Je to vážně realita, že lidi nepotřebují sex?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26583
8.2.20 11:57
@Mango_Lassi píše:
A co je norma, kdo to určuje? Jednou týdně, dvakrát?
Tom nepsal, že nesexuje, jen, že to není pro něj alfa a omega jeho života.

A ta péče o jiné, aby náhodou nebyli nemocní je fakt dojemná. :lol: V podstatě říkáš, že každý, kdo nechce sexovat, musí se jít vyšetřit, protože je to PROBLÉM, čímž stavíš ty sexuálně aktivní jakoby nahoru nad ty, co až takovou potřebu nemají. Platí to stejně u žen?

Ať se každý sám rozhodne, jak chce žít. Pokud je takto spokojený, není co řešit.

Od kdy jsi zapomnela cist?
Pisu jasne, ze to muze neco takoveho znamenat, ze je zde zvysene riziko neceho. Nikoho nikam nezenu, nikoho nikam nestavim… 8o
Se slovem norma si prisla ty, ja poukazala na to, ze neni ani poradne definovane. Jo, z hlediska statistiky i mediciny jedno procento norma teda fakt nebude, presto jsem pripustila jinou definici…
Edit: mozna to jsou moje slova „Az se vylouci toto“, co zmatla…tim jsem nemyslela, nahnat nekoho k doktorovi at neco vylouci, ale kdyz to tady v diskuzi vyloucime :think:

Příspěvek upraven 08.02.20 v 12:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
8.2.20 12:08
@Lenka_Hal píše:
Od kdy jsi zapomnela cist?
Pisu jasne, ze to muze neco takoveho znamenat, ze je zde zvysene riziko neceho. Nikoho nikam nezenu, nikoho nikam nestavim… 8o
Se slovem norma si prisla ty, ja poukazala na to, ze neni ani poradne definovane. Jo, z hlediska statistiky i mediciny jedno procento norma teda fakt nebude, presto jsem pripustila jinou definici…

Já píšu o konkrétním příspěvku konkrétního id, který psal, že bungee jumping je pro něj lepší, než sex. A na který jsi navázala.

Jinak velmi velmi obecně absence sexuálního drajvu může znamenat problém. Stejně jako zvýšená teplota, že…

• Citovat
  • Upravit
26583
8.2.20 12:11
@Mango_Lassi píše:
Já píšu o konkrétním příspěvku konkrétního id, který psal, že bungee jumping je pro něj lepší, než sex. A na který jsi navázala.Jinak velmi velmi obecně absence sexuálního drajvu může znamenat problém. Stejně jako zvýšená teplota, že…

Aha, ok. Ja uz potom psala obecne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
8.2.20 12:19
@izquierdo píše:
Já myslím, že ty lidi tady v diskuzi nejsou asexuální, ale nejsou zřejmě se správným partnerem nebo mají sexuální nesoulad a nesnaží se s tím nic dělat.

Někdo ano, nekdo třeba ne, těžko říct. Ale když inklinují k asexualitě po celý život, asi to nebude tím špatným partnerem.
Nicméně mi přijde, že dnes konzumní život asi opravdu nabízí více možností, adrenalinové zážitky, cestování apod. Však se on si každý vybere, co mu sedí víc.

• Citovat
  • Upravit
107050
8.2.20 12:20
@Tom-One píše:
Ale nemusí…Kdysi se říkalo že sex je zábava chudých a na vesnici kdy nebylo co jiného dělat. Dnes je takových možností a klidně prohlásím že řada adrenalinových zážitků je MNOHEM lepší než jakýkoliv sex. Vedle Bungee jumpingu je sex uhekaná nuda.Ale na to si většina chlapů musí přijít časem sami.Ve dvaceti je sex fajn, ale po třicítce člověk zjistí že ta snaha vlastně za ten zásun ani nestojí:) A když vidím věčně uštvané zadané kolegy jejiž jediná pochybná výhoda je pravidelný sex, tak se pobavím a jdu se utahat do posilky nebo na jaře našlapat rekreačních 30-40 km na kole. A ani na minutu neuvažuji že bych hledal někoho na sex…
a co ta přirozená potřeba, že sperma musí ven …u některých nemusí a jiní z toho šílí a tlačí jim všude možně ?
@Anonymní píše:
Mně je 29 a Moji chlapi v životě:
prvnímu je dneska 31 a má to rád tak 4× týdně.
Druhému je dnes 28 a s ním to šlo každý den.
Dalšímu je dnes 40 a ten měl potřebu jednou týdně, když jsme se vídali málo a když jsme spolu začali bydlet, tak jednou za půl roku.
Následně jsem měla dnes 30 letého, který tak ideálně jednou měsíčně až jednou za čtvrt roku.
A dnes mám 46 letého chlapa a s ním to jde 3× - 6× týdně (podle nálady).

takže z mé skromné zkušenosti je jedno, kolik jim je a je to fakt individuální. Já sama jsem spokojená, když je to aspoň jednou týdně minimálně.

A o tom, jak jsou zabraní v práci to vliv může, ale nemusí. Ten 30 letej byl děsnej flegmatik a lenochod a nic moc nedělal a stejně byl hrozně unavenej na to mít se mnou sex aspoň jednou týdně. A můj současný 46 letej pořád něco dělá, dělá dvanáctky, vyřizuje něco po práci tak po různu a stejně si ještě rád se mnou užije. A podobně zapříhlý když byl můj bývalý a dnes mu bude 40, tak byl KO a nebylo s ním vůbec nic.

nemyslím, že by to souviselo a aktivitou…někdo může být lenoch a na sex není líný nikdy, jinej je tak aktivní, že sex už ho nebaví nebo už se nechce namáhat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
8.2.20 12:25
@Venetia píše:
a co ta přirozená potřeba, že sperma musí ven …u některých nemusí a jiní z toho šílí a tlačí jim všude možně ?

Kdysi jsme o tom bavili v jedné uzavřence a prý je to velmi variabilní a není chlap, jako chlap. Nejde zobecnit.

• Citovat
  • Upravit
24021
8.2.20 12:29
@Lenka_Hal píše:
Neboj, i v mem svete by se za tohle chlap spis stydel. A chtel by to resit, idealne ovsem tak, aby nemusel k doktorovi ci komukoliv o tom rikat. :D Ja si take myslim, ze zdravy chlap ma potrebu sexu, ktera tak mozna trochu klesa vekem. Kdyby muj chlap me prestal „otlapkavat“ se slovy, ze byl prece v posilovne, osobne bych ho dovlekla k doktorovi.

Ano, správně, dotáhnout k psychiatrovi, nebo zakázat posilovnu… :P 8)
A nebo obojí… :nevim: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
8.2.20 12:33
@bse.pedro píše:
A nebo obojí… :nevim: 8)

Kus ty, dotahnu tam maximalne sveho chlapa, kdyz najednou ztrati zajem. A k normalnimu doktorovi. Ale jen proto, ze ho miluju a mela bych starost.
Do posilovny chodim ja, vubec nic to netlumi :mrgreen: Kezby chodil taky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24021
8.2.20 12:34
@Mango_Lassi píše:
A co je norma, kdo to určuje? Jednou týdně, dvakrát?
Tom nepsal, že nesexuje, jen, že to není pro něj alfa a omega jeho života.

A ta péče o jiné, aby náhodou nebyli nemocní je fakt dojemná. :lol: V podstatě říkáš, že každý, kdo nechce sexovat, musí se jít vyšetřit, protože je to PROBLÉM, čímž stavíš ty sexuálně aktivní jakoby nahoru nad ty, co až takovou potřebu nemají. Platí to stejně u žen?

Ať se každý sám rozhodne, jak chce žít. Pokud je takto spokojený, není co řešit.

Podle mě to bylo spíš myšleno, když se frekvence naráz výrazně změní, např. z 3× denně na 1× za 5 let… :nevim: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.2.20 12:39
@izquierdo píše:
Za situací jako jsou tragické události v rodině, nemoci je pochopitelné, že nejsou myšlenky na sex. Myslela jsem, že se tu bavíme o běžných situacích. Ostatně ti, kteří zde nemají potřebu sexu nebo si stěžují na partnera, že sex nechce, tak žijí běžný, vlastně bezstarostný život, akorát tvrdí, jak jsou unaveni apod. Nevím, že čeho bych měla být tak unavena, abych se odhodlala k sexu jednou za měsíc. V době praček, myček, robotických vysavačů apod. je stále více lidí více unaveno :lol: A také nevěřím, že někdo je s někým pár let, sex je výborný, ale přesto má chuť dvakrát do měsíce nebo méně z důvodu okoukanosti. No tak to teda jistě. Asi ten sex tak dobrý nebude. Navíc u sexu jde snad i o jiné věci, o vzájemnou blízkost toho druhého partnera, nějaké sdílení intimity, ženy třeba mají pocit, že muži po nich stále touží, že je milují apod. Je tam i jiná úroveň uspokojení. Nebo vám fyzický kontakt s druhým vůbec nechybí nebo když teda nemáte sex, tak se vzájemně mazlíte, líbáte a objímáte, takže po této stránce jste uspokojeni?

Věřím, že jednou pochopíš, že vztah není jen o hromadě sexu. Vztah bez sexu moc nepůjde, ale rozhodně není o tom, abyste každý den drbali jako králíci…
Vzájemná blízkost a intimita a potřeba ženy (i muže!) vědět, že ten druhý po nich stále touží a miluje je se vyjadřuje milionem jiných věcí, ne (jen) sexem. Možná pochopíš i to, že fyzický kontakt má spoustu podob, ne jenom sex.
Jednoduše - bez sexu to opravdu nejde, ale ale není to gro vztahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24021
8.2.20 12:42
@Lenka_Hal píše:
Kus ty, dotahnu tam maximalne sveho chlapa, kdyz najednou ztrati zajem. A k normalnimu doktorovi. Ale jen proto, ze ho miluju a mela bych starost.
Do posilovny chodim ja, vubec nic to netlumi :mrgreen: Kezby chodil taky…

Já se jen snažil poskytnout ti radu, jak bys to mohla řešit, kdyby ta situace u tebe nastala…
A domnívám se, že by mu psychiatr tu posilovnu rozmluvil snáz, než kdybys vydala rezolutní příkaz/zákaz vstupu do tělocvičny, čímž by ses navíc vystavila riziku odmítání sexu z nasr. anosti… :nevim: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3281
8.2.20 12:50
@anonymni_prezdivka píše:
Věřím, že jednou pochopíš, že vztah není jen o hromadě sexu. Vztah bez sexu moc nepůjde, ale rozhodně není o tom, abyste každý den drbali jako králíci…
Vzájemná blízkost a intimita a potřeba ženy (i muže!) vědět, že ten druhý po nich stále touží a miluje je se vyjadřuje milionem jiných věcí, ne (jen) sexem. Možná pochopíš i to, že fyzický kontakt má spoustu podob, ne jenom sex.
Jednoduše - bez sexu to opravdu nejde, ale ale není to gro vztahu.

