Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Kelsey pro mě je prostě z jiného světa představa třeba i pěti krabic s tím samým. Jak píšeš, ztratilo by to kouzlo, já nejvíc milovala ty balíčky různých tvarů, velikostí a tvrdostí, napětí co tam bude… ![]()
@Meredit píše:
@Ice79 u nás nejvíc zabodovala stavebnice Magformers, dá se z toho postavit nespočet variací, aut, všeho možného…
Máme toho za hodně tisíc, ale vyhraje si s tím mnohem víc než s legem
Musím mrknout. To neznám. ![]()
@Meredit píše:
@Kelsey pro mě je prostě z jiného světa představa třeba i pěti krabic s tím samým. Jak píšeš, ztratilo by to kouzlo, já nejvíc milovala ty balíčky různých tvarů, velikostí a tvrdostí, napětí co tam bude…
Ale vždyť u toho lega to není ta samá sada. Když toho bude mít víc k danému tématu, tak má víc možností, jak si s tím hrát.
@Ice79 koukni, je to super
já to tedy kupovala k narozeninám, znal to ze školky. Využila jsem to k tomu že mě pouštěl do práce, i když pak přišel s tím že to přinese ježíšek, ten přece nosí dárky zadarmo ![]()
Jedinacek, ze?
Vychovan k deleni darku na chtene a podradne, ty patricne ignoruje, bude jednou kolektivni oblibenec.
@Moise píše:
@Ice79 záleží na dítěti, náš kluk má rád modely, zmenšeniny a detaily a tohle všechno v legu je.. s duplem mladší ségry si hraje taky, ale spíš tím stylem, že jí postaví co po něm chce a jde. Je to na něj moc hrubý..@Meredit u nás bude nějaká encyklopedie a taky lego knights
No právě v Playmobilu je naprosto vše reálné, lžičky, kytky, koně, nádobí, prostě cokoliv. V Legu to je pořád jen kostka. Ale zase je to kreativní stavebnice, Playmobil spíš hračka. Ale moje dcerka si s tím vyhrála do aleluja. Z Lega máme taky pár sad, ale je to fakt pidi, vůbec se to nedá srovnat.
Ono je to o tom dítěti, dcera dostat samé lego tak nadšená nebude, tím jsme si jistá. menší lego dostane ale ani ho nechtěla. Syn loni měl asi 4 krabice lega minecraft a byl spokojený. Letos chce jen jednu ale asi největší
a Vánoce jsou pro mě takové o splění přání takže jsme se vždy snažili dát to co dítě fakt chce. ale ví že ne vše ježíšek donese, letos teda ano
. ale nejde to brát co si myslim já že by bylo ok, hry co chtěl na PS3 jsou pro mě blbost
ale vim že on je využije
. Do dopisu velkým písmem napsal- hlavně žádné knížky a podobné blbosti. loni knížku dostal a ten obličej řekl vše, knížka je stále ve skříni
Malá taky dostane věci co chtěla + něco navíc. Pokud by chtěla jen lego tak ho taky dostane
. staví ráda ale asi jí to ani nenapadlo
a Vánoce vnitřně beru jinak, je to takové nadpřirozené a na svoje vánoce když jsem byla malá moc ráda nevzpomínám
Co jsem chtěla tam nikdy nebylo, prý mě ježíšek blbosti dávat nebude, jo to byla atmosféra při rozbalování
a rodiče se ještě divili že nejsem nadšené ![]()
@Markéta80 taky živě vzpomínám na zklamání, co mě asi ve třinácti čekalo, když jsem dostala od tety velkou a těžkou krabici. Byla tam sada bílých talířů, tři utěrky a lahev Jaru. Ta mě dostala asi nejvíc, dodnes to je u našich ![]()
Souhlasím s plněním přání, ale musejí být reálná. Naštěstí jsme s vždy trefili, vážně znám syna nejlépe, nikdy jsme neměli protažený obličej pod stromkem.
@Ice79 píše:
No právě v Playmobilu je naprosto vše reálné, lžičky, kytky, koně, nádobí, prostě cokoliv. V Legu to je pořád jen kostka. Ale zase je to kreativní stavebnice, Playmobil spíš hračka. Ale moje dcerka si s tím vyhrála do aleluja. Z Lega máme taky pár sad, ale je to fakt pidi, vůbec se to nedá srovnat.
Já ti asi nerozumím, v legu máš přece také reálné detaily a jasně, že je to prťavé. Syn letos dostane toto
http://www.bejbynet.cz/…rvisni-truck?…
Měli jsme z toho s mámou záchvaty smíchu, protože ta toitoika má všechno, prkýnko, toaletní papír atd.. zrovna s tímhle typem lega si syn vyhraje neskutečně
@Moise píše:
Já ti asi nerozumím, v legu máš přece také reálné detaily a jasně, že je to prťavé. Syn letos dostane toto
http://www.bejbynet.cz/…rvisni-truck?…
Měli jsme z toho s mámou záchvaty smíchu, protože ta toitoika má všechno, prkýnko, toaletní papír atd.. zrovna s tímhle typem lega si syn vyhraje neskutečně
Ten service truck dostal malý loni a toitoiku miloval… jen jsem líná mu to postavit znova ![]()
@Meredit píše:
@Markéta80 taky živě vzpomínám na zklamání, co mě asi ve třinácti čekalo, když jsem dostala od tety velkou a těžkou krabici. Byla tam sada bílých talířů, tři utěrky a lahev Jaru. Ta mě dostala asi nejvíc, dodnes to je u našich
Souhlasím s plněním přání, ale musejí být reálná. Naštěstí jsme s vždy trefili, vážně znám syna nejlépe, nikdy jsme neměli protažený obličej pod stromkem.
Jéžiš, tak to je síla. Krabice talířů.
To fakt potěší. My taky nešlápli s dárky nikdy vedle. Však jde hlavně o tu radost dětí. Už se těším, až ti moji budou letos rozbalovat.
Malý bude mít první Vánoce, ten z toho mít rozum asi moc nebude.
Spìš přemýšlím, jak před ním uchránit stromek. ![]()
@Kaliopa Tak jde o to, jestli mu to raději dáš najednou nebo postupně a to víš nejlíp sama. Já bych ty lega a puzzly taky nedávala najednou, ale schovala si je a dala v průběhu roku. Holky třeba dostaly novou knížku cestou na dovolenou, aby měly v autě co dělat, nafukovací míč jsme jim pak daly v kempu a tak. K prvním narozeninám dostaly zabaleného plyšáka po mně (bylo jim to putna)=nic v tu dobu nepotřebovaly, ale když dorostou do věku, kdy vidím, že by užili nějakou rozvíjející hračku, tak jim to koupím a neřeším Vánoce narozeniny (to by se načekaly, obě jdou podzimní). Prostě když jim něco chceme dát, tak utratíme klidně víc a když naopak nic nepotřebují, tak honem nenakupujem horu dárků jenom proto že jsou narozeniny nebo Vánoce. Naštěstí jsou ve věku, kdy to absolutně neřeší a nepočítají a navíc jsou nadšený i když jim vyrobim depo pro mašiny z krabice. Vy evidentně doma jedete na legu a puzzlích, tak bych neřešila, jestli mu to koupit nebo ne (obě to jsou rozvíjející činnosti, tak to má smysl), spíš bych zvážila jak to nadávkovat.
Dárky mi příjdou fakt na jedno brdo, jak už tu bylo napsáno. Také bych to rozdělila - Mikuláš, Vánoce, narozeniny, svátek, Velikonoce, den dětí… Takových příležitostí je. ![]()
U nás děti dostávají i měkké dárky. Je to většinou oblečení, které jim jen tak nekoupím. Syn si moc přeje pyžamo se svíticí kostrou. V jeho velikosti špatně sehnatelné a když už, tak i s poštou stálo 500,–.
To mu normálně fakt nekoupím.
Nebo lepší tričko s mimoni. Jen tak tričko za 300,– nekoupím ale k Vánocům či jako dárek k něčemu jinému, nemám problém.
Vím, že mu to udělá radost.
A letos zabalíme i potřebné věci, které by dostal stejně - aktovku a spacák. ![]()
Jinak syn (6 let) krom těch měkkých dárků (kterých nebývá moc) a spacáku, aktovky dostane knížky (pohádky, knížku na jméno, encyklopedie, knížka od albi - kouzelné čtení), stavebnici (u nás letos též lego a zkusíme už i walachii), puzzle, společenskou hru, zažehlovací korálky, terč se šipkami a foťák. Nebude to mít vše jen doma. 3 babičky a 2 dědečkové dali peníze a tak jsem nakoupila, předala a najde to pod stromečkem i u nich.
I tak se mi toho zdá moc. ![]()
Jo, a ještě asi 3 dárky dostanou se ségrou společně ale to jsou drobnější dárky.
@Margery píše:
Ten service truck dostal malý loni a toitoiku miloval… jen jsem líná mu to postavit znova
on si to postaví sám ![]()
@Moise píše:
on si to postaví sám
Malý je ještě moc malý na takové stavění
ale lego miluje