Jaký máte názor na dětské karnevaly?

1288
17.3.12 08:01

Jaký máte názor na dětské karnevaly?

Dnes jdeme s malou-2,5 roku-na dětský karneval,je to na přání tchyně.
Já na to moc nejsem a připadá mi to jako dělání šašků z dětí,nemám to ráda a prostě mi to přijde trapné.Ale souhlasila jsem kvůli klidu v rodině.
Jenže tchyně volala že má pro malou nějaký obleček! Já nehodlám svoje dítě navlíkat do nesmyslného oblečku,teda ještě jsem ho neviděla,ale umím si to představit.Takže jsem rozhodnutá jí říct,že buď půjde normálně oblečená,nebo nic.
Máte některá taky takový odpor ke karnevalům,nebo jsem výjimka?
Omlouvám se těm,kteří to mají rádi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2377
17.3.12 08:06

Tak nemysli tolik na sebe ale spis na maloiu, coz kdyz ji to bavit bude??? Naseho prcka to bavi… masek uz mel nekolik, vzdycky jsou tam souteze o nejake blbinky..

Kdyz si bude chtit mala masku vzit tak Ok - kdyz se navlůiknout nebude chtit sla bych normalne, kdyz se ji tam libit bude tak jen dobre a jit domu muzete vzdycky ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dalala
17.3.12 08:09

Jéje… tak to jsme dvě! NA KARNEVAL, KAM BYCH MUSELA BYCH NEŠLA ANI TAŽENA PÁREM VOLŮ… Nemůže si tam jít tchýěn s ní sama???

Jako mě to baví, když vymejšlím dětem kostým, navleču je za princezny, čaroděje, houby a tak… a pak šup s tím do tašky a dělejte ze sebe šašky ve školce. Naštěstí mají karneval každoročně ve školce, kde si v těch maskách hopsaj celej den. Nechť si to užijou, ale jsem převelice ráda, že se sama nemusím převlíkat a takhle se „bavit“…

takže nejsi jediná, mám k tomu stejný odpor, přežít mi dává jen to, že na společný akce nucena nejsem a svoje si děti užijou ve školce. Pro mě - ideální stav.

• Citovat
  • Upravit
1288
17.3.12 08:10

No tak dobře přesvědčila jsi mně,já vím není to o mně,ale o malé,jen já to prostě bytostně nesnáším,asi trauma z dětsví, 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1288
17.3.12 08:12
dalala píše:
Jéje… tak to jsme dvě! NA KARNEVAL, KAM BYCH MUSELA BYCH NEŠLA ANI TAŽENA PÁREM VOLŮ… Nemůže si tam jít tchýěn s ní sama???

Jako mě to baví, když vymejšlím dětem kostým, navleču je za princezny, čaroděje, houby a tak… a pak šup s tím do tašky a dělejte ze sebe šašky ve školce. Naštěstí mají karneval každoročně ve školce, kde si v těch maskách hopsaj celej den. Nechť si to užijou, ale jsem převelice ráda, že se sama nemusím převlíkat a takhle se „bavit“…

takže nejsi jediná, mám k tomu stejný odpor, přežít mi dává jen to, že na společný akce nucena nejsem a svoje si děti užijou ve školce. Pro mě - ideální stav.

no asi tam s ní půjde sama,už vidím jak běžím s dcerkou navlečenou do bůh ví čeho přes celou ves. :mrgreen: :mrgreen: na něco se vymluvím! :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
17.3.12 08:19

Holka, já tě chápu… měla jsem to kdysi podobně… Ale nechala jsem se ukecat a když jsem pak viděla, jak se syn vydováděl (tehdy tříletý v kostýmu piráta) a dodnes se těmi fotkami rád kochá (je mu 19) ;)
Pak byl rok pauza a na další maškarní si už masku vydupal sám, dcerka byla tehdy maličká - měla jen plyšovou čapku s našitými oušky, k tomu civil v barvě čapky a domalované fousky pod nosem. Bohatě jí to stačilo, všem chodila s dudanem v puse říkat, že je „memet“ (medvěd).
Když jí byly potom tři roky, sama si řekla, že jde zas a že chce za princeznu. Synovi táhlo na šestý rok a vybral si sám kominíka - podotýkám, že všechny masky jsem jim vždy dělala já tak, že 90% tvořilo civilní oblečení. Takže kominík byly černé tepláky, bílý rolák, přes něj černé tričko s kr. rukávem, bílá pleteninová čapka a pusa trochu namatlaná černým živočišným uhlím…
Děckám to vždy stačilo, babičky byly spokojené, já to také vždy přežila - mně stačilo, že dětem se to líbilo. Když syn asi v osmi letech prvně projevil přání, že už masku nechce, byla to jeho volba a tu musely respektovat i babičky 8)

Čtu, že tvé malé je dva a půl… zkusila bych to konzultovat i s ní, víš - syn mé kamarádky také v nec. tří letech měl jít na maškarní, obstarala mu drahý obleček tygra (bo co to bylo) a synek se nakonec kostýmu asi bál, že nakonec šel stejně v rifličkách a tygr za pětistovku visel v igelitce na věšáku :mrgreen:
Takže se taky může stát, že dcerka ten obleček od babičky nebude chtít…
Na tvém místě bych jí s oblečkem seznámila dříve, než bude pak pozdě, když ho chtít bude, překousni to, ale pokud nebude chtít, tak babičce dej jasně najevo, že nutit ji nesmí…
Tak hezkou a ničím nepokaženou zábavu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14771
17.3.12 08:22

já taky tyhle akce nemusela,ale šli jsme vloni a malí meganadšení :nevim: :nevim: letos už si prosadili že syn šel za vojáka a dcerka za rytíře,OK,šli jak chtěli,nepřemlouvala jsem je že má jít malá za sestřičku a syn za rytíře.chtěli jít takhle tak proč ne ;) ;) a užili si to a mluví o tom ještě teď když si vzpomenou :palec: to dopolko se přežít dá,když víš že jsou spokojení :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
17.3.12 08:24

Jani, já taky nemusím takovéto „povinné“ akce. Ale dětský maškarní není pro dospělé, ale zábava pro děti. Ty moje se můžou zbláznit radostí a starší dcera o něm mluvila měsíc před…
Takže si myslím, že když to ty prťata mají rádi a chtějí lítat v maskách, ať si to užijí se vším všudy.
My ho měli před měsícem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1288
17.3.12 08:32
Zuzka1973 píše:
Holka, já tě chápu… měla jsem to kdysi podobně… Ale nechala jsem se ukecat a když jsem pak viděla, jak se syn vydováděl (tehdy tříletý v kostýmu piráta) a dodnes se těmi fotkami rád kochá (je mu 19) ;)
Pak byl rok pauza a na další maškarní si už masku vydupal sám, dcerka byla tehdy maličká - měla jen plyšovou čapku s našitými oušky, k tomu civil v barvě čapky a domalované fousky pod nosem. Bohatě jí to stačilo, všem chodila s dudanem v puse říkat, že je „memet“ (medvěd).
Když jí byly potom tři roky, sama si řekla, že jde zas a že chce za princeznu. Synovi táhlo na šestý rok a vybral si sám kominíka - podotýkám, že všechny masky jsem jim vždy dělala já tak, že 90% tvořilo civilní oblečení. Takže kominík byly černé tepláky, bílý rolák, přes něj černé tričko s kr. rukávem, bílá pleteninová čapka a pusa trochu namatlaná černým živočišným uhlím…
Děckám to vždy stačilo, babičky byly spokojené, já to také vždy přežila - mně stačilo, že dětem se to líbilo. Když syn asi v osmi letech prvně projevil přání, že už masku nechce, byla to jeho volba a tu musely respektovat i babičky 8)Čtu, že tvé malé je dva a půl… zkusila bych to konzultovat i s ní, víš - syn mé kamarádky také v nec. tří letech měl jít na maškarní, obstarala mu drahý obleček tygra (bo co to bylo) a synek se nakonec kostýmu asi bál, že nakonec šel stejně v rifličkách a tygr za pětistovku visel v igelitce na věšáku :mrgreen:
Takže se taky může stát, že dcerka ten obleček od babičky nebude chtít…
Na tvém místě bych jí s oblečkem seznámila dříve, než bude pak pozdě, když ho chtít bude, překousni to, ale pokud nebude chtít, tak babičce dej jasně najevo, že nutit ji nesmí…
Tak hezkou a ničím nepokaženou zábavu :mavam:

já to taky právě chci překousnout kvůli malé,ona má ráda společnost a tancuje pořád. Asi máš pravdu,když bude obleček chtít,nechám to na ní… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1288
17.3.12 08:35

Díky,že jste mi trochu otevřely oči,je to tak,vlastně vůbec nejde o ně,hlavně když bude malá spokojená!
Možná mně spíš trochu naštvalo,že jsem byla postavena před hotovou věc.
Tak doufám,že si to malá užije,ať už s oblečkem,nebo bez.
Podám info! :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
17.3.12 08:43

Jo, ještě jsem si všimla, že máš obavu projít s malou přes celou ves až bude v oblečku… Také jsem ze vsi a také jsem z toho měla vítr ;)
Takže co šlo schovat pod bundu - to se schovalo a rekvizity na hlavu a domalování obličeje zásadně až na místě :D
Já se držela to odpoledne vždy statečně jen coby fotograf, pro pití a podobně s nimi chodila babička :mrgreen:
Fakt bych to nechala na malé, zažila jsem i děti, které tam i statečně v maskách došly, ale po pár minutách odházeli k rodičům na stůl vše, co jim překáželo a bylo po parádě :lol:
Nejlepší bylo, když si ty rekvizity tak nějak proměnily mezi sebou, byla pak docela i legrace sledovat vílu Amálku tančící s měčem ukradeným Ninjaželvě a Spidermana vlnícího se se závojem od princezny v rukou :roll:

Tak držím palce, nejhorší je přežít ten první okamžik, kdy dítku sundáš bundu a vypouštíš ho do reje… Pak už to jde přežít docela v pohodě ;)

Plánujeme třetího potomka a tys mi vlastně připomněla, že nejen plínky…, ale i karnevaly mně čekají nanovo… 8o
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marra
17.3.12 08:45

Nesnasim karnevl,detskej den a podobne radoby vtipne akce.Ale bohuzel jsem se postupem casu musela k tomu dokopat,pac deti to bavi,a co ,ze maminka na takovejch akcich proziva trauma :roll: Driv jsem to resila tak,ze jsem radeji zajela nekam na vylet,ted se to snazim taky tutlat,ale bohuzel se to vzdy k malemu donese,ze je karneval,tak je to jasne,musime jit.Ale dyl jak pul hodiny ta´m fakt nevydrzim.Radej se vyzlecu do plavek a pujdu vystavit speky,nez karneval mezi nadsenymi matkami :P

• Citovat
  • Upravit
101606
17.3.12 09:05

Já osobně tedy karnevaly a podobné akce taky nemusím… ale na druhou stranu, pokud po mě nikdo nechce, abych měla masku taky a strašila tam s nima, tak jako fotograf to bez problémů zvládnu :-) dokonce mě to bude i bavit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
17.3.12 09:07

Jenže děti to většinou baví :nevim: A o tom to je.
Mně to na karnevalu taky zrovna dvakrát nebavilo, naštěstí se tam našlo pár matek, které se mnou ochotně pily svařák :mrgreen:

Víc by mi vadilo, že jsem byla postavená před hotovou věc, jak píšeš. A ještě k tomu tchýní :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101606
17.3.12 09:11

Tak já být postavená před hotovou věc (kýmkoliv, mám super tchýni, tu by to nenapadlo) tak mu s úsměvem předám dítě, že je to super nápad, ale já bohužel jít nemůžu (důvod se vždy najde) a že určitě ráda půjde s ním :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová