Těhotenství po užití Postinoru

Anonymní
20.12.22 10:23

Těhotenství po uziti postinoru

Ahoj.
Pred 14 dny jsme s partnerem meli nehodu a s prezervativem, užila jsem presne podle návodu postinor do 12 h a dnes ráno si jen tak udělala test a tohle mi vyšlo na testu 8o menstruaci mám nepravidelnou ještě od prvního porodu a to jsou to 3 roky už.
Jsem z toho vyjančená, vůbec jsem nemyslela že by se to mohlo stát.
S prvním to opravdu tak jednoduché nebylo a to jsme se o to snažili.
Teď jsme se zase snažili tomu zabránit a stejně :?
Měla to některá po tomto pripravku stejne? :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
650
20.12.22 10:30

Jojo a už mu je 6 let :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
496
20.12.22 10:31
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.22 10:32

Spolužáčka na střední zjistila, že je v tom ve třináctém týdnu. Prý jediná nehoda a po postinoru…

• Citovat
  • Upravit
35937
20.12.22 10:37
@Anonymní píše:
Ahoj.
Pred 14 dny jsme s partnerem meli nehodu a s prezervativem, užila jsem presne podle návodu postinor do 12 h a dnes ráno si jen tak udělala test a tohle mi vyšlo na testu 8o menstruaci mám nepravidelnou ještě od prvního porodu a to jsou to 3 roky už.
Jsem z toho vyjančená, vůbec jsem nemyslela že by se to mohlo stát.
S prvním to opravdu tak jednoduché nebylo a to jsme se o to snažili.
Teď jsme se zase snažili tomu zabránit a stejně :?
Měla to některá po tomto pripravku stejne? :roll:

No, žádná ochrana není stoprocentni. Pilulka po nemusí v určitých případech fungovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
20.12.22 10:37

Ahoj, můžu se jeno zeptat, jak rychle jsi ten postinor vzala? Čím dříve tím lépe, ale myslím, že do 5 dnů by měl být většinou spolehlivý. S tou MS nevíš zhruba kdy ji čekat? Pokud bys s partnerem měla styk během plodného období, je těhotenství možné, ačkoliv 14 dní po styku je hodně brzo na pozitivní test (oplodněné vajíčko se může usadit klidně až za týden a teprve pak tvé tělo „detekuje“ těhotenství a produkuje hormony). Může jít i eventuálně o falešný pozitivní test, papírky jsou v tomhle docela zrádné ( kamarádce 3× za sebou vyšla ukázková druhá čárka a těhotná nebyla ;) ). Zkus koupit jinou značku a třeba zítra test opakovat (nejlépe ráno). Ať vše dobře dopadne. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.22 10:43

@babeandbae Zkusím ješte ten kvalitnější. Včera jsem si dělala odpoledne a čárka byla stejně slabá jako dnes ráno.
Já brala HA, ale protože jsem kvůli ní docela dost krvácela a měla gastro potíže tak jsem ji musela vysadit.
Postinor jsem užila přesně po 12 h a následující opět přesně. Je to od toho 15 den Tak jsem si myslela, že to bude v pohodě. :roll:

• Citovat
  • Upravit
Janli
20.12.22 10:46

Pokud se trefíte přesně do ovulace, tak postinor nemusí fungovat.

• Citovat
  • Upravit
343
20.12.22 10:50
@Anonymní píše:
@babeandbae Zkusím ješte ten kvalitnější. Včera jsem si dělala odpoledne a čárka byla stejně slabá jako dnes ráno.
Já brala HA, ale protože jsem kvůli ní docela dost krvácela a měla gastro potíže tak jsem ji musela vysadit.
Postinor jsem užila přesně po 12 h a následující opět přesně. Je to od toho 15 den Tak jsem si myslela, že to bude v pohodě. :roll:

Já si teď nejsem úplně jistá, ale jestli si to dobře pamatuji, tak by se prášek měl nejlépe vzít DO 12 hodin od rizikového styku – tedy klidně i hodinu po tom, což značně snižuje možnost oplodnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.22 10:53

@babeandbae Ano, nehoda se stala v noci a já ráno běžela do lékárny. Ale stejně no, je tam asi slabý duch. Spiš jsem s tim vubec nepocitala, byla naivni tak jsem vyjukaná.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.12.22 10:57

@Janli To je fakt docela pech. To by bylo nechtěné početí v den narození prvního syna no zkusim jeste nejaky lepsi test. 8o

• Citovat
  • Upravit
8866
20.12.22 11:01
@Janli píše:
Pokud se trefíte přesně do ovulace, tak postinor nemusí fungovat.

Ano, toto tu psalo více holek!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
20.12.22 11:04
@Anonymní píše:
@Janli To je fakt docela pech. To by bylo nechtěné početí v den narození prvního syna no zkusim jeste nejaky lepsi test. 8o

Ke spojení vajíčka se spermií může dojít v řádu minut, hodin nebo i dnů. Pokud bys tedy teoreticky měla ovulaci nebo čistě plodné období (2–3 před a 1 den po ovulaci) a spermie by se spojila a vajíčkem třeba hodinu po sexu, je ti postinor ráno k ničemu. Abys byla 100% chráněna, musela bys ho vzít bezprostředně po tom, v řádu minut. Postinor totiž akorát zabraňuje spermiím vajíčko oplodnit, „neničí“ již uskutečněné oplodnění. Takže ano, je možné, že jsi těhotná, ale jak už jsem psala, test zkus opakovat, kup si nějaký lepší a uvidíš, kristalovou kouli bohužel nikdo nemáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.22 11:45

@babeandbae Já vím. Spíš jsem se potřebovala svěřit. Vůbec jsem s tím nepočítala, mám takové ty klasické náznaky příchodu MS s prominutím že jsem intimní - dole furt vlhko, hlavně to moje pnutí v zádech a tlak na konečník - což já prostě u toho mívám tak jsem pozitivní test vůbec nečekala, spis jsem ho delala pro jistotu a ono prd. :roll:
Máš pravdu, zkusim lepsi test a pak doktora no. :roll:

• Citovat
  • Upravit
3115
20.12.22 12:46

Jo no, postinor zabraňuje/posouvá ovulaci. Ale když už proběhla, nemá to jak zachránit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová