Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Je tu nekdo, kdo pres nenavist k tchyni musel prekousnout a dava ji deti hlidat? Presto, ze vi, ze rika naprosto zcestny veci atd? Nevim, co delat… ![]()
Ja ano, prestala se o moje deti uplne zajimat, nepopreje jim ani k svatku ani k narozeninam, nezepta se na vysvedceni proste nic, netusim, kdyby ji nekde potkaly jestli by ji poznaly… zkousela jsem mailem s ni promluvit, ze nepotrebuji hlidani jen ty deti zadnou jinou babicku nemaji, moje mamka umrela, ale po jeji odpovedi, kde mi odpovedela, ze ma deti natocene na kamere a na fotkach a dukazy, ze s nimi byla ma… nejak jsem to nepochopila bylo mi to lito, spis kvuli tem detem, ale uz jsem se s tim szila…
Příspěvek upraven 07.07.16 v 15:56
Jo posledni bylo, kdyz tam tam mela pred nekolika lety moje dite a rikala mu tobe mama nedala kapesny kdyz toho tolik snis?? ( je to ucitelka a s diteme jsem vzdy predavala i igelitku s jidlem…jen si rikam jestli to deti az budou velky pochopi a nebudou mi to vycitat
@Lili píše:
Jo posledni bylo, kdyz tam tam mela pred nekolika lety moje dite a rikala mu tobe mama nedala kapesny kdyz toho tolik snis?? ( je to ucitelka a s diteme jsem vzdy predavala i igelitku s jidlem…jen si rikam jestli to deti az budou velky pochopi a nebudou mi to vycitat
No ty blaho, tak to je mazec… Myslim, ze deti urcite situaci pochopi
mela jsem na mysli opacnou situaci, kdy babicka deti videt a hlidat chce, ale je to tak hrozna osoba, ze se mi obraci zaludek ![]()
@nika.veroni mazec to je kdyby mi to nekdo vypravel ani bych tomu neverila ze je to mozne
@Lidka.Seidlova Ty máš fakt smůlu na kamarádky, každá takové trable. Nemáš aspon nějakou pohodovou? To musí být otrava mít všechny vydeptané.
Nevěděla jsem zda mam založit novou diskuzi, ale zkusím svůj dotaz položit zde…
Naše jediné dítě je tento tyden u tchyně a tchána…
Dnes mi manžel říká, ze rano tchyni volal a malej je prý spokojenej…
No a ze manžel neví jestli mi to ma říkat…ale ze je malej hrozne nadsenej, jak s nim strejda jezdí na motorce.
Uz jednou jsem manželovi říkala ze si to nepreju…cca rok zpátky
Ted se to opakuje. Syn bude mit pět a pro me je neuveritelne, ze někdo tak malé dítě posadí pred sebe na terénní motorku a jezdí s nim…sice „jen“ pomalu po zahradě, ale i tak…na hlavě ma přilbu na kolo ![]()
Ja proste vidim situaci, ze tam muze byt díra…kamen…najedou na to a tim, ze malého drží jen nohama, tak letí…
Slušně jsem tchýni napsala, ze je bezva ze malej je z toho nadsenej, ale ja vůbec a kdyby uz ted ty dva dny nejezdil, byla bych rada…
Její odpověď…„no to nevim, jak to bude…dnes pršelo a zitra uvidíme“…mi dost hnula žlučí…
Manžel je samo na její straně…
A to jsem matka, které v podstatě nic moc nevadí…kdyz je u nich, nekecam jim do toho…je u nich a ja jsem rada, ze sem tam (jednou do mesice, nekdy méně) pohlídají…
Jaky mate názor?
Mám tchány motorkáře
…je mi to jedno, vím jaký je tchán řidič a jak dlouho jezdí (je to bývalej kamioňák, nyní autobusák) a na motorce jezdí ještě dýl. Já s ním jela taky. Takže vím že pro něj je BEZPEČNOST opravdu na prvním místě. Takže po zahradě nebo kolem domu uplně v klidu, na výlet nebo dál bych ho nejenže já nepustila ale hlavně on ani babička by ho nevzali.To už bezpečné není kvůli ostatním v provozu. Protože ne každej kdo sedí v autě a mává řidičákem je opatrnej a opravdu umí řídit.
@wewa píše:
Mám tchány motorkáře…je mi to jedno, vím jaký je tchán řidič a jak dlouho jezdí (je to bývalej kamioňák, nyní autobusák) a na motorce jezdí ještě dýl. Já s ním jela taky. Takže vím že pro něj je BEZPEČNOST opravdu na prvním místě. Takže po zahradě nebo kolem domu uplně v klidu, na výlet nebo dál bych ho nejenže já nepustila ale hlavně on ani babička by ho nevzali.To už bezpečné není kvůli ostatním v provozu. Protože ne každej kdo sedí v autě a mává řidičákem je opatrnej a opravdu umí řídit.
Dobre, ale me jde v prve radě o tom, ze jsem ji slušně požádala, ze si to nepreju…a ra její odpověď…
S manželem jsme taky jezdili na motorce, přesto myslim ze čtyřleté dítě na motorku nepatří ani na zahradě…
Autorka dnešního anonYmu…
No me by to nevadilo. Můj švagr vozí svého 5-ti leteho syna normálně a já sama jsem po něm chtěla, aby svezl mou 3 letou, ale nechtela. Vím, ze s dětmi jezdí opatrně. Byt tebou jsem v klidu. Sice je blby, ze neakceptují, ze se ti to nelíbí, ale nehrotila bych to. Můžeš říct chlapovi, ať s nima promluví, ale jemu to očividně neva.
Tak tam zajeď a udělej čoro že to co si matka nepřeje je prostě svaté. Je to o komunikaci. Chyba je na straně tchýně, to rozhodně ale já pokud bych měla pocit že na 100pro překročila moje hranice byla bych do hodiny u nich, připravena dítě zbalit a odjet. U mě je tato hranice třeba že se nesmí sám pohybovat kolem hausbotu. Takže pokud chce být venku musí tam být dozor. A divila by ses kolik lidí nechá děti 4+ samotné u vody…
@wewa píše:Čoro prave dělat nechci…proti jsem ji napsala normálni slušnou smsku…
Tak tam zajeď a udělej čoro že to co si matka nepřeje je prostě svaté. Je to o komunikaci. Chyba je na straně tchýně, to rozhodně ale já pokud bych měla pocit že na 100pro překročila moje hranice byla bych do hodiny u nich, připravena dítě zbalit a odjet. U mě je tato hranice třeba že se nesmí sám pohybovat kolem hausbotu. Takže pokud chce být venku musí tam být dozor. A divila by ses kolik lidí nechá děti 4+ samotné u vody…
No, tak se uklidněte maminky…za 20 let si to prohodíte a za hnusný tchýně budete zase vy…
Tak mne by treba jezdeni na motorce po zahrade asi nevadilo pokud by vozila zodpovedna osoba. ale o to tady nejde. mama jsi ty a oni by meli respektovat tvoje prani a rozhodnuti. asi bych do telefonu jeste jednou durazne rekla, ze si to nepreji a pokud by jezdili dal, zajela bych tam a dite spakovala a jelo by se domu. v klidu, bez nejakeho divadla.
a btw kdo ze to dite vozi? tchan to neni, takze svagr? nemuzes se tedy domluvit primo s nim?
@peta81 píše:
Tak mne by treba jezdeni na motorce po zahrade asi nevadilo pokud by vozila zodpovedna osoba. ale o to tady nejde. mama jsi ty a oni by meli respektovat tvoje prani a rozhodnuti. asi bych do telefonu jeste jednou durazne rekla, ze si to nepreji a pokud by jezdili dal, zajela bych tam a dite spakovala a jelo by se domu. v klidu, bez nejakeho divadla.
a btw kdo ze to dite vozi? tchan to neni, takze svagr? nemuzes se tedy domluvit primo s nim?
Tak švagr je takový srandista, ale urcite by me pak se švagrovou stejne pomluvili
což mi je fuk…
Mne proste vadi ta reakce
Kdyby napsala, jasan, bude jiná akvitita…byl tam tyden a pochybuju, ze byl nějaký výlet…oni na to moc nejsou…tohle je spis jejich styl zábavy, jsou doma, zahrada a tak…to mi ale nevadí, to je naprosto v poradku…jsem rada, ze mi ho vzali…
Ale mezi me ta odpověď…trochu mi to přijde, jako by nerespektovali můj názor?!