Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Hlavně, že se ji nic nestalo. Já zas, když jsem byla malá, tak k nám přijela babička. Odložila si kabelku a šla se bavit s rodiči. Vím, že v kabelce měla vždycky větrové bonbóny. Tak jsem tam vlezla, bonbóny tam nebyli, ale měla tam prášky na srdce a tlak.Ty jsem vykoupala, vycucala ten sladkej potah a spolkla. Všecky co tam měla. Pak když babička přišla za mnou do pokojíčku tak jsem ji řekla „To byli dobrý bonbóny“.Babička se doftípila hned.Byla jsem fakt hodně malá, ale všechno si pamatuju.Jak sedím v nemocnici ve vaně a polykám tu hadici.
No, já bych šla na pohotovost, nebo k lékaři. Jestli to ní projelo, následky nemusí být vidět. Nevím, nevím, jestli si „jen popálila prst“.
Neteř strčila do zásuvky v nestřežený okamžik šroubovák, bohužel bez umělohmotnýho držadla a taky dostala ránu. Nic jí nebylo. Rodiče ale pro jistotu raději volali na pohotovost, jestli mají přijet, ti jim řekli, ať dítě uloží do postele a během pár minut u nich byla rychlá, a natočili jí EKG!! Prý dítě může vypadat v pohodě, ale pro srdce to může být obrovský šok s následky. Já bych teda neváhala a mastila bych na pohotovost!!
Jj, přestaň si vyčítat nezabezpečenou zásuvku, to stejně nemá smysl, nejde zabezpečit a uhlídat vše, a obstarej dítěti zdravotní péči.
Jestliže to dítě utrpělo úraz el. proudem, tak by mělo být vyšetřeno, jestli má v pořádku srdce. Zašla bych pro jistotu za obvoďákem, snad tam ještě bude. V nejhorším volej 155, tam ti poradí.
Nejen srdce, taky at se nekdo podiva na ten prst… Tyhle popaleniny byvaji fakt zradny. Nicmene doufam, ze uz na pohotovosti jsou, kdyz nepise. Drzim palce!
Jestli je spálená, tak dostala jen volty, protože ampéry by ji zabili. Ale to by musela strčit třeba jehlice do zásuvky a udělat obvod. Takhle jí to „jen“ koplo.
A jak píšou holky, buď ráda, že se nic nestalo!!! Malá si to bude pamatovat a dá zásuvkám pokoj.
Musela bys jí stát pořád za zadkem a držet za ruku, aby se jí nic nestalo. Vím, že to musí být hrozný šok, ale bud rada, ze je mala ok
@terinka4444 píše:
N špičkách, drží se za okraj stolu, ťapká si tam dokola a můj muž si udělal hrnek horkého čaje a postavil si ho na ten stůl, půl litru vařící vody nad hlavou malé. Chytl mě krapet amok, asi hodně a ne krapet, nepamatuju si, co jsem na něj řvala, ale řvala jsem tak, že mě bolí v krku, srdce mi bušilo ještě půl hodiny, mluvit se mnou nemluví, že jsem prý hysterka, že malá na ten hrnek nedosáhla, něco jako že může strčit do stolu a převrhnout to![]()
takže budeme mít asi pár dnů tichou domácnost, ale mám jistotu, že tohle už nezopakuje, a taky mám pocit, že jsem selhala a neuhlídala, stále se chvástám, že mně by se dítě opařit nemohlo a on by mi jí nakonec opařil doma ve vlastní kuchyni
![]()
![]()
![]()
![]()
JOJO TAK TO ZNÁM, NIC SE NESTAL, NA HRNEK NEDOŠÁHNE ATD. TO JSOU TAKOVÝ KECY A TAKY JSEM PŘECITLIVĚLÁ A HYSTERKA…JENŽE TO JE OKAMŽIK A NEŠTĚSTÍ JE HOTOVÝ ![]()
@Anonymní píše:
Doma to asi nikomu neřeknu a potřebuju to někomu říct. Šla jsem naložit malé (3 roky) oběd na talíř a najednou strašnej křik, ale opravdu strašnej, tak jsem ji ještě nikdy neslyšela křičet. Letím za ní co se děje a ona křičela jak hrom a nešlo jí rozumnět co se stalo. Tak se pořád dokola ptám, co se stalo…nakonec z ní vypadlo, že se spálila…nechápala jsem jak se mohla spálit, když nikde nic nemám…nakonec s děsivým výrazem ve tváři ukazovala pod stůl. Nechápala jsem, pak jsem to viděla a myslela jsem, že dostanu infarkt…pod stolem prodlužovačka a v ní taková věc co má kovový uzký kousek.
Všechny zásuvky mám doma zakrytované jen tu prodlužku, která je pod stolem, kam děti nechodí tu mám odkrytovanou…nikdy děti neměly tendenci něco strkat do zásuvek, krytky tam mám projistotu. Pane bože pak mi začalo docházet co se všechno mohlo stát…malá má naštěstí jen malinko spálený prstík a strach ze zásuvky. Snad si to bude pamatovat jako ponaučení. Ale mě jímá hrůza, když si představím, že jí to mohlo zabít…že už tu teď nemusela být…ji mi hrozně, nikdy se nikomu známému nesvěřím, že jsem jí nedokázala uhlídat…
Ahoj, snad každá maminka prožije někdy něco na co do konce života nezapomene a pak myslí na to co by se všechno mohlo stát. I mě se to stalo a věř že pokaždé když si na to vzpomenu mám husinu po celém těle. Když bylo mému synovi 8 let/ted je mu už 20/byli jsme se koupat u rybníka ještě z mojí ségrou a jejím 7 letým synem. Kluci si vzali nafukovací matraci, synovec na ní seděl a můj syn jí strkal před sebou.Oba dva už uměli plavat.Byli kousek od břehu ale už tam byla hloubka. Pořád u toho něco vykřikovali a dělali blbosti. Foukal docela vítr a dělalo to na rybníce vlny.My jsme ze ségrou leželi na dece hned na břehu a koukali na ně. Najednou mi zazvonil mobil a já se zakecala. Vzpamatovala jsem se až tehdy když kolem mě proběhl pán oblečenej v kalhotech a triku a skočil do vody. Mého syna vytáhl ven.Ono mu uplavalo to lehátko ze synovcem a syn začal panikařit a topit se. Nikdy v životě na to nezapomenu a pánovi nikdy nepřestanu děkovat že mu zachránil život. I ted když to píšu chce se mi brečet. Je to vteřina a neštěstí je hotový.
Po úrazu el. proudem se vždycky musí u dětí nechat zkontrolovat srdce, je to vždycky na pohotovost! Nikdo vám hlavu neutrhne a pak, nejde o vás, ale o to dítě. Musí se prověřit, jestli nevznikly změny na srdci (arytmie…). I já mám za sebou úraz hlavy u syna, za který mohla moje nepozornost. Takové věci si odpouštíme dlouho, jestli vůbec někdy, ale uhlídat děti na 100% je skoro nemožné.
Mam bohuzel podobnou zkousenost z tohoto tydne. Syn strcil kovovy predmet do zasuvky na chate. Je mi z toho jeste ted strasne a mam strasne vycitky. Nastesti se snad nic nestalo, ale na pohotovost jsme nejeli. Ma na prstiku maly puchyrek. Myslite, ze bych mela jeste po par dnech to zacit resit a nechat udelat EKG? Je mi z toho opravdu smutno.
@Anonymní píše:
Mam bohuzel podobnou zkousenost z tohoto tydne. Syn strcil kovovy predmet do zasuvky na chate. Je mi z toho jeste ted strasne a mam strasne vycitky. Nastesti se snad nic nestalo, ale na pohotovost jsme nejeli. Ma na prstiku maly puchyrek. Myslite, ze bych mela jeste po par dnech to zacit resit a nechat udelat EKG? Je mi z toho opravdu smutno.
Já nevím, pro klid v duši bych asi na tu pohotovost došla, nebo bych aspoň zavolala dětské doktorce, ona ti řekne, jak postupovat. Ach jo, zásuvky jsou moje noční můra, sice je zadělávám pojistkou, ale někdy zapomenu…a problém je prodlužovačka.
Dobrý den, nechce se mi zakládat novou diskuzi, tak se optám zde. Máme zásuvku hned u postele, nepoužívám jí. Jsou v ní krytky (zaslepky). Synovi se povedlo tam nalít (stříknout) trochu vody prostě minuta nepozornosti, jelikož v posteli má chuť se občas napít. Slazený mu moc nedávám, jen odpoledne do hrníčku. Jinak do láhve vodu aby na noc moc nepil. A ta začala jiskřit, asi 20minut jiskřila, teď už naštěstí nejiskří, pojistky nevylítly a nevím který okruh je který a ještě jsou na mě vysoko. Ale pořád mám obavy z té zásuvky a mám dotaz za jak dlouho asi vyschne. Děkuji za rady a pochopení.
Příspěvek upraven 29.01.22 v 09:46
Tak už ta zásuvka asi vyschla. Spíš mě překvapuje, že někomu jiskří zásuvka a chodí kolem ní v pohodě. Dá se snadno rozdělat, tak se podívej dovnitř. A vypni si jistič.