Je mi hrozně, dcera a zásuvka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2070
29.1.22 09:52

Ahoj jak Já ti rozumím. Malému je aktuálně dva a půl roku a musíme mít zakrytované úplně všechny zásuvky v bytě ale úplně protože on bohužel má tendenci všechno zkoumat a rozebírat. Dcera má patrně Anděla strážného. Děkuj bohu že to dobře dopadlo. V rodině to nikomu říkat nemusíš a aspoň že ti trochu pomůže když se vypíšeš tady. :hug: Moje babička vždycky říkávala na dítě je každý pozor málo. :lol: No vytesat do mramoru ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.22 10:00

@Petula306 já se právě bojím na to sahat, a strachy jsem odsunula i postele od ní aby nevzplaly, takže v klidu jsem nebyla a pořád nejsem v klidu jelikož postele jsou pořád dál od zásuvky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.1.22 10:12

@Petula306 a je problém že štafle, schůdky ani jiné vybavení abych to vypla nemám a ze židle tam nedosáhnu. Ono 150cm není výhra.

• Citovat
  • Upravit
2775
29.1.22 10:19

Tak si zavolej elektrikáře ať zásuvku sundá a zaslepí. Je to práce max na hodinu a budeš mít vyřešeno na mnoho let. Ať ti ukáže, kde máš v bytě jističe a příště nebudeš vyděšená a prostě shodíš pojistku (dají se i popsat, když si nepamatuješ). Ono se to celkem hodí trochu se vyznat ve vlastním bytě.
A pořiď si domů štafle :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
29.1.22 10:44
@Anonymní píše:
@Petula306 a je problém že štafle, schůdky ani jiné vybavení abych to vypla nemám a ze židle tam nedosáhnu. Ono 150cm není výhra.

Poučení pro příště, sežeň si něco, z čeho na ty pojistky dosáhneš. Co kdyby ti pojistky vyhodil třeba nějaký špatný spotřebič? To budeš doma sedět při svíčce, s vyteklou lednicí, než přijde elektrikář a dá ti nahoru páčku? Nebo co kdyby ta zásuvka jen nejiskřila, ale začala hořet? To bys vám nechala vyhořet byt? I takhle, když jsi to nechala jiskřit tak dlouho, tak to nejspíš napáchalo větší škody, než kdybys to vypnula hned. Mohlo se stát, že se upálil větší kus vedení a bude potřeba větší oprava.
Nemusíš mít doma přímo štafle, v každém hobby marketu nebo třeba v IKEA se dají koupit skládací schůdky. Já jsem taky malá, máme v bytě vysoké stropy, pojistky vysoko, světla vysoko, nástavce na vestavěných skříních vysoko a poradím si. Nedovedu si představit, že bych měla pokaždé čekat na někoho, když se potrebuju dostat k pojistkám, vyměnit žárovku nebo vyndat věci z nástavců skříní. Bych si připadala jak postižená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13860
29.1.22 11:02
@Anonymní píše:
@Petula306 a je problém že štafle, schůdky ani jiné vybavení abych to vypla nemám a ze židle tam nedosáhnu. Ono 150cm není výhra.

Nemají být jističe v nějaké rozumné výšce prave?

Jak elektrice nerozumím, hodně se ji bojím. A minimálně bych elektrikari zavolala aby mi řekl co s tím muzu sama dělat. (Ale kdyby mi jiskrila zásuvka tak volám nejbližšího souseda aby mi pomohl!)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
29.1.22 11:10

Jako to bych klidně přisunula stůl a židli na něj, jestli bych jinak nedosáhla, nebo bych letěla pro nějakého souseda, prostě rychle to vypnout. Nečekala bych s obavami, jestli od toho něco nevzplane, jestli mi nevyhoří el. rozvody… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
29.1.22 11:11
@Anonymní píše:

To ti nikdy nevylitl jistic…?
Tohle jsou veci, ktere musis mit zmakle, popsane pojistky, umet to vyhodit/nahodit, dosahnout tam.
At ti to nekdo vsechno ukaze, nauc se to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
29.1.22 11:34

Máš nervy z ocele, koukat se 20 minut na jikrici zásuvku 8o mě by trefil slak, raději vyhodit jističe v celým bytě v první řadě a když někam nedosahnu tak si přísunu nějaký kus nábytku ne? Já taky nejsem obr, ale tedy aspoň bych si nějak poradila, než čekat na to, co udělá zásuvka s vodou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.22 12:11

Dobrý den

Musím zaklepat a doufám že se to už nestane, vypadá že je vše ok, zásuvka nejiskří. Elektrika funguje, ale zásuvce se vyhýbám obloukem. Jsou to trable. Elektrikář který mi tu byl jednou v bytě už tak to nebere. Zkoušela jsem volat jim ale buď obsazeno nebo vypnutý mobil. Volal jsem na asi 5 čísel.

• Citovat
  • Upravit
34322
29.1.22 12:31
@Anonymní píše:
Musím zaklepat a doufám že se to už nestane, vypadá že je vše ok, zásuvka nejiskří. Elektrika funguje, ale zásuvce se vyhýbám obloukem. Jsou to trable. Elektrikář který mi tu byl jednou v bytě už tak to nebere. Zkoušela jsem volat jim ale buď obsazeno nebo vypnutý mobil. Volal jsem na asi 5 čísel.

Mate fb skupinku obce…?
Hod tam dotaz, urcite se nekdo najde. Tohle funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
29.1.22 12:44
@Anonymní píše:

Trable?? Trable vazne?! Boha jeho… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
29.1.22 13:11
@Anonymní píše:

Ty nemáš doma stůl? :think:

raději si ty schůdky pořidď. Nikdy nevíš. Jiskřící zásuvka je nebezpečná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
catch-22
29.1.22 13:21
@Anonymní píše:
Dobrý den, nechce se mi zakládat novou diskuzi, tak se optám zde. Máme zásuvku hned u postele, nepoužívám jí. Jsou v ní krytky (zaslepky). Synovi se povedlo tam nalít (stříknout) trochu vody prostě minuta nepozornosti, jelikož v posteli má chuť se občas napít. Slazený mu moc nedávám, jen odpoledne do hrníčku. Jinak do láhve vodu aby na noc moc nepil. A ta začala jiskřit, asi 20minut jiskřila, teď už naštěstí nejiskří, pojistky nevylítly a nevím který okruh je který a ještě jsou na mě vysoko. Ale pořád mám obavy z té zásuvky a mám dotaz za jak dlouho asi vyschne. Děkuji za rady a pochopení.Příspěvek upraven 29.01.22 v 09:46

Klid, když už to nejiskří, tak už to vyschlo. Ale radši do toho sama nešťourej ani s „vypnutými“ pojistkami a už vůbec ne ničím kovovým. ;)

• Citovat
  • Upravit
24636
29.1.22 13:26

Nikdy vše neuhlídáte. Buďte ráda, že je dcerka v pořádku. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat