Jídlo na celý týden dopředu?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
maskovak
Ukecaná baba ;) 1695 příspěvků 12.10.18 21:17
Jídlo na celý týden dopředu?

Milé sportovkyně, dočetla jsem se a i jsem slyšela od známých, že lidé cvičící fitness se často připravuji jídlo v lednici na celý týden dopředu. Viz například https://gymbeam.cz/…ipravy-jidel
Upřímně, neumím si to představit… Vždyť jídlo pak nebude čerstvé, bude zapáchat atd. Nebo se tím myslí jen zamrazování? Zase spousta jídel se zamrazit nedá… Mražením navíc ztratí spoustu vitamínů a Cenných látek, to se pak přece nedá o zdravém jídle vůbec mluvit… Nemyslím to špatně, zajímá mě jak to máte vy s přípravami jídla dopředu? Začala jsem cvičit a ráda bych si připravovala dopředu, ale celotýdenní předpřípravu si neumím představit… Děkuji

Reakce:
rozand
Závislačka 4421 příspěvků 12.10.18 21:28

Týden dopředu to dělá jen prase. Vždyť i v článku doporučují neděle+středa.

Já osobně teda max dva dny dopředu, a to ne cokoli…

debra.morgan
Echt Kelišová 9520 příspěvků 12.10.18 21:30

2-3 dny jsou v pohode, taky tak varim. ale dyl bych nedala.

Marie432875
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 12.10.18 21:40

tak tyden dopředu muzes udělat mozna tak nákup a vse rozplanovat. ja často varim tak, ze např vecer nachystam luštěniny (namacim pres noc), zeleninu - ocistim, nakrajim, ráno z ni uvařím polévku.nebo vecer nalozim maso, ráno pecu. predchystam si věci na vyvar, tzn umeju kosti/maso, zeleninu, necham v lednici, kořeni atp nachystam na linku a ráno jen beru připravené věci. nebo varim tak, ze upecu kure - první den je k obědu s bramborem, druhy den oberu kosti a udělám neco jako rizoto. často mam čistý masový a zeleninovy vyvar v mrazáku po cca 0,5 l, to používám na omáčky/krémové polévky. ale vždycky uvarene jídlo spotrebujeme nejpozději do dvou dnů, tzn v neděli uvařím, v úterý co se nesni vyhodim (ale stava se to minimálně, nesnáším plýtvání jídlem).

Afrikana
Zasloužilá kecalka 855 příspěvků 12.10.18 22:44

Mrazeni patri k nejsetrnejsim zpusobum konzervace, pri kterem se vitaminy ani nic dalsiho neztraci :nevim: Ale na tyden se podle me varit neda, pokud zamrazovat nechces. My si na pracovni dny varime vzdycky v nedeli a ve stredu.

Aiya
Stálice 70 příspěvků 12.10.18 23:57

Kdysi jsem na YouTube viděla kanál o vaření, kde taky chystali jídlo na celý týden dopředu (paní tvrdila, že celou neděli vaří a chystá a pak už jen vytahuje z lednice).

Osobně bych to nikdy nedělala, protože i takovej držák jako mrkev bude po týdnu v lednici seschlá. Na víc jak den/dva dopředu bych určitě nic nechystala.

Anais
Kelišová 5726 příspěvků 70 inzerátů 13.10.18 00:18

@maskovak tak vařit můžeš tak max na dva dny, jinak se to prostě zkazí.
Mě prostě přijde naprosto normální si uvařit doma jídlo a donést si ho k obědu do práce. Žádnou extra vědu v tom nevidím. Prostě máme jako rodina jídelníček na týden dopředu, podle toho jednou za týden nakoupíme a pak prostě vařím. Co mám na večeři, to mám druhý den i na oběd. Vaříme tak už minimálně 10 let a připravovala jsem tak i obědy a svačiny synovi do školky.
Zamražený míváme knedlíky - jsme bezlepkáři, tak, když už se do toho dáme, tak si jich uděláme víc a zamarazíme. Když mám víc boloňské omáčky, tak než abych se přejedla, tak ji zamrazím a pak použiju na lasagne nebo musaku. Zamrazit můžeš vývar, sekanou. Jídlo z mrazáku už prostě není tak chutné. Občas tam něco hodím a máme to jakou nouzovku, když z nějakého důvodu nestačíme uvařit.
Ale já v tom si denně udělat dobré a čerstvé jídlo nevidím vědu

Alyss1
Závislačka 3144 příspěvků 13.10.18 07:10

Souhlasim viz vyse. Jeste by mi prislo skoda stravit nekolik hodin doma v nedeli v kuchyni. Kdyz staci vecer dve a ve stredu zase vecer dve ne?!?

Váš příspěvek
Reklama