Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Jané Slalom Pro?
Přidejte zkušenost s Jané Slalom Proaj ja by som poprosila rozmery športovej sedačky a ak by sa dalo, tak aj výšku rukoväte v maximálnej polohe.
Na som na nete našla tieto rozmery: šírka sedačky 35 cm, dĺžka ložnej plochy 80 cm + 18 cm opierka na nožičky - teda spolu 98 cm. Je to naozaj tak?
Ale nikde sa neviem dopracovať k výške chrbtovej opierky a koľko cm je od opierky chrbta po striešku - či je vhodný aj pre vysoké bábo.
Nie je kočík moc nízky? Je vhodný aj pre vysokých rodičov?
Lebo som naživo videla Jané Slalom a korbička bola strašne nízko ( teda pre mňa - meriam 182 cm )
A ešte sa chcem opýtať na tú striešku. Dá sa sklopiť dopredu, aby bábo chránilo ? Keď je sedačka v ľahu, dostatočne chráni strieška pred slniečkom, alebo treba dokupovať slnečnú clonu ?
ahojky, včera jsem byla s přítelem v Chomutově vybrat kočár. měla jsem vybraný Brio Go, ale ten se příteli vůbec nelíbil a narazili jsme tam právě na MUUM a můžu říct, že mě nadchl, Jané kočárky jsem teda přehlížela, protože se mi zdáli, že jsou malé, ale tenhle je opravdu velký, korba je delší a prostornější jak u ostatních Jané, krásně jezdí a je lehoučký, odpružený, sporťák je taky velký, i když si myslim, že u Bria je sporťák ještě větší. jediný co mi dělá starost jsou kolečka, jestli nebudou rachtat, když nejsou gumová a autosedačka, protože jsem nenašla jestli by k ní šla základna nebo isofix. a ani si nejsem jistá, jestli se dá ke kočárku sehnat pak nánožník. jinak v trojkombinaci tam mají kočárek za necelých 15 tisíc a je k tomu i taška, pláštěnka na sporťák, což je super cena. takže od včerejška pořád přemejšlim, jestli ho koupit nebo ne. zdá se mi, že ta cena je nějaká nízká. jinak já mám 175 cm a přítel 185 cm, takže se nám i líbilo, že kočár není nízký. tak snad ještě někdo napíše, co zjistil
@Venussia Já mám kouoený jané slalom pro 2011 a musím říct, že jsem ho brala hlavně kvůli velké korbičce. ostatní kočárky co splňovali i jiné mé požadavku měli malou korbičku. Tak se už těším až vyjedu.
Já váhala, zda mám počkat na kolekci 2012 ale jsem ráda, že jsem to neudělala, nelíbí se mi barvičky ![]()
mi mame brio go teda jen sporták a kolečka jsou stejná jak u jane muum. Ale brio už bych nechtěla ani nahodou spatná material vubec nejde umývat takže jezdíme furt jak „čunatka“ a když dítě spi nejde to do lehu a je to teda tak blbě že když to řeknu jednoduše je dítě v divné poloze. Takže budem kupovat už několikaty sporták a bude to bud jane muum nebo jane rider…
tak to jsi mě potěšila, že si budeš vybírat sporťák u jané, protože jsem si fakt Brio přála. a co si budem povídat cena Bria a Jané je dost odlišná ![]()
pokud by měl někdo z Vás zájem o koupi Jané Muum
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
tak dneska jsem si objednala Jané MUUM, tak jsem zvědavá jak budu spokojená.
@Venussia prosím napiš až ti přijde, jak jsi spokojená. Prosím jestli bys mohla změřit vnitřní rozměry sedačky a napsat je sem, moc by mi to pomohlo
pro Violetku
Sedačka jde nasadit po i proti směru jízdy délku lehu jsem naměřila 90cm (zádová opěrka 44cm sedák 26cm a podnožka 20cm), šířku33-35cm dle anatomie sedačky. Průměr kol 27cm zadní 19cm přední a rozteč zadních kol 59cm. Rukojet lze velmi snadno polohovat nejvyšší polohu jsem změřila od země 110cm střed kdy je rukojeť rovně s konstrukcí 106cm a lze i níž nejméně 88cm.
Příspěvek upraven 13.04.12 v 16:14
Dobrý den, potřebovala bych trochu pomoci.Chci si koupit kočárek Jané, na výběr mám SLALOM REVERSE nebo JANÉ SLALOM PRO(FORMULA) jenže nevím jaký je mezitím rozdíl.Pouze v té korbičce?A která z těch dvou korbiček je lepší?Chtěla bych koupit pouze sporták, autosedačku už máme a to maxi-cosi(půjde na kočárek přidělat??) a korbičku chci koupit z druhé ruky.Který podvozek je lepší, jestli je v tom nějaký rozdíl. Za 14 dní jedeme do Prahy, takl bych se chtěla jet podívat na Chodov do Handy, ale už bych tam chtěla jet alespoň s nějakou informací. Děkuji moc
@Venussia
záleží, Jané má standardní autosedačku Jané strata, která může mít isofixovou základnu, plus je velmi bezpečná (ADAC testoval, vyšla velmi dobře v bezpečnosti i poutaná na pásy) a má dobrý sklon opěrky zad (mění se pro novorozence a pro větší dítě), plus je celkem prostorná.
další sedčka je matrix - to je hybrid korby a autosedačky, v testech (ADAC) nebyla, jen stará verze, která vyšla děsně..
pak se objevuje rebel pro, starší model, který také nebyl v testech, plus nemá možnost základny na isofix.
@majka79 a mohla bych ještě poprosit o míru, jak vysoko je stříška nad sedákem? Dnes jsem totiž zkoušela Nomáda, a náš dlouhán měl v poloze v sedu stříšku přímo na hlavě, takže Nomad pro nás bohužel nepoužitelný, jinak bych ho brala..
Dobrý den, mohly byste mi prosím poradit? Rozhoduji se mezi těmito dvěma kočárky. Byla jsem předběžně domluvená s jednou paní, že od ní odkoupím Jane slalom pro 2008 a protože jsem byla moc zvědavá jak je ten kočárek prostorný, tak jsem se dnes byla podívat na prodejně, ale měli tam pouze tu novější verzi 2012 a ta mě naprosto zklamala, připadala mi ta sportovní korba prostě malá. Jak moc se tedy liší ta novější od té starší verze? Ale pak jsem tam zahlédla kočárek Jane Muum a naprosto mě nadchnul. Akorát mě trošku znervózňuje veliký cenový rozdíl mezi těmito dvěma kočárky. Bojím se, abych nekupovala zajíce v pytli. No a teď vážně nevím který. Můžete někdo poradit prosím? Ještě bych podotknout, že mi je jedno jestli je to tříkolka, nebo čtyřkolka, jde mi hlavně o pohodlí dítěte. Děkuju moc.
Ještě pokud někdo má doma starší verzi Jané slalom pro, mohl by mi prosím poslat rozměry sedáku? Děkuji moc.