Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já, dělala ze života peklo. Zadlužila celou rodinu i nás. Vulgárně o mně mluvila. Nechtěla jsem, aby takto mluvila o mně před dětmi. Dnes jsem rozvedená, ale to co začalo po rozvodu nikomu nepřeju… Pomlouvala mě po sídlišti, chodila mě pomlouvat do práce, volala mému nadřízenému… Nikdy jsem jí nedala na jevo, že se jí bojím a to jí ještě víc popuzovalo vůči mně. Poslední její činy skončily na přestupkové. Zaplatila pokutu a zatím je klid.
@Anonymní píše:
Nazev diskuze zni jasnePiste klidne anonymne. Velmi by me zajimal duvod proc. U nas je to na bodu mrazu. Rozhodla jsem se totalne prerusit kontakt a duvod: tchyne nevhodne komentuje me deti. A to opakovane.Pisu take anonymne
Ano. Jedním slovem: alkohol. ![]()
Svoje druhé vnouče neviděla nikdy. Naše drzost se kterou jsem ji konfrontovali s jejím chlastáním nám nikdy neodpustí… ![]()
@wewa1 píše:
Já, dělala ze života peklo. Zadlužila celou rodinu i nás. Vulgárně o mně mluvila. Nechtěla jsem, aby takto mluvila o mně před dětmi. Dnes jsem rozvedená, ale to co začalo po rozvodu nikomu nepřeju… Pomlouvala mě po sídlišti, chodila mě pomlouvat do práce, volala mému nadřízenému… Nikdy jsem jí nedala na jevo, že se jí bojím a to jí ještě víc popuzovalo vůči mně. Poslední její činy skončily na přestupkové. Zaplatila pokutu a zatím je klid.
Ta to je sila
U nas to tak silene teda nebylo, ale ty jeji komentare
Uz jsem ji jednou upozornila at se mirni, ze se mi jeji reci nelibi. Chvili byl klid a je to tu zase. Usmirovat se jiz nehodlam.
Přestala jsem se s ní stýkat ještě za svobodna. Nepozvali jsme ji ani na svatbu. Pak byl chvíli klid. Děcka neměla ani dva roky a začalo to na novo. Nesměla mi přes práh. U nás bylo štěstí, že to nebyla manželova matka, ale macecha. Tchán prosil, přemlouval, neustoupila jsem. Po rozvodu začal dělat peklo i on. Jo a o rozvod jsem nežádala já. ![]()
Už jsme jí tím vyhrožovali, když mě před dětmi titulovala jako krávu, co dětem zkazila život a když dětem říkala, že je u ní necháme, protože ona se o ně postará mnohem lépe než já. Tehdy ji muž varoval a od té doby si dává velký pozor. Ale ještě jedno podobné a má smůlu.
Anonymní2
@Anonymní píše:
Ta to je silaU nas to tak silene teda nebylo, ale ty jeji komentare
![]()
![]()
Uz jsem ji jednou upozornila at se mirni, ze se mi jeji reci nelibi. Chvili byl klid a je to tu zase. Usmirovat se jiz nehodlam.
a co a jak komentuje?
Moje tchyne ma taky blby kecy, nerespektuje nase vychovny metody, kdyz ji rekneme, ze nema neco delat dela to dal.. ale na utnuti vztahu to vazne neni
ja ji zrovna nejak moc videt nemusim, ale syna ma rada a ikdyz ho ve dvou letech(uz ale mnohem driv nez ve 2) cpe cokoladama a bombonama od roka ho prolejva stavou a jiny veci co nam se nelibi tak mi to neprijde jako duvod zakazat ji vidat syna-vnuka.. akorat moc netouzim po tom aby tam jezdil sam a vikend nebo v lete na prazdniny.. takze v nejblizsi dobe tam ani sam nebude ![]()
Jednou tady v podobne diskuzi uzivatelky psali, ze tchyni nelze jen tak odstrihnout, ze ma jak dite tak ona zakonne pravo se stykat… Prislo mi to taky zvlastni ale jedna maminka tam psala ze ji tchyne zazalovala a ma soudne prikazany a upraveny styk, kdy ji dite proste musi na zaklade soudniho rozsudku pujcovat. Bohuzel uz nevim presny nazev diskuze ![]()
Druha vec je, ze o tomhle „kroku“ spousta tchyni nevi… A zalezi individualne na duvodu preruseni styku s dotycnou… ![]()
Ja taky nemam top tchyni, uz mi i nekolikrat ublizila svym chovanim, obcas neco prohodi prave i pred malou - ale nikdy nemluvi o me sproste! Ani nezpochybnuje moji peci o malou! Jen si proste sem tam do me nebo do neceho rypne.
Ale malou opravdu miluje a vidi se v ni, na navstevy chodime spolecne ac jsou male uz tri jeste ji nehlidala, nebyla s ni na hristi - sama. Nemam k ni duveru, ztratila ji, proste i kdyz jsem to presla a obrecela to ze mi ublizila ve me je…
manzel samozrejme o vsem vi a nijak na me netlaci a netlacil ani ve chvili kdy jsem mela duvod ji „oplatit“ a odstrihnout ji od sebe a male. Manzel je dospely a musel by se rozhodnout sam… nemam problem aby kdykoliv prisla na navstevu nebo jdeme my.
Faktem ale je ze uz jsem dvakrat odpustila, ale nevim jestli kdyz se semele neco dalsiho to zvladnu… A ono se semele… ![]()
Ano, po dvou letech jsem se k tomu dohrabala… Důvodem je alkohol.
@LadyLada píše:
a co a jak komentuje?
Jejda toho bylo. Napred proc tak dlouho kojim. Jednou jsem davala tehdy trimesicni dceri sirup do pusiny pomalu a opatrne a ona pry: nes.. se s nou, ja jsem vzdycky deckam rekla delej smrade.Pak resila ze jaktoze ma dcera v roce a pul pleny, ze oni meli do roka odplenkovano, neustale jsem delala vse blbe, ale nikdy mi to do oci nerekla, vzdy jen priteli.Uz nekolikrat nam lhala do oci, rekla ze mame spinavou zaclonu (nebylo to tak) ze holka je citlivka, kdyz si starsi dcera hrala s mimcem, chytala mu nozky a davala si je na tvar, jakoze ji slape po pusine, tak tchyne rekla ze to vypada uchylne atd atd. Staci? ![]()
Jeste dodam, ze to myslim tak, ze ji samotnou dceru uz nepujcim, ja k ni chodit nebudu, manzel at tam s holkou jde.Ted me jeste napadlo: dcera je sileny nejedlik, neji obedy po dobrem ani po zlem. Tchyne to vi. Rikala jsem ji tisickrat, at ji nekupuje sladkosti a buchty. A co myslite? pokazde kdyz ma holku samotnou, tak ji nacpe koblihama z obchodu. Dcera se vzdy rada pochlubi.
@Anonymní píše:
Jejda toho bylo. Napred proc tak dlouho kojim. Jednou jsem davala tehdy trimesicni dceri sirup do pusiny pomalu a opatrne a ona pry: nes.. se s nou, ja jsem vzdycky deckam rekla delej smrade.Pak resila ze jaktoze ma dcera v roce a pul pleny, ze oni meli do roka odplenkovano, neustale jsem delala vse blbe, ale nikdy mi to do oci nerekla, vzdy jen priteli.Uz nekolikrat nam lhala do oci, rekla ze mame spinavou zaclonu (nebylo to tak) ze holka je citlivka, kdyz si starsi dcera hrala s mimcem, chytala mu nozky a davala si je na tvar, jakoze ji slape po pusine, tak tchyne rekla ze to vypada uchylne atd atd. Staci?
u nas je to to samy.. ale jeste mi to neprijde tak hrozny abych ji zakazala vnouce vidat
zatim mame jen jedno, jezdi k ni jednou za dva tydny na cely vikend tak proste zatnu zuby.. pomalu zaciname planovat druhy tak jsem zvedava jak se to bude vyvijet potom.. hlavne jaky zas bude mit kecy na me behem tehotenstvi, doufam, ze nebude prehnane starostliva, nemam to rada.. prestoze jsem otehotnela planovane po 6ti letech vztahu tchyni jsem behet tehotenstvi prakticky neznala a videla jen asi dvakrat a vzdycky chvilku takze to bylo v poho to mi do niceho nekecala ale jak se maly narodil a zacli jsme tam pravidelne jezdit tak je to hruza.. kdyz jsem mu nedala cepicku rikali priteli ze by ji mel mit kdyz ji mel tak se chudak zapari atd. proste vsechno spatne
a jestli se to u druhyho jeste zdvojnasobi tak to bude masakr
jen doufam, ze druhymu nebude davat bonbony uz na pul roce ![]()
Po vice jak 10ti letech jsem s ni prerusila uplne kontakt. Neustaly vmesovani se mezi nas, vnucovani nazoru. Diktatorsky chovani v kombinaci s totalni hlouposti a tim padem ostuda siroko daleko a jeste k tomu „stekna“. Clovek musel naslapovat, aby nahodou neco neudelal/nerekl spatne.. Po tolika letech pohar pretekl a je po vsem. Ohromna uleva
pred detmi je schopna nas, jako rodice pomlouvat, takze jsme se shodli s partnerem, ze je uvidi pouze vyjimecne a jen v nasi pritomnosti. Tuhle babu jagu bych neprala uhlavnimu nepriteli!
Nazev diskuze zni jasne
Piste klidne anonymne. Velmi by me zajimal duvod proc. U nas je to na bodu mrazu. Rozhodla jsem se totalne prerusit kontakt a duvod: tchyne nevhodne komentuje me deti. A to opakovane.Pisu take anonymne