Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky, jaký cukroví se dá upéct pár dní před Štědrým dnem? Aby bylo křehoučké? Jsem nějakou dobu marod a neměla jsem na nic sílu a náladu a říkám si, že zítra bych upekla aspoň dva druhy. Vanilkový rohlíčky? Linecký?
Linecký, crinkles, nebo já dělám na poslední chvíli za studena- úly, kuličky…
Šlehačkový. Tři ingredience (máslo, hladká mouka, šlehačka a obalit v moučkovém cukru), okamžitě ke konzumaci.
@hanka.br. píše: Šlehačkový. Tři ingredience (máslo, hladká mouka, šlehačka a obalit v moučkovém cukru), okamžitě ke konzumaci.
Tak to vypadá skvěle, díky.
@Kriss Tina píše:
Linecký, crinkles, nebo já dělám na poslední chvíli za studena- úly, kuličky…
A máš crinkles měkké? Letos jsem dělala čokoládové poprvé a přijdou mi tvrdší. A to jsou na balkoně v krabici ve vlhku.
@Russet mám, nejlepší jsou hned čerstvé, já je teda nedávám do zimy a nepekla sem je moc dlouho, pak jsou tvrdé no.
@-Blanch- s těstem se krásně pracuje, jen rychle schovat. děti se do něj pustily tak že v míse zůstalo na dně ![]()
Dělala jsem v pátek těsto na pařížské rohlíčky. Hned jsem pekla. V sobotu jsem plnila krémem a máčela v čokoládě. Včera jsem nesla do práce. Rozpadá se na jazyku. Takže klidně tohle.
A vlastně cokoli můžeš udělat. Udělej si máslová těsta, upeč suchary, naplň krémy. To nezůstane tuhé.
Cukroví hezky povolí, jak bude naplněné krémy nebo marmeládou.
@Kriss Tina píše:
@Russet mám, nejlepší jsou hned čerstvé, já je teda nedávám do zimy a nepekla sem je moc dlouho, pak jsou tvrdé no.
Já jsem je musela zkusit, na pohled jsou hezké, ale tak zuby máme, tak to půjde ![]()
Nezoufej, nejsi v tom sama - já začala teprve včera
Mám linecký a crinkles. To šlo rychle. Ještě chci udělat nějaký kuličky a něco plněný krémem. Jestli bude síla…
Jsem na tom dost podobně celý minulý týden i víkend jsem byla KO. Já mám těsto na vanilkový rohlíčky s mandlema, ty jsou hned křehoučký, pak tam koka sušenky, pak ještě skořicovocitrónové s citrónovou polevou. No a pa bych chtěla něco ořechovýho ale nevím vůbec co. Tak jen nejsi v tom sama. Při nejhorším udělám makové nepečené, to je hned.
Krome pernicku asi vsechno
ja dneska zadelavala testo na pracny a rohlicky. Nemusim rozlezely cukrovi a pecu vzdycky vikend dva pred vanoci ![]()
Masarykovo cukroví, líbilo se mi že se udělaly válečky a ty pak jen nakrájeli - takže žádný koulení nebo válení těsta, a je moc dobrý
chuťově mi připomíná rohlíčky
Banánové jednohubky(piškot, banán, piškot, propíchnout párátkem a obalit v čokoládě).
Budu válet medovníkové kuličky, ale chci letos vyzkoušet z koupeného perníku, posledně mi z vlastního upečeného plátu moc nechutnaly.
Pak mám zaděláno těsto na perníčky hned měkké , ale hlavní vykrajovač byl dnes večer totálně na ránu a rychlý odchod do postele, tak třeba zítra…