A jak si teda ti lidi vyjadržují, že po sobě touží? Pokud teda mají aspoň nějaké nesexuální fyzické doteky a mazlí se, tak dobře. Ale jinak by to byl dost vyprahlý vztah. Nebo myslíš, že se dva milují, když se sebe ani nedotknou? Nemyslím jen sex, ale prostě se aspoň v posteli večer nebo ráno nepřitulí, neobejmou apod.? Tam, kde tato stránka není, tak je to podle mne vyprahlý vztah. A nevím, proč píšeš o „drbání jako králíci“, já jsem tu neříkala, že kdo to nedělá každý den, tak je divný. Ale vyjadřovala jsem se k lidem, kteří mají potřebu třeba jednou za měsíc nebo ani to ne. Tam nevěřím, že pokud jsou relativně mladí, tak se opravdu milují. Spíše jsou spolu asi ze zvyku nebo z pohodlnosti a řeknou si, že to nějak doklepou, když mají společně majetek a děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
8.2.20 12:53
@bse.pedro píše:
Podle mě to bylo spíš myšleno, když se frekvence naráz výrazně změní, např. z 3× denně na 1× za 5 let… :nevim: 8)

Taky to tak vidím. Prudká změna může signalizovat problém, o tom žádná. Ale já psala o asexualitě spíš dlouhodobě, protože se tu někdo pozastavil nad tím, že „zdravý chlap přeci musí mít potřebu sexu“. Opak zdravého je nemoc, takže logicky ten co, nechce, musí být asi nemocný?
Nicméně je potřeba brát v úvahu právě časový úsek a další okolnosti. Univerzální rada na to žádná neexistuje, je potřeba to řešit individuálně. Pokud dotyčný to chce, nikdo ho nutit nemůže, to je jasné.

• Citovat
  • Upravit
Mango_Lassi
8.2.20 13:11
@izquierdo píše:
A jak si teda ti lidi vyjadržují, že po sobě touží? Pokud teda mají aspoň nějaké nesexuální fyzické doteky a mazlí se, tak dobře. Ale jinak by to byl dost vyprahlý vztah. Nebo myslíš, že se dva milují, když se sebe ani nedotknou? Nemyslím jen sex, ale prostě se aspoň v posteli večer nebo ráno nepřitulí, neobejmou apod.? Tam, kde tato stránka není, tak je to podle mne vyprahlý vztah. A nevím, proč píšeš o „drbání jako králíci“, já jsem tu neříkala, že kdo to nedělá každý den, tak je divný. Ale vyjadřovala jsem se k lidem, kteří mají potřebu třeba jednou za měsíc nebo ani to ne. Tam nevěřím, že pokud jsou relativně mladí, tak se opravdu milují. Spíše jsou spolu asi ze zvyku nebo z pohodlnosti a řeknou si, že to nějak doklepou, když mají společně majetek a děti.

Nedovolila bych si hodnotit cizí vztah na základě toho, jak často lidé spolu (ne)spí. Pokud se najdou dva asexuálové, kterým to takhle vyhovuje, můžou být pro sebe navzájem perfektními partnery. Pokud jeden z nich strádá, je to jiné, to je pochopitelné.

Ale zajímá mě jedna věc. Jsi sexuoložka, co přišla sem poskytnout nezávislé poradenství?

• Citovat
  • Upravit
217
8.2.20 13:13
@bse.pedro píše:
A nebo obojí… :nevim: 8)

Asi tě zklamu, ale krevní odběry mám naprosto v pořádku až se doktor divil jak a prý by mnozí o deset let mladší mohli závidět.
Hold životospráva s minimem červeného masa děla své, jinak řečeno jím to to co chci já a ne to co protějšek uvařil. A to že mám mnohem méně stresu s rodinou/partnerem je také přínos. Zatímco zadaní kolegové po práce uštvaně letí pro dítě či vyzvednou,,drahý, protějšek já mám mnohem více času pro sebe a své záliby. A absenci sexu beru jako velmi mírnou daň. Někdo prostě poletí v létě na Kanary, někdo pro další balení plenek a jak tak sleduji okolí těch co volí svobodu je čím dál tím více. Říká se tomu pokrok.Za pár desetiletí bude život v páru jenom pro exoty a každý si raději pořídí androida.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí