Je vhodné dát 7letému dítěti tyto dárky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1351
29.11.16 17:23

@PetrVesely tady asi nejde primárně o to že by to bylo špatné, 9000 zase není nijak přehnaná částka, tolik třeba stojí dobré kolo nebo výbava na lyže, což náš kluk všechno má. Tam mi to přijde smysluplné, ne za to koupit deset krabic Lega. Ale třeba by to zase neocenil syn zakladatelka, čímž se opět dostávám k tomu že diskusi nechápu když už to nakoupené má a dát mu to chce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
29.11.16 17:26

@Maol To nebyla poznámka k x krabicim lega. To bylo myšleno k tomu, ze syn by v sedmi letech mikinu, lyze/brusle, aquapark nepovažoval za dárek (a je to dáno tím, ze to ta dárky nepovazuje jeho matka).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3473
29.11.16 17:32
@Meredit píše:
@PetrVesely tady asi nejde primárně o to že by to bylo špatné, 9000 zase není nijak přehnaná částka, tolik třeba stojí dobré kolo nebo výbava na lyže, což náš kluk všechno má. Tam mi to přijde smysluplné, ne za to koupit deset krabic Lega. Ale třeba by to zase neocenil syn zakladatelka, čímž se opět dostávám k tomu že diskusi nechápu když už to nakoupené má a dát mu to chce :)
Nehledě na to, že jednomu dáš dalekohled, co ti poradí na eMiminu a on chtěl mikroskop ;) Můj názor je ten, že rodič přece mí, po čem jeho dítě touží a pokud neví, tak je to jedno, protože je něco špatne. A dítě má dostat, (v rámci nějakého rodinného standardu) to, co si přeje. Hlavně né praktické dírky, vzpomeňme na Pelíšky a krásné kožené boty…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3447
29.11.16 17:32
@Svistice píše:
@Maol To nebyla poznámka k x krabicim lega. To bylo myšleno k tomu, ze syn by v sedmi letech mikinu, lyze/brusle, aquapark nepovažoval za dárek (a je to dáno tím, ze to ta dárky nepovazuje jeho matka).

Ono je to složitější… u nás tohle vše ok, i ten aquapark by udělal radost. Ale asi by to taky syn nechápal. A to proto, že tam chodíme min. jednou měsíčně. Takže věřím, že by moc nepobral, proč to dostává i jako dárek. Ale neříkám, že by mě nazval dámským přirozením, jak jsi psala někde výš :mrgreen:

Ono to není tak úplně černobílé. Děti, co jim něco rodiče takto darují, nemusí být vůbec parchanti… a kolik zlých a sprostých mladých dětí jsem viděla, a jejich sociální zázemí bylo na veeelmi nízké úrovni. Tohle mi prostě přijde jako velké klišé. Je to o výchově, a pak i ty dárky mohou být různé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3641
29.11.16 17:34
@Svistice píše:

Já bych to za dárek klidně považovala, ale teplý bazén máme nedaleko a chodíme tam celkem často během roku, v zimě třeba každý týden. Tak by bylo asi divné, kdybych mu to teď dala darem. Do obchodu chodí nerad, je rád, když má nakupování za sebou, po žádném konkrétním oblčení netouží. Babička mu dala párkrát oblečení, jen to osahal a nechal ležet, nezájem. Ono přepodkládat, že se 56letý bude radovat z pyžama, je naivní. Navíc si každý může vzpomenout na své dětství, jak se radoval z pyžama apod. U holek je to asi něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3473
29.11.16 17:37
@Svistice píše:
@PetrVesely Ano, kazda rodina je ma jiný standard. Bohužel, Ti mladí, co takhle slýchám vcelku pravidelně v busu, považují nakladne dary za samozřejmost. Matka, která chce zaplatit synovi za maturitu řidičák, byla nazvana vkastnim synem dámským prirozenim. :( Od toho se odviji dalsi veci, jako ze za 100 na hodinu se na nejakou brigadu v lete muzou vykaslat a podobne.

