Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Můžu to lékaři navrhnout u mého dítěte? aby dcera neměla víc než cca 180 cm? nechci aby se tím někdy trápila
Jde to. Primarne se to dela u hormonalnich problemu, muj bratranek mel takto zastaveny rust, zda mel hormonalni problemy, nevim, nemyslim si. Tady te ostatni uzivatelky sezerou, ja to chapu a mit dceru, jdu do toho take.
Dělá se to v extrémních případech, neni to nic zdravého. Podají se jí hormony aby předčasně dospěla. Popravdě, raději budu mít dceru se 185 cm než toto. Vždyť na tom nic není, každý je nějaký, někdo velký, někdo malý. Nechala bych to na přírodě.
Je velká pravděpodobnost, že bude tak veliká? Jak je stará a jak vysoká?
Ano, navrhnout to muzes. Otazka je, zda to bude akceptovatelne a dceri to prospeje nebo ublizi.
@bublinek píše:
Je velká pravděpodobnost, že bude tak veliká? Jak je stará a jak vysoká?
Ptám se hodně předčasně
Teď má 6 a je v normě.Otec 189 a já 179 cm
Umělý hormonální zásah může mít negativní dopad na zdraví dítěte. Pokud nemá abnormální množství růstového hormonu a nehrozím jí akromegálie ( patologický růst zejména koncových částí těla), tak bych do umělého útlumu nešla. Radši at je vysoká, ale zdravá!
@Anonymní píše:
Ptám se hodně předčasněTeď má 6 a je v normě.Otec 189 a já 179 cm
Já mám 180 a muž 2 metry a tohle mě teda nikdy nenapadlo a to je dcera už teď větší než většina ![]()
@Anonymní píše:
Podle tabulek je naše dcera na 97 percentilu a pravděpodobnost na výšku je 185-190cm, nikdy mě nenapadlo řešit to takto.
Já 170, manžel 197.
Kolik měří v 6 letech? Jinak naše dcera byla větší už od mimina. Má i urychlené zrání.
Nevim v kolika presne je to aktualni, ale odhaduju ne driv nez ve dvanacti, to by mi prislo adekvatni, aby si o tom rozhodla sama. Ja mam 182, moje vyska byla problem naposledy, kdyz mi bylo asi 6-8, byla jsem o hlavu vetsi nez vrstevnici a tudiz proti stejne vysokym detem jsem pusobila retardovane. S tim mas asi se svou vyskou taky zkusenosti, ale i kdyby tvoje dcera byla vysoka, muze to prozivat uplne jinak nez ty (nebo ja).
@Anonymní píše:Řekla bych, že je spíš na místě,aby ses naučila mít ráda sama sebe, než zastavovat růst u dcery. Tímto přístupem ji můžeš do budoucna zadelat na problém. Já mám třeba také 180 cm, nemyslím si, že by byl nějaký problém i kdybych měla o pár cm víc. Možná s botama a délkou rukávu u kabatu…
@modravlocka píše: Řekla bych, že je spíš na místě,aby ses naučila mít ráda sama sebe, než zastavovat růst u dcery. Tímto přístupem ji můžeš do budoucna zadelat na problém. Já mám třeba také 180 cm, nemyslím si, že by byl nějaký problém i kdybych měla o pár cm víc. Možná s botama a délkou rukávu u kabatu…
Presne tohle me napadlo. Vy, jako rodice, jste se svou vyskou meli nejake zasadni problemy, trpeli jste? Mozna by byl vhodny spis psycholog pro maminku, nez hormony pro dceru. Moje dcera je ve ctrnacti vetsi nez ja, ma o nohu 42 a jeste roste, boty, kalhoty a dlouhy rukav jsou trochu problem, ale o hormonech jsem opravdu neuvazovala.
No nevím, ale řešit takovou věc by mě v životě nenapadlo. Vlastně ani nechápu jak to někdo může udělat… Já mám 185 cm, hrála jsem basketbal a naopak jsem na svou výšku byla vždy hrdá a nikdy by mě nenapadlo osočovat rodiče že mi nepodali nějaké hormony.
Děti jsou škaredé a taky mi občas říkali žirafo…no a co?
Teď když už jsem dospělá tak se setkávám s menšíma lidma, kteří mi říkají že by chtěli mít výšku jako já, jaké to je atd…
Dobrý námět na konverzaci mimochodem
Jedinné co, tak nenosím podpatky (což mi vulbec nevadí) a občas hledám déle správnou délku rukávu u bundy nebo kabátu…Mám muže měří 180cm a je prostě menší než já…v posteli se to vyrovnalo a máme z toho krásnou holčičku
Neblbni a nech to na přírodě! ![]()
Můžu to lékaři navrhnout u mého dítěte? aby dcera neměla víc než cca 180 cm? nechci aby se tím někdy trápila