Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jako sorry ale už dávno bych řešila výživné na sebe a děti. Nevím kolik si boreček vydělá ale aby nedával domů ani korunu tak to by viděl takový tóčo, že by nestíhal.
Máš domae klasického grunťáka a věř, že ten už jiný nebude, nehledě na to, že u zemědělce se vše odráží od počasí, takže když je pěkně, jde se dělat a žádné výlety.. Sama musíš zvážit, jestli chceš s dětmi žít a užívat si života, nebo dělat grunťákovi doživotní selku, a jako odměnou za Tvou oddanost dostaneš vynadáno…
@Anka1313 já tu nejsem na rady, já se sem chodím bavit. Ono radit po netu zavání chytrolínstvím, zvláště pouze anonymní autorce, která se může vykreslit do matky Terezy kříženou s Paris Hilton. Takhle od boku neradí ani psycholog, který si několikrát vyslechne obě strany. Holt si ho vzala dobrovolně, nastavila si takový podmínky v manželství, tak teď nezbývá než nést břímě či se rozvést. Já bych se rozvedl okamžitě. Ještě dnes bych sepsal žádost o rozvod a příští týden ji podal. Na kolek bych s klidem něco jeho prodal i kdyby to měl být kanystr s naftou či sekačka. Případně bych si natáčel jeho výlevy. Zatím ji nikdo neradil jít se poradit na ospod či podobné instituce.
Jen samé příspěvky je to debil. Což je, sama uznáš, zábavné, když s ním dobrovolně otěhotní.
@Anonymní píše:
@Anka1313 já mu říkám že to dělat nebudu, ale vždy to do 25. udělám, teď jsem to dělala v pondělí když mi bylo špatně, ani nepoděkoval, podle něj můj problém, mohla jsem to udělat dřív a nemusela nechávat na poslední chvíli. Nevím jak víc ho donutit. Kdyby mi aspoň přispíval něco na mladší tak neřeknu.
Já vím, nedá Ti to, jsi zodpovědná a asi i hodná a nedokážeš jednat jinak
. Jenže za téhle situace můžeš založit tisíc diskusí, on prostě ze svého hlediska nemá důvod své chování k Tobě měnit
. Když se mu nedokážeš postavit sama, zkus vyhledat pomoc zvenčí, sociálka, psychoterapeut. Ale tipuju, že Ty budeš ten případ, že se budeš stydět vaše problémy ventilovat. Asi Ti nezbývá, než se zkusit finančně připravit na rozchod, ještě je šance, že se probere, když před něj položíš rozvodové papíry.
@samá práce píše:
@Anka1313 já tu nejsem na rady, já se sem chodím bavit. Ono radit po netu zavání chytrolínstvím, zvláště pouze anonymní autorce, která se může vykreslit do matky Terezy kříženou s Paris Hilton. Takhle od boku neradí ani psycholog, který si několikrát vyslechne obě strany. Holt si ho vzala dobrovolně, nastavila si takový podmínky v manželství, tak teď nezbývá než nést břímě či se rozvést. Já bych se rozvedl okamžitě. Ještě dnes bych sepsal žádost o rozvod a příští týden ji podal. Na kolek bych s klidem něco jeho prodal i kdyby to měl být kanystr s naftou či sekačka. Případně bych si natáčel jeho výlevy. Zatím ji nikdo neradil jít se poradit na ospod či podobné instituce.Jen samé příspěvky je to debil. Což je, sama uznáš, zábavné, když s ním dobrovolně otěhotní.
Ale jo, to beru
@Anka1313 přesně tak, já to nikdy nikomu neřekla, protože se stydím za to jak se ke mě chová a za sebe, že jsem to tak nechala dojít, ale co mám dělat? Barák je na půl můj, odejít nemám kam, s kamarádkami se nestýkám, protože nemám moc času a když bych ho měla, dostanu vyčteno, že jedu autem a ten benzin do auta kupuje on a ne pro moje vyjížďky, peníze na přestěhování nemám a on by mi ani nikdo nevěřil, pro všechny ostatní je moc hodný, ochotný, všem pomůže, všechno opraví, on je fakt šikovnej. Když mu někdo z rodiny zavolá o půlnoci, klidně vstane a dojede pomoct, ake doma pro nás, pro mě vůbec nic. U ostatních je prostě hodný a vzorný, ale to co se děje doma za zavřenými dveřmi to už nikdo neví. Dřív jsem se bránila když mi nadával, ale skončilo to vždy tak že jsem byla plná modřin, od té doby radši nereaguju. Stačí aby si dal jedno pivo a ta nenávist jaká mu kouká z očí, pak stačí abych se na něj jenom koukla a už to jede. Nadávky, výčitky za nezavřenou mikrovlnku, za to seno, za to že ho nenechám žít, že ho nutím být doma, když chci aby pohlidal vlastní děti. A i přesto kdyby se ke mě choval hezky, všechno bych mu odpustila, byli s ním i hezký chvíle. Když mu řeknu ať se teda odstěhuje, nechce, mám jít já, ale se 4.000 na účtě asi těžko a to on ví.
@Anonymní píše:
@Anka1313 přesně tak, já to nikdy nikomu neřekla, protože se stydím za to jak se ke mě chová a za sebe, že jsem to tak nechala dojít, ale co mám dělat? Barák je na půl můj, odejít nemám kam, s kamarádkami se nestýkám, protože nemám moc času a když bych ho měla, dostanu vyčteno, že jedu autem a ten benzin do auta kupuje on a ne pro moje vyjížďky, peníze na přestěhování nemám a on by mi ani nikdo nevěřil, pro všechny ostatní je moc hodný, ochotný, všem pomůže, všechno opraví, on je fakt šikovnej. Když mu někdo z rodiny zavolá o půlnoci, klidně vstane a dojede pomoct, ake doma pro nás, pro mě vůbec nic. U ostatních je prostě hodný a vzorný, ale to co se děje doma za zavřenými dveřmi to už nikdo neví. Dřív jsem se bránila když mi nadával, ale skončilo to vždy tak že jsem byla plná modřin, od té doby radši nereaguju. Stačí aby si dal jedno pivo a ta nenávist jaká mu kouká z očí, pak stačí abych se na něj jenom koukla a už to jede. Nadávky, výčitky za nezavřenou mikrovlnku, za to seno, za to že ho nenechám žít, že ho nutím být doma, když chci aby pohlidal vlastní děti. A i přesto kdyby se ke mě choval hezky, všechno bych mu odpustila, byli s ním i hezký chvíle. Když mu řeknu ať se teda odstěhuje, nechce, mám jít já, ale se 4.000 na účtě asi těžko a to on ví.
Když to čtu, tak je mi z toho úplně úzko, jak se člověk dokáže chovat k druhému..
![]()
Věřím na karmu.., to ti může být prd platný teď, já vím, ale zkusila bych aspoň nějakou linku, třeba Kruh bezpečí, nebo tak něco a třeba poradí něco, co tě zvedne na nohy a pomůže ti z přežívání zase žít..
![]()
@Anonymní píše:
hele klasika, kdo nezažil, tohle vůbec nepochopí.
Měla jsem to přesně takto - navenek - zábavný, společenský, všechno dělám pro rodinu, mám úžasnou ženu, hoši, kdo takovou má, ona mne uživí, všechno platí, mám se královsky, všichni máte doma jen pipky… ale doma? Dám ti XY, víc ti nedám, za co to utrácíš, proč nejsi už doma, proč je tu nepořádek, kde je večeře, domácnost je doména ženy, nevšímáš si mě, to je tvoje výchova, jak se děti ke mně chovají, bud jen doma a uklízej… mě teda nebil, ale děti ano.
Měla jsem to úplně stejně - desítky let jsem to skrývala, o problémech věděli jen rodiče, a a ni ti mi to nevěřili, platila jsem za něj dluhy, ale o tom se nesmělo mluvit.
Dneska o tom mluvíme nahlas, jak se k nám choval, ale zase - nikdo mi to nevěří, protože ho znají jako super člověka - to jsem se já změnila, protože on si chudák pak roky venku stěžoval, jak jsem se změnila, jak jsem hrozná… nejde s tím nic dělat.
A co je pro mě to nejhorší - roky tyranizoval svého mladšího bratra. A protože se od něj dost lidí odvrátilo a on po něm chce vstřícnost (zase jde o peníze), tak je na něj najednou úžasný - a bohužel švagr mu na to skočil a říká, konečně máme dobré vztahy, konečně jsem se dočkal - to je asi kvůli tomu, že skončil s tou svou bývalou a se mnou přerušila jeho rodina všechny kontakty, protože bratříček by se zlobil, že se mnou mluví…
Strašná nespravedlnost, strašná křivda. Na to se připrav, že ti nikdo nebude rozumět, že tě nikdo nepochopí.
