Ježíšek "od babičky"

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17045
26.12.15 05:28

No moje tříletá dcera v tom bude mít asi trochu guláš, jelikož dnes se pod našim stromečkem objeví dárky už potřetí :lol: Ale vždy je tam donese Ježíšek a nikdy to nevidí..Prostě jsou ještě pořád Vánoce :-) a k tomu pro mě podle mě patří i to vidět jiskřičky v očích obdarovaného ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140244
26.12.15 05:52

Dárky jsem nikdy od prarodičů domů nevozila. Ježíšek je nechal u babiček a tam je děti našly pod stromečkem. Vnoučata to samé, měly dárek u nás. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4000
26.12.15 07:08
@Camael píše:
@hanka.br.
A mě to neirituje, jen s dovolením, mohu v diskuzi reagovat a nedejbože mít jiný názor? :D
:D :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4000
26.12.15 07:08
@Králičice píše:
No moje tříletá dcera v tom bude mít asi trochu guláš, jelikož dnes se pod našim stromečkem objeví dárky už potřetí :lol:

:D chudák dítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43038
26.12.15 07:23
@Anonymní píše:
Predem prosim o zachovani anonymu.Ahoj maminky, mam takovy dotaz, jak vlastne probiha vase predavani darku mezi sebou a detma? S manzelem jsme asi zvykli oba na neco uplne jineho, my jsme vzdy verili do urciteho veku, ze darky nosi jezisek a vyhlizeli jsme ho z okna a tak. Pak jsme sli do pokojiku v obyvaku zazvonil a jezisek nam tam nechal darecky. Ale treba kdyz jsme sli k manzelovo rodicum, tak jsme si vsichni sedli na gauc a oni zacali nosit darky pod stromecek a pry tohle mas od dedecka, tohle od babicky atd atd, nase mala ( 2 a pul roku ) rika neni odbabicky, jezisek donesl a oni se tak na nas koukli jako jestli neco nepokazili, no zatim je mala a brzy to zapomene, ale je mi proste divny, ze to tak nekdo praktikuje? Prijde mi, ze to postrada takove to kouzlo vanoc, ktere miluje snad kazde dite. :nevim:

nezanedbatelna cast lidi si dava darky sama vzajemna, treba na oslavu jeziskoveho nerozeni a pro deti to ani mene kouzelne neni - co rikaji. Ja bych tu mystifikaci taky rada zrusila, manzel na ni lpi. Tak jsem minimalne zavedla to, ze dava Jezise, ale i my sobe navzajem,, takze se tim eliminuji podobna nedorozumeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4000
26.12.15 07:31
@Pudloslava píše: ..dava Jezise, ale i my sobe navzajem,, takze se tim eliminuji podobna nedorozumeni.

Zajímavé bude až se dítě zeptá: A kdo dá dárek Ježíškovi :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
26.12.15 07:32

Máme Vánoce tři dny, doma, u jedné babičky, u druhé babičky. Všude tvrdíme, že je přinesl Ježíšek v jeden den, 24., a čekaly tam na nás.

Celé Vánoce si pěkně hrajeme na Ježíška, vše pečlivě utajeno. Do doby, než přijde tchýně s obří krabicí na závěr rozbalování dárků, a pronese „já věděla, že jsem něco zapomněla, tohle jsem měla koupený už dávno.“ :pocitac: :zed: :lol: :mrgreen: (Starší syn jí naštěstí ani nepostřehl. Mladší zatím nechápe.)

Příspěvek upraven 26.12.15 v 07:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4000
26.12.15 07:33
@WaIl píše:
Do doby, než přijde tchýně s obří krabicí na závěr rozbalování dárků, a pronese „já věděla, že jsem něco zapomněla, tohle jsem měla koupený už dávno.“ :pocitac: :zed: :lol: :mrgreen:

:D ty tchýně jsou božíííí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
26.12.15 08:29

No u nás nosí dárky Ježíšek. Dárky od tchánovců se k nám dovezou 23. a já je prostě přidám k těm našim pod stromek. Dárky od našich si malá vyzvedne u nich, s tím, že Ježíšek tam pro ni něco nechal(dárky už jsou samozřejmě dávno pod stromkem). Záleží na domluvě, každopádně zásadní věc: Dárky nosí Ježíšek!!! To snad ale každý normální dospělý inteligentní člověk ví. Ani mě nenapadlo, že bych tu musela babičkám připomínat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
26.12.15 08:47
@Anonymní píše:
Predem prosim o zachovani anonymu.Ahoj maminky, mam takovy dotaz, jak vlastne probiha vase predavani darku mezi sebou a detma? S manzelem jsme asi zvykli oba na neco uplne jineho, my jsme vzdy verili do urciteho veku, ze darky nosi jezisek a vyhlizeli jsme ho z okna a tak. Pak jsme sli do pokojiku v obyvaku zazvonil a jezisek nam tam nechal darecky. Ale treba kdyz jsme sli k manzelovo rodicum, tak jsme si vsichni sedli na gauc a oni zacali nosit darky pod stromecek a pry tohle mas od dedecka, tohle od babicky atd atd, nase mala ( 2 a pul roku ) rika neni odbabicky, jezisek donesl a oni se tak na nas koukli jako jestli neco nepokazili, no zatim je mala a brzy to zapomene, ale je mi proste divny, ze to tak nekdo praktikuje? Prijde mi, ze to postrada takove to kouzlo vanoc, ktere miluje snad kazde dite. :nevim:

u nás leží dárky u babi pod stromečkem, nechal je tam pro děti ježíšek :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
26.12.15 09:16

Taky jedeme v tom, že Ježíšek dává dárky tam, kde se často zdržuje a že babička volala, že tam nechal něco i pro něj. Dneska jedeme vyzvedávat druhou várku :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
43038
26.12.15 09:37
@minoe píše:
Zajímavé bude až se dítě zeptá: A kdo dá dárek Ježíškovi :D

to je dost jednoduchy, jeziska nejvic potesi, kdyz se k sobe budeme hezky chovat navzajem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
26.12.15 09:41

U našich babiček ležely dárky pod stromkem, když jsme přijeli na návštěvu, a když jsme si jich všimli, tak řekli, „jé hele, Ježíšek u nás nechal něco i pro vás“. S našimi dětmi to děláme stejně.
Jako nosit dárky do obýváku a říkat tohle je od toho a tohle od tamtoho, to mi trochu zavání tím, že babičky potřebují hlásit, kdo co koupil :think: (my to pod stromek u babičky „naházeli“ na jednu hromádku, dárky od babi, od prababi, od strejdy, od nás pro babičky,…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
26.12.15 09:45
@fotze píše:
Jezisek zkratka chodi jen vecer 24.12. a nadeluje darky detem doma pod stromek, ne pod stromek „k sousedum“ nebo k nekomu jinymu, proc by to delal?

Protože aby si i babičky užili ty hvězdičky v dětských očích, ne?
;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
26.12.15 09:58

U nás dárky nosí Ježíšek. Na tom bych tedy v rámci příbuzenstva trvala.
Jestli je vše pod jedním stromem jen na Štědrý večer, nebo něco nechá Ježíšek u babiček, mi přijde o domluvě v rámci rodiny.
Dárky na etapy jsou podle mě moc fajn u rozvětvenějších rodin a malých dětí - dvouleté dítě 10 dárku najednou nepobere, kdežto rozbalit si 3-4 dárky každý sen tři dny po sobě je ok. Navíc dárci si taky užijí tu radost v dětských očích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný