Jí pořád stejná jídla

Anonymní
11.5.22 19:20

Jí pořád stejná jídla

Odlehcujici diskuze.
Známe to skoro všechny. Děti maji období, kdy jedí totéž. Jak dlouho trvalo u vas nejdelší období? U nás už 4 roky stejná snídaně a večeře. Pokud neustoupím, nejí. Oboje si chystá sám, protože pro nás dělám rozmanitější jídlo a odmítám každému vyvařovat. Totéž svačiny do školy. To je jen 2. rok.
Rozdíl je jen 2× týdně. Sobotní snídaně u prarodičů a sobotní večeře, protože máme filmový večer a to jsou vždy palačinky.
Prosím, neřešte, že to je špatně, že vy byste to nikdy nedopustili, že byste to řešili… To neni předmět diskuze.
Jde mi o zkušenosti těch, co si tím prošli. Jak dlouhé bylo u vás nejdelší období.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
74217
11.5.22 19:27

Neřešit, nehrotit. Stejně to nepomůže. Hlavní je, že něco jí. Jsem starší a pokročilá osoba 😁 🙈 a taky mám svůj oblíbený repertoár jídel. A něco (hodně jídel a surovin) mám na svém black listu, že to prostě nejím, nikdy nebudu a přes to nejede vlak. Nerada zkouším nové chutě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2695
11.5.22 19:32

Mám syna s Asperger syndromem a jí mi stejná jídla již několik let. Novinky těžce odmítá, neprorazím. Kvanto jídel nejí, protože to jsou prostě smíchané chutě. Takže jede ve své klasice, už jsem si zvykla. Žádná tragédie to není, přizpůsobila jsem se. Jsou důležitější věci a jeho strava je paradoxně zdravější a vyváženější než ta naše :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
11.5.22 19:33

Pokud to není něco vyloženě nezdravého a neobtěžuje mě s přípravou, tak by mi bylo úplně fuk, kdyby jedl pořád to stejné. Aspoň ti jí. Já mám doma nejedlika a fakt mám problém do něj něco nacpat, snídat nesnídá, protože nic nechce, svačinu většinou přinese ze školy celou zpátky, u oběda nad ním dvě hodiny stojím aby snědl aspoň něco a večeři si dá pořádně tak 3× do týdne, když večer přijde vyčerpaný z tréninku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6872
11.5.22 19:41

Nepíšeš věk, ale pokud nechce jíst jen krevety, mávla bych nad tím rukou ;) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31079
11.5.22 19:41

Ja jsem sama dost jidelni konzervatista, mozna to castecne prenasim ted i na deti (co chodim do prace, predtim na RD jsem vedla marne snahy o pestrou stravu). Myslim, ze jime celkem vyvazene, ale snidane je rohlik s maslem/lucinou a sunkou a pak uz projde jen narozeninovy dort. Neresim. Dva starsi moc nejedli jako mali, ze zrovna ted jedi je pro me dostacujici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42357
11.5.22 19:58

Dcera jedla skoro 2 roky k svačině ve škole jen suchý rohlík, rozkrojený na dvě poloviny. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.5.22 20:11

@Kriss Tina tak on jí jen to svoje. Pokud to nemá, nejí. Obědy většinou nejí.

• Citovat
  • Upravit
14062
11.5.22 20:31

Ja bych to taky neresila. Syn snida pravidelne kazdy den komercni cerealie do mleka, kazdy den, jeden jediny typ :nevim: Ze to neni zdrave vim, ale je to nejedlik a ja jsem rada, ze mi pravidelne a bez reci snida.
Stejne tak i dalsi jidelnicek, obědy, vecere i svaciny sice ji, ale výběr dost omezeny 8)
Muz uz ma tech jidel kolikrát plne zuby, ale co mam delat, je to drobek a potrebuju aby se najedl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
11.5.22 20:41

Dcera už více jak půlroku snídá lipánka… trošku dražší snídaně, neboť jde o bezlaktozového a do něj dá ještě lžičku granka… Před intoleranci byla zvyklá na lipánka duo… Nechce nic jiného ani cereálie, rohlík, palačinky…nic…jen ten lipánek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.5.22 20:49

@Veru1987 u nás už 4 roky čokoládový Termix jedné konkrétní značky :lol:

• Citovat
  • Upravit
1580
11.5.22 21:14

Moje pětiletá dcera jí už více než tři roky k snídani jen jeden jediný druh jogurtu od konkrétní značky. Zásadně nepozře jakýkoliv druh ovoce či zeleniny (řešíme to ovocnými kapsičkami pro mimina, tam je ochotná lehce ustoupit). Nic s tím nenadělám, nenutím. Zatím se jeví jako celkově zdravé dítě :D
Nebyla jsem na to zvyklá, protože starší je neukočírovatelný všežravec :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24734
11.5.22 21:15

Věk?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.5.22 21:35

@lucad77 věk je jedno, mě zajímají zkušenosti ostatních. O nic víc mi nejde ;)

• Citovat
  • Upravit
74217
11.5.22 21:36
@lucad77 píše:
Věk?

Mezi 35-40r. Už jiná nebudu :P :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová