Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kaliopa píše:
Tak samozřejmě, že nehladá partnera. Já jen psala i tento aspekt, aby počítala s tím, že třeba bude nějakou dobu sama. Ne, že má být s někým, kdo jí nevyhovuje. Psala to tu jednou i adam75, že se s manželem rozešli a že o ni jako o matku s malým dítětem nebyl zájem. Tak to prostě je. Kdo nemá zkušenost s dětmi, tak mu mohou cizí děti přijít otravné. Vždyť i vlastní děti nás někdy otravují, natož cizí. A s partnerem se může potom taková žena stýkat vesměs jen tehdy, když je dítě u otce nebo ho někdo hlídá. Těžko bude nového partnera bavit obrážet s novou partnerkou a jejím dítětem hřiště apod. Takových bude málo. Chtějí tu ženu, ne její dítě.
Tak ano, stížený to mají, ale rozhodně to neznamená, že skončí na ocet do konce života ![]()
@Kaliopa píše:
Já s tím problém nemám, nehledala jsem takto. Nicméně je asi jasné, že možnosti matek s malými dětmi chodit na rande jsou jaksi časově omezenější než těch, které děti nemají nebo je mají odrostlé. Hlavně pokud nemá hlídání, tak nevím, kdy se bude seznamovat. Nevím, kolik je jí let, ale pokud si chlap může vybrat, vybere si bezdětnou a založí si s ní rodinu. Každý netouží po různých seskládaných rodinách a řešit, kdy jde dítě k tatínkovi, k mamince, kdy je budou mít společně a ještě mít třeba společné dítě.
Bezpochyby, akorát to prezentuješ jako nepřekonatelný problém. Zvlášť pokud je mladá, tak to až takovej problém nebude.
@Wani dětí z rozvedených rodin znám řadu a na každém to zanechalo nějakým způsobem následky, nehledě na to jak hnusné a bolestné je to pro všechny ostatní zúčastněné.. Možná jsem stará škola ale ne tohle podle me neni duvod pro rozvod, je to důvod spíš pro návštěvu manželské poradny.
Já z toho mám dojem, že si prostě navalili víc, než mohli utáhnout, zakladatelka zůstala na mateřské, chlap na krku hypo, rozestavěný barák a najednou nestačily peníze. Stavba je mimořádně zátěžová situace, je pravda, že se o ni starají víc žeby, protože řeší každou maličkost - barvu vypínače, podlahových lišt, odstín oken a tak. Chlap prostě vezme okna a dost. No a to by ženy nechtěly, takže to víc řeší. mají toho pak zákonitě taky víc na hrbu a na chlapa mají vztek, že se málo snaží. A je tu pak tahle situace. On má absolutní pocit nedostatečnosti, prostě nedokázal zajistit ženě to co chtěla ( aniž by si byli schopni třeba oba přiznat, že mají přehnané představy), není schopen vydělat tolik, aby si žili bezstarostně, aby ona nemusela na brigády a je z toho na kašu. Není divu, že i sex jde do kytiček. Bohužel je to velmi časté. Rada je těžká a myslím si, že snad jedině odborník na rodinu by dokázal poradit. Jinak já bych prostě asi udělala to co dělá zakladatelka - prodat barák, zbavit se hypo, a až se situace utřepe, sednout a znovu probrat své sny a plány. A hlavně nečekat, že to všechno se uklidní hned a rychle. Ale odcházet - no nevím. Hlavním viníkem je ta stavba a peníze. zažila jsem páry, které se rozváděly vyložene kvůli stavbě a klidně to přiznaly.
@inkakřivák píše:
Já z toho mám dojem, že si prostě navalili víc, než mohli utáhnout, zakladatelka zůstala na mateřské, chlap na krku hypo, rozestavěný barák a najednou nestačily peníze. Stavba je mimořádně zátěžová situace, je pravda, že se o ni starají víc žeby, protože řeší každou maličkost - barvu vypínače, podlahových lišt, odstín oken a tak. Chlap prostě vezme okna a dost. No a to by ženy nechtěly, takže to víc řeší. mají toho pak zákonitě taky víc na hrbu a na chlapa mají vztek, že se málo snaží. A je tu pak tahle situace. On má absolutní pocit nedostatečnosti, prostě nedokázal zajistit ženě to co chtěla ( aniž by si byli schopni třeba oba přiznat, že mají přehnané představy), není schopen vydělat tolik, aby si žili bezstarostně, aby ona nemusela na brigády a je z toho na kašu. Není divu, že i sex jde do kytiček. Bohužel je to velmi časté. Rada je těžká a myslím si, že snad jedině odborník na rodinu by dokázal poradit. Jinak já bych prostě asi udělala to co dělá zakladatelka - prodat barák, zbavit se hypo, a až se situace utřepe, sednout a znovu probrat své sny a plány. A hlavně nečekat, že to všechno se uklidní hned a rychle. Ale odcházet - no nevím. Hlavním viníkem je ta stavba a peníze. zažila jsem páry, které se rozváděly vyložene kvůli stavbě a klidně to přiznaly.
Hezky napsano
@ppalea píše:
@Wani dětí z rozvedených rodin znám řadu a na každém to zanechalo nějakým způsobem následky, nehledě na to jak hnusné a bolestné je to pro všechny ostatní zúčastněné.. Možná jsem stará škola ale ne tohle podle me neni duvod pro rozvod, je to důvod spíš pro návštěvu manželské poradny.
Tak následky budou mít i v případě, že se rodiče nerozvedou a budou se doma hádat a nevycházet spolu
To zvýrazněné myslíš jak? Pokud manžel nic neřeší, tak do poradny ani nepůjde. ![]()
@inkakřivák Moji rodiče koupili barák od páru, co dostavěl barák a rozvedl se
Jinak souhlasím s tím, že prodat barák je asi to nejlepší řešení.
No já nevím, ale kdybych se měla já rozvádět, zásadní faktor by byl, abych nás dokázala uživit. Pokud bych příjem dostatečný neměla, a současně pokud by stav doma byl, že si „jen“ nerozumíme, že se nedokážeme shodnout nad povinnostma, rozdělením úkolů, financema, tak bych asi holt zaťala zuby a snažila se vylepšit svoji finanční situaci, já nevím studiem jazyků, udělat si řidičák, najít si prostě lépe placenou práci, brigádu, dělat něco navíc po večerech, učit, překládat, hlídat děti, uklízet, všechno podle mých znalostí, schopností, a tak dále. Pak bych teda řešila ten odchod. Neplatí, pokud je situace doma celkově neúnosná typu že manžel je zjevně tyran a despota.
Nicméně rozhodně bych neměla primárně v plánu vyměnit jednoho chlapa za druhého. Myslím si si, že naopak by mi dlouho trvalo, než bych nějaký nový vztah vůbec začala chtít. Věřím, že velmi rychle bych si zvykla právě na to, že musím už jen já, minimálně zorganizovat, zařídit, bylo by to asi dokonce svým způsobem pohodlné, už se nikomu nepodřizovat - tedy kromě dětí, měla bych problém asi vložit důvěru někomu… dalšímu. Neplatí pro nějaké takové menší dobrodružství - s tím děti totiž nemusí mít vůbec nic společného. A ten chlap s mýma dětma taky ne.
@Kaliopa píše:
Jestli nejsi zblblá diskuzemi na emiminu apod., kde má každá manžela manažera nebo pracovníka, co nosí 50 tis. Kč měsíčně minimálně. Vrať se na zem. Navíc s malým dítětem si těžko najdeš nového partnera. Bezdětní muži jsou málokdy zvědaví na to, aby živili ženu a ještě cizí dítě. Takových dobráků je minimum, ale najdou se. Ženy většinou hledají muže, aby je živily, samy se uživit dokáže málokterá.
Moc nevím, proč se do mě tak obouváš, vůbec mě neznáš
Manažera s 50 tisíci fakt nehledám. Od 18 pracuju, bydlela jsem sama a živila se sama. Dítěti je 10 měsíců a já mám dvě brigády (úklid + výpomoc v restauraci). Hledám si částečný úvazek. Na zadku opravdu nesedím a sedět nechci ![]()
@Kočičí duše Nic si z ní nedělej, i kdyby si chtěla plný úvazek, tak stejně budeš mít problém někam dát dítě. ![]()
@Kaliopa píše:
Já se nechci rozvádět a nestěžuji si, že můj manžel vydělává málo.
Kriste pane, ten rozpor ale nevznikl tak, že manžel málo vydělává. Vzniklo to tak, že jsme si společně udělali závazky, oba je chtěli - a on se pak na to vykašlal a zbylo to na mě.
Jinak moc všem děkuji za odpovědi, postupně to pročítám.
Jsem ráda za každý názor a zkušenost
@Kočičí duše můj ex byl něco podobnýho, nic neřešil, a navíc teda lhal, když jsem našla za skříňkou nezaplacený složenky, o kterých tvrdil, že je zaplatil, tak jsem věděla, že je konec. Pak se občas vykulil nějakej další průser. Chvilku mi trvalo, něž jsem definitivně odešla, ale jediný, co si vyčítám, že jsem to neudělala dřív.
A dalšího chlapa jsem cíleně nehledala, postarala jsem se o sebe a dceru sama, dokonce ani alimenty mi nechodily, ale objevil se okamžitě, když jsem se osamostatnila ![]()
@pohledmuze Ale její dítě otce má, to už spíš podvědomě žena hledá partnera.