Jde se postarat o 2 děti sama?

973
31.12.14 15:02

Jde se postarat o 2 deti? Sama?

Ahoj, chci se zeptat. Uvazuji, ze ukoncim vztah se svym pritelem… proste to uz nezvladam. Ale mam 9 letou dceru a nyni s pritelem 1,5 stareho chlapecka. Bydlime u rodicu. Myslite, ze se to da zvladnout financne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35791
31.12.14 15:03

Tak asi zalezi jake mas prijmy a vydaje, kde bys bydlela. Zvladlo to hodne zenskych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7206
31.12.14 15:04

Jestli u tvých rodičů tak u vás se nic moc nezmění ne? Zvládnout se to určitě dá. Pokud vám to neklape tak být spolu jenom kvůli penězům je fakt blbej nápad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
31.12.14 15:07

Ta to musis vedet hlavne ty, kolik ti pritel ted dava na domacnost, jak to mate s rodici domluvene s hrazenim energii atd. Papir tuzku a pocitat.
Spis nez tady na emiminu bych to nadhodila rodicum, ze je to mezi vami spatny, pokud nejsou rodice slepi, tak to stejne budou tusit, kdyz spolu bydlite

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
973
31.12.14 15:24

Tak urcite bych zustala doma u rodicu, pritel by musel odejit. Zatim muj prijem je rodicak, neco za roznos letaku a po novem roce jdu do prace na dohodu. Pojisteni, internet, mobil apod platim ja. Pritel jen energie moji mamce. No a zbytek je na domacnost ale dost toho jde na cigarety, lahvace a hospodu a ja kolikrat nemam na potrebne veci pro deti :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
31.12.14 15:27

Já bydlím u rodičů se dvěma dětmi sama a zvládáme to. Pobýrám rodičovský příspěvek a k tomu mám ještě brigádu, přítel nic nepřispívá, protože je momentálně bez práce. Pravda je, že bez pomoci rodičů bych asi byla na ulici, ale takhle se dá říct, že nám nic nechybí a je nám spolu dobře, protože moje rodina dost pomáhá. Jinak čekám až půjde babička do důchodu a budu si hledat lépe placenou práci. Opravdu nemá cenu setrvávat ve vztahu jen kvůli dětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
31.12.14 15:29
@Zdeňka86 píše:
Tak urcite bych zustala doma u rodicu, pritel by musel odejit. Zatim muj prijem je rodicak, neco za roznos letaku a po novem roce jdu do prace na dohodu. Pojisteni, internet, mobil apod platim ja. Pritel jen energie moji mamce. No a zbytek je na domacnost ale dost toho jde na cigarety, lahvace a hospodu a ja kolikrat nemam na potrebne veci pro deti :(

pohoda, necháš mu vyměřit alimenty, výživné na tebe do dvou let věku malého, bydlíš u mamky, to dáte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
973
31.12.14 15:32

Dekuji za podporu, vyckam a po Novem roce to zacnu resit!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
31.12.14 15:32
@Zdeňka86 píše:
Tak urcite bych zustala doma u rodicu, pritel by musel odejit. Zatim muj prijem je rodicak, neco za roznos letaku a po novem roce jdu do prace na dohodu. Pojisteni, internet, mobil apod platim ja. Pritel jen energie moji mamce. No a zbytek je na domacnost ale dost toho jde na cigarety, lahvace a hospodu a ja kolikrat nemam na potrebne veci pro deti :(

Tak to na tom bez neho o moc hur nebudes, leda ty energie…nevim, v jake situaci jsou rodice, zda by to pripadne chvili utahli, nez jim budes moct prispivat z te nove prace…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16956
31.12.14 15:41

@Zdeňka86 Ano, žije tak spoustu žen. Příteli byly 3 roky a jeho sestře 2 měsíce, když od nich odešel táta a jeho maminka to zvládla sama - nikdy neměli nového tatínka. Žili tedy ve vlastním bytě (jak se tehdy nějak přiřazovaly), ale nějak ho spláceli a maminka měla povětšinou dvě práce. Co vím tak byly doby, kdy bylo hluboko do kapsy, ale děti to nikdy nepoznaly.

Kamarádka teď odcházela od partnera, který tedy ale platí alimenty a hodně ji pomáhá co se týká financí - ale jen a pouze na děti (rozešli se docela ve zlém). Má dvě holčičky 3roky a 10měsíců, je tedy doma a prý kdyby nedostávala od státu finanční pomoc, tak to neutáhne. Bohužel má jen maminku a ta má sama tři děti ve školním věku a tak ji finančně nepomáhá :nevim:

Jasný, že se uskromníte, ale pokud budeš dobře počítat, neutrácet bokem, chlap ti vypomůže.. Tak si myslím, že je to reálné - viz spooooustu mamin samoživitelek. Nekde je tady i diskuze maminky, která odcházela od partnera se 4 dětmi :-)

Příspěvek upraven 31.12.14 v 15:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
31.12.14 15:42

@Zdeňka86 chápu správně, že chlap zaplatí akorát energie a ty ho živíš ze svého rodičáku? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
973
31.12.14 15:51

@berry4 nene, to jsi pochopila spatne. Ja platim cca 5000,– (obedy ve skoke, internet, pojistky, mamce dluh…) a on 4000,– energii a potom z meho zbytku a jeho zijeme do dalasi vyplaty. Ale diky nemu docela blbe :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2090
31.12.14 16:09

@Zdeňka86 Jde :) Já jsem sama na dva malý prcky 4r a 2,5r. I když teda mám pomoc mamky a babičky. Sama bych to měla milionkrát těžší. Díky bohu za ně. A že má babi velkej barák. Takže mohu mít „vlastní“ byt. Jistě že to není procházka růžovým sadem ale stěžovat si nechci. Nemůžu. Nejvíc co mi chybí jsou lidi, společnost. Jsem děsně sama… :( Jinak na měsíc na živobytí máme 2800. Ale jak říkám mám pomoc babiček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
31.12.14 16:23
@Zdeňka86 píše:

no tak to bych řekla, že bez něj na tom budeš finančně líp. budeti platit min. 2000 alimenty, a myslím že pohoda :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
31.12.14 16:37

@Zdeňka86 to zní, jako by v té fabrice na třísměnný provoz vydělal snad jen desítku měsíčně. Nebo tolik prochlastá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí