Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Uf…ještě že si všechny smlouvy píšu sama a nikdy jsem nepotřebovala realiťáky.
Barčo!!!On jí vyhrožuje, že se bude domáhat ústně uzavřené smlouvy a soud to MŮŽE vzít v potaz!! Nedělali ani rezervaci, ani SoSB, prostě podle něj prý uzavřeli smlouvu, A TO LZE!!! Jen radím, aby trvala na tom, že se dohodli na písemné smlouvě TÉ O PŘEVODU, které on se už domáhá jako uzavřené ústně!!!
A to co píšeš " Ustni dohoda bude mit stejnou vahu jak u koupi bytu v osobnim vlastnictvi, tak u prevodu clenskych prav – defacto zadnou." mě úplně vyděsilo. Jedna smlouva být písemná MUSÍ, druhá NE, takže váhu nemá „de facto“ žádnou, když už se oháníš zběhlostí v relitách, nastuduj si k tomu něco. Vytočila jsem se, končím. Když někdo neuzná ani, že se v něčem tak úplně 100% nevyzná a ještě tím může někoho poškodit, to mě dojímá. Myslela jsem to dobře.
@Baruna123456 píše:
Uf…ještě že si všechny smlouvy píšu sama a nikdy jsem nepotřebovala realiťáky.
Barčo!!!On jí vyhrožuje, že se bude domáhat ústně uzavřené smlouvy a soud to MŮŽE vzít v potaz!! Nedělali ani rezervaci, ani SoSB, prostě podle něj prý uzavřeli smlouvu, A TO LZE!!! Jen radím, aby trvala na tom, že se dohodli na písemné smlouvě TÉ O PŘEVODU, které on se už domáhá jako uzavřené ústně!!!
A to co píšeš " Ustni dohoda bude mit stejnou vahu jak u koupi bytu v osobnim vlastnictvi, tak u prevodu clenskych prav – defacto zadnou." mě úplně vyděsilo. Jedna smlouva být písemná MUSÍ, druhá NE, takže váhu nemá „de facto“ žádnou, když už se oháníš zběhlostí v relitách, nastuduj si k tomu něco. Vytočila jsem se, končím. Když někdo neuzná ani, že se v něčem tak úplně 100% nevyzná a ještě tím může někoho poškodit, to mě dojímá. Myslela jsem to dobře.
Mluvis uplne o necem jinem nez ja a jeste jsi vytocena…
No tak super, vy se tu poštěkáte a já jsem z toho zase pitomá.
Takže co platí??? Nutit mě něco podepsat nemůže, od ústní domluvy mohu ustoupit stejně jako u písemné - beru to jako bych odstoupila od rezervace s RK, platila bych pokutu, ale tím to končí ![]()
BARUNA - POMÓOOOOOOOOOC
Prosím Tě, klid! Mě nezajímá barča realitka, ale zajímavej problém. Ty od ničeho neodstupuješ, protože jste nic neuzavřeli. Dohodli jste se na zaslání návrhu smlouvy a NIC se nezrealizovalo! Horší by bylo, kdyby Vám např. už průkazně poslal peníze, zde už došlo k plnění a je jasné, že nějaká ústní smlouva asi předcházela. Pokud jste se JEN viděli, jednali o ceně a termínu atd., dohodli se na PÍSEMNÉ formě (to je klíčové) a zaslání návrhu, vůbec nic jste neuzavřeli. Hlavně mu nic nepodepiš!!! A o těch dobrých mravech, to je vtipný:-)) neboj, tohle, že jste jako pána prý vypekli, do toho určitě nespadá!!! To si buď jistá:-D
Lonette - ano, ústně uzavřenou smlouvu by v tomto případě soud vzal v potaz. U bytu v OV nikoli.
PŘESNĚ JSI POCHOPILA JAK TO JE. Dohodli jsme se na prodeji, ale k smlouvě, převodu peněz ani ničemu dalšímu nedošlo. Dokonce od jeho návštěvy ani k dalšímu kontaktu z jeho nebo naší strany do včera, kdy jsem mu řekla, že z obchodu nic nebude.
Prima:-) tak se ho neboj, drzouna! A vůbec, když na to kouknu lidsky, mám-li zájem a na mně je poslat návrh, sakra pohnu! No nic, nebav se s ním…a pokud Ti vyhrožuje tak, že to v Tobě vzbuzuje důvodné obavy, může si jít taky sednout. Řekni mu, že máš v bytě několik osob (třeba úplně nezávislé - řemeslníky apod.) a telefon je nahlas a všichni ho slyšeli. Hlavně chladnou hlavu, neboj se a NIC nepodepiš! Ten nátlak se pak taky špatně dokazuje, když cena bude obvyklá…
Nebudu se vám do toho motat, ale pro zakladatelku: řiď se tím, co ti píše Baruna123456, nepřidávej si tam žádné své nápady, jako že odstupuješ, atd. protože tím celou svou obhajobu popíráš. Vy jste se dohodli na zaslání písemného návrhu smlouvy, za jehož účelem jste poskytli svá rodná čísla a v dohodnuté lhůtě (ideálně pokud máte maily nebo jste mu volali a urgovali jej-na výpise telefonu-uschovat) jste návrh neobdrželi. Z toho jste vyvodili, že zájem již nemá.
Pán je nasraný, to je pochopitelné, pokud by to přesahovala meze, upozornila bych jej, že se ti jeho vyhrožování nelíbí a nerada bys angažovala orgány ![]()
Slušně, ale držet se jedné verze, ideálně si to napiště na kus papíru a melte pořád to samé dokola.
No doufám, že jsem vám to tu nezaprasila ještě víc, když tak mě Baruna zpeskuje, já to beru
.
Příspěvek upraven 15.06.12 v 13:08
Dík Baruna- proto právě říkám, že tam ústně žádná dohoda uzavřená nebyla.
Lonette - nebyla, ale on to tvrdí a on by se tedy případně domáhal. Já to právě stavím tak, že nebyla.
Chytrá horákyně - je opravdu chytrá
konečně!
No, ono se ani nejedná o cenu obvyklou ale v odkupní rovině
, čili nezi ním a již podepsanými zájemci je rozdíl 80 tisíc
![]()
Přesně jak píše chytrá horákyně, nemůžeš odstoupit od něčeho, co podle tebe neexistuje. A hlavně, já bych mu třeba už nevzala telefon.
Baruna - děkuju strašně moc, takže se můžu hodit do klidu
, kdyby byly problémy tak se raději zkusím obrátit na tebe, přez tuto diskuzi a vše si odtud opíšu, aby se mi to nesmotalo do neslyslů. Hlavně posledních pár přízpěvků.
přesně tak, domluvili jsme se ústně na tom, že bude vyhotovena smlouva / dohoda o převodu /, k realizaci nedošlo, pán nic neposlal a mezi tím se nám naskytla výhodnější nabídka, kterou jsme rovnou potvrdili rezervační smlouvou.
To co jsme udělali je podle mě neetické a nemorální, ale snad se na tomto základě nikdo nemůže domáhat podpisu smlouvy???
- tímto mi právě vyhrožoval a že si za svou nabídkou stojí a trvá na naší domluvě