@samá práce píše:
Jo jo, selka, to je tak když si primitiv vezme primitiva. Zase si to ber, že to je ten nejhezčí traktorista ve vsi, když jsi neměla na pana inžinýra. A i Máňa z krámu ti ho závidí. A jen takovou otázečku. To byl před rokem a půl miliónovej? Když jsi si s tímhle samým udělala dnes osmi měsíční dítko?[/citace
…no, tak nějak…mě tady nejvíc baví tyhlety profesionální chudinky co sem vypíšou samou hrůzu a jdou si sem pro POTVRZENÍ, že teda jako takhle to být nemá a chudinka a svatá trpitelka opravdu jsi…
Příspěvek upraven 28.09.18 v 11:15
@Anonymní píše:
A co rodice? Ti by financne nepomohli? Navic jestli jste manzele a barak mate napul,kdyz se rozvedete a on tam zustane, bude te muset vyplatit.
A dle meho nazoru toto neni normalni a po přečtení uz si nebudu stěžovat na meho pritele,ktery docela pomaha… musis to nejak vyresit. Cim driv tim lip. Zkus si s nim VAZNE promluvit. Ale takhle nemusis zit. Moje babi zila v takovem vztahu 60 let. Dnes umira na rakovinu, deda je v domove důchodcu a uz ho nechce videt, lituje ze promarnila zivot.
![]()
@overlord píše:@samá práce píše:
Jo jo, selka, to je tak když si primitiv vezme primitiva. Zase si to ber, že to je ten nejhezčí traktorista ve vsi, když jsi neměla na pana inžinýra. A i Máňa z krámu ti ho závidí. A jen takovou otázečku. To byl před rokem a půl miliónovej? Když jsi si s tímhle samým udělala dnes osmi měsíční dítko?[/citace .....no, tak nějak.....mě tady nejvíc baví tyhlety profesionální chudinky co sem vypíšou samou hrůzu a jdou si sem pro POTVRZENÍ, že teda jako takhle to být nemá a chudinka a svatá trpitelka opravdu jsi…
kdo jste toto nezažili, tak sem nepiště ty bláboly typu zase další chudinka, která chce potvrzení… nevíte, jak je to složité - člověk v něčem žije a cítí, že to tak není, ale okolí a ten „tyran“ ho utvrzují v tom, že se vlastně nic neděje, takže po nějaké době už nevíte, kde je hranice a kde už to není dobře. ten pohled zvenčí je první krok k tomu, aby se člověk vyhrabal nahoru. A nezávislý pohled je důležitý. Žádná z kamarádek vám to takhle neotevře, protože toho vašeho zná jako úžasňáka. Zase další moje zkušenost. Úplně nejvíc pomůže těm lidem, co tohle potřebují, je to, že jim napíšete svůj pohled - většinou tedy to, že to není OK a případně vlastní zkušenost, pokud jste to prožili a jak jste se z toho dostávali ven.
Zakladatelku naprosto chápu, žití v izolaci a v této atmosféře je fakt šílené a rada, co pomohlo mě, je to jediné, co jí můžu poskytnout. Pak už to bude na její vnitřní síle, jak to dá.
@Anonymní píše:
Dobrý večer, chtěla bych vědět názor ostatních, jestli jsem divná, nebo jestli mám pravdu v tom, že s ním nejde žít. Jsme spolu 11 let máme spolu 2 děti (4 roky a 8 měsíců). On OSVČ v zemědělství, já na rodičáku. Doma dělám všechno já, vařím, uklízím, peru, vytírám, on někdy (možná tak jednou týdně vynese koš a každý večer umývá kojenecké láhve). Celý den se starám o děti (starší odpoledne chodí k babi, takže mi tu zbývá mladší), večer dělám taky všechno já, takže když uspim mladší, musím zacvičit se starší (má perthes a odumira jí kyčel) a uspat jí musím zase jen já. Koupu jen já, to samé s oblikanim, přebalováním. On si není schopný ani po sobě uklidit špinavý talíř, ale vyčítá mi, že nezavírám mikrovlnku, nedávám klíče od auta na věšák a nezavírám dveře. Já se celé dny honim, a když ho kdykoliv o něco požádám pošle mě někam a ještě se mi vysměje. Předevčírem přijel domu kolem osmé, starší zvracela a mladší lezla po chodbě, tak ho prosím ať vezme mladší ať to můžu uklidit ať do toho mladší neleze, on mi skoro vynadal že se jako musí pořád nosit? Já jen chtěla aby nelezla do těch zvratek aby něco taky nechytla, nakonec jsem dostala, že za to můžu stejně já, že jsem starší nakazila. To asi i jo, ale jak za to proboha můžu? Mě bylo v neděli večer tak strašně moc špatně, zvracela jsem, průjem, křeče v břiše zimnice a on se mi vedle v pokoji smál a nechal mě uspat mladší, zvracela jsem do 3 ráno a on si na odpoledne pozval návštěvu, chápete tu ohleduplnost? Já nevyspala, křeče v břiše, musela jsem se celý den starat o mladší a když jsem řekla jestli by nemohli přijet jindy tak ne, a to není poprvé co mi nepomohl ani když mi bylo špatně. Když jsem si zablokovala záda tak nezájem že nemám tahat mladší, nechal mě. Záda mě od té doby zlobí pořád a když jsem mu dneska řekla jestli by mohl vzít mladší že mě už fakt bolí, řekl mi že jí brát nebude že ho záda taky bolí. A takhle je to se vším. Nic nemůže. Na mě z vysoka kašle, ale když potřebuje udělat DPH, tak přijde. Když se napije tak je na mě tak hnusný, nadává mi, můžu za všechno, jsem nejhorší atd. Přitom já od něj chci jenom aby mě měl trochu rád, dovolená žádná a za celý rok byl s námi na 2 výletech. Jinak jsem pořád doma. Z rodičáku mi nezbývá nic, musím platit jídlo, nákupy pro děti, mlíko pro malou. Pliny teda kupuje on. Odejít nechce, ale ví že já nemůžu, protože nemám žádné peníze. Já bych mu snesla modré z nebe za kousek lásky, za pohlazení, pusu, trochu zájmu, pořád jenom brečím a trápím se a jemu je to jedno. Co s tím?
Uz si to tady pred nedavnem psala vid? Jak musis delat ucetnictvi atd a on ti s nicim nepomuze, penize neda a delas to zadarmo kde komu? Holka zlata, tady pomuze jedine odchod, nezmeni se nic. Sama to vidis.
@overlord to jsem nechtěla, chtěla jsem vědět jestli fakt přeháním a je to normální že po tolika letech to v rodině takhle funguje nebo jestli si myslím správně, že to v pořádku není. On si myslí, že je naprosto normální se takhle chovat, takže jsem mz chtěla diskuzi poslat na mail aby si přečetl jak to vidí ostatní ženy, že až si najde jinou, že ta mu to mu to třeba trpět nebude. Já jsem chtěla aby se probral a začal fungovat jako normální chlap, partner a táta. Nic víc. A třeba dostanu nějakou radu jak to mezi námi napravit. Neříkám že jsem svatá, ale chtěla bych jen trošku vděku, lásky, občas obejmout, když mi není dobře aby mi pomohl. To toho chci tolik?
@Anonymní píše:
@overlord to jsem nechtěla, chtěla jsem vědět jestli fakt přeháním a je to normální že po tolika letech to v rodině takhle funguje nebo jestli si myslím správně, že to v pořádku není. On si myslí, že je naprosto normální se takhle chovat, takže jsem mz chtěla diskuzi poslat na mail aby si přečetl jak to vidí ostatní ženy, že až si najde jinou, že ta mu to mu to třeba trpět nebude. Já jsem chtěla aby se probral a začal fungovat jako normální chlap, partner a táta. Nic víc. A třeba dostanu nějakou radu jak to mezi námi napravit. Neříkám že jsem svatá, ale chtěla bych jen trošku vděku, lásky, občas obejmout, když mi není dobře aby mi pomohl. To toho chci tolik?
Nechceš. Ale tuhle diskuzi mu fakt neukazuj, nebo se dostaneš do problémů. Začne si odklánět peníze a začne vás doma tyranizovat ještě skrytěji - vím, o čem mluvím. Já to s tím mým ex řešila otevřeně, takže sehrál divadlo, jak by chtěl zlepšit vztahy, že to nechce řešit razantně, já mu to věřila, ale on za dva roky převedl všechen majetek jinam. A pak se jen smál.
fakt si dej bacha, je to blbé, ale je to tak. Já na to dojela.
Zkus ty jeho kecy mít na háku, žít pokud možno s dětmi kvalitně a chystej odchod.
@Anka1313 já mu říkám že to dělat nebudu, ale vždy to do 25. udělám, teď jsem to dělala v pondělí když mi bylo špatně, ani nepoděkoval, podle něj můj problém, mohla jsem to udělat dřív a nemusela nechávat na poslední chvíli. Nevím jak víc ho donutit. Kdyby mi aspoň přispíval něco na mladší tak neřeknu.