Jasně, já Ti rozumím. Ale to už je víc o výchově obecně. Ale záleží opravdu na okolnostech a sociálním prostředí. Já jen, že tvrdit, že každý má byt spokojen s majičkostí, zase az tak obecně neplatí. Je to o výchově a tou „maličkostí“ může být v podstatě cokoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3641
29.11.16 17:40
@PetrVesely píše:
Jasně, já Ti rozumím. Ale to už je víc o výchově obecně. Ale záleží opravdu na okolnostech a sociálním prostředí. Já jen, že tvrdit, že každý má byt spokojen s majičkostí, zase az tak obecně neplatí. Je to o výchově a tou „maličkostí“ může být v podstatě cokoli.

Syn byl třeba ve 4 letech hrozně zklamný, protože nedostal, co chtěl. Jenže on chtěl neobvyklé věci typu kolovrátek a tkalcovský stav apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3473
29.11.16 17:45

@Kaliopa Jasně no, někdy to nejde. Já jen že se má dětem naslouchat, protože nejde ani o počet, ani o cenu ale o to udělat radost… (v rámci finančních možností).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1351
29.11.16 17:47

Ježíš, já ten park přeci nikomu nenutím, klidně si tam dosaďte jiný zážitek ;) U nás to je proto že tam nechodíme a syn si to moc přeje, proto vím že bude nadšený mnohem víc než z desáté krabice liga :)
@PetrVesely na praktických řádcích nevidím nic špatného, syn boty ani oblečení nepotřebuje, ale je to manekýn a radost mu to udělá velikou, je to se Starwors ;) A o tom to je :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
29.11.16 18:06
@PetrVesely píše:
To se na takovou věc musíte ptát lidí? Vždyť je jasné. že každý to vidí jinak, pro někoho to bude směšně málo. V 7 letech tam má být minimálně ještě dron, elektrický Jeep ve kterém by mohl jezdit, nový notebook a mobil. Pak Vám jiný řekne, co je to za nesmysl, že nejlepší je dřevěný koník na provázku, kterého tatínek ručně vyřezal z březového polene.
A oba budou mít ze svého pohledu a životního standardu pravdu…

A někomu by se hodil voucher na vyšetření zdarma u dr. Chocholouška. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
29.11.16 18:18
@Ice79 píše:
Blbě vložené odkazy. :mrgreen: 3D budovy? Pro 7letého?? 8o

Dcera má 8r. a taky by si přála nějakou tu budovu lego.
Prostě něco složitějšího už chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
29.11.16 18:28

Ale jako to množství v úvodním dotazu je moc.
Vybrala bych na Vánoce pouze jednu stavbu Lega. Tak víc vynikne. Kdyby dostalo dítě x dalších už se to ztratí v davu. Rozbalí pátý dárek a už slyším zas lego???
Opakovaná věc přestává být zajímavá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
29.11.16 18:30
@Kelsey píše:
Dcera má 8r. a taky by si přála nějakou tu budovu lego.
Prostě něco složitějšího už chce.

Ale paní má 3D puzzle - památky. Socha svobody, bazilika atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
29.11.16 18:33
@Kaliopa píše:
Syn byl třeba ve 4 letech hrozně zklamný, protože nedostal, co chtěl. Jenže on chtěl neobvyklé věci typu kolovrátek a tkalcovský stav apod.

Třeba náš syn chtěl háčkování, tak ho dostal. Tkalcovský stav jsem také kupovala. Když ho to bavilo, tak proč ne. Nyní už je ve věku, kdy tuhle zábavu opustil, nicméně ta zkušenost není k zahození, najdou se muži, kteří pletou a háčkují, případně dělají jiné ruční práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
29.11.16 18:40
@Ice79 píše:
Ale paní má 3D puzzle - památky. Socha svobody, bazilika atd.

Já vím, které to jsou.
Jako to je individuální, jedno v 7r. zvladne ty základní kostky, jiné chce složitější.
Toto nejde srovnávat. Ale to množství daru na jedny Vánoce je přemrštěné, to se shodneme snad vseci :-D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí