejne tasky ve tride/druzine, on si ji vzdy poznal. Mladsi ho koupime zas. Rozhodne ale doporučuji zkouset, ja mela vybrany Emipo a kdybych ho koupila na blind, byla bych nemile prekvapena.
Ahoj, me drobné dcerce topgal taky nesedl vůbec. A to byl nas favorit…Nakonec nejlépe sedl Herlitz model sporti…
Dcera byla taky droboučká -17 kg, Topgal jsme zkoušeli a neseděl vůbec. Sama prodavačka doporučila pro drobné dítě aktovku. Lépe drží tvar, ten batoh se po naplnění jakoby svěsí, nedrží tvar a visí jim to až na zadek. Naprostá většina prvňáků má u nás aktovku. Hodně Emipo, Herlitz. Ten Herlitz mini seděl hezky, ale nakonec jsme ho nevzali, protože jsem nechtěla, aby měla tašku, kterou bude mít stejnou dalších pět dětí ve třídě. Koupili jsme Lego ultimate a je super, lehoučká, výborně nastavitelná záda, přehledná, dobře se otvírá.
Ahoj. Dcera jde sice po prázdninách do duhé třídy, ale teď má 113 cm a měla toto: http://www.hama.cz/…tovky-light/ Jsou úžasně lehoučké, sedí ji pěkně a vše se ji do toho bez problémů vejde. Bude jej mít i v druhé třídě. I po roce je jako nový.
Topgal, Herlitz. Pri skole jsem si privydelavala v papirnictvi, tyhle znycky jsou super. Tvarovana zadicka, lehke, s plastovou podestou, na mini nozkach, deti je vali vsude mozne.
takze super. Jako ucitelka bych se primluvila za klasickou, tvar aktovky, coz ty herlitz treba jsou. Pac kolikrat ani do konce prvni tridy deticky nejsou schopne nasoukat do tech modernich batohu vse, trva jim to, jsou pak nestastne, nosi je otevrene, ztraci veci…
Tak zalezi, jak mas holcicku sikovnou..ono se to nezda, ale pro ty prcky jsou ve skole pak i takove zdanlive prkotiny velky problem.
@NapoleonovaDesire Přesně tek, tašku otevře, má tam dva fochy, vidí co kde je. Kamarádka koupila malé Topgal, a po pár týdnech kupovala aktovku. Ten batoh nestál, pořád to padalo, musela rozepínat ty zipy, když něco hledala, byla z toho nešťastná, ona i malá.