Jídlo na celý týden dopředu?

5501
12.10.18 21:28

Týden dopředu to dělá jen prase. Vždyť i v článku doporučují neděle+středa.

Já osobně teda max dva dny dopředu, a to ne cokoli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24992
12.10.18 21:30

2-3 dny jsou v pohode, taky tak varim. ale dyl bych nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
12.10.18 21:40

tak tyden dopředu muzes udělat mozna tak nákup a vse rozplanovat. ja často varim tak, ze např vecer nachystam luštěniny (namacim pres noc), zeleninu - ocistim, nakrajim, ráno z ni uvařím polévku.nebo vecer nalozim maso, ráno pecu. predchystam si věci na vyvar, tzn umeju kosti/maso, zeleninu, necham v lednici, kořeni atp nachystam na linku a ráno jen beru připravené věci. nebo varim tak, ze upecu kure - první den je k obědu s bramborem, druhy den oberu kosti a udělám neco jako rizoto. často mam čistý masový a zeleninovy vyvar v mrazáku po cca 0,5 l, to používám na omáčky/krémové polévky. ale vždycky uvarene jídlo spotrebujeme nejpozději do dvou dnů, tzn v neděli uvařím, v úterý co se nesni vyhodim (ale stava se to minimálně, nesnáším plýtvání jídlem).

• Citovat
  • Upravit
5241
12.10.18 22:44

Mrazeni patri k nejsetrnejsim zpusobum konzervace, pri kterem se vitaminy ani nic dalsiho neztraci :nevim: Ale na tyden se podle me varit neda, pokud zamrazovat nechces. My si na pracovni dny varime vzdycky v nedeli a ve stredu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
12.10.18 23:57

Kdysi jsem na YouTube viděla kanál o vaření, kde taky chystali jídlo na celý týden dopředu (paní tvrdila, že celou neděli vaří a chystá a pak už jen vytahuje z lednice).

Osobně bych to nikdy nedělala, protože i takovej držák jako mrkev bude po týdnu v lednici seschlá. Na víc jak den/dva dopředu bych určitě nic nechystala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais
13.10.18 00:18

@maskovak tak vařit můžeš tak max na dva dny, jinak se to prostě zkazí.
Mě prostě přijde naprosto normální si uvařit doma jídlo a donést si ho k obědu do práce. Žádnou extra vědu v tom nevidím. Prostě máme jako rodina jídelníček na týden dopředu, podle toho jednou za týden nakoupíme a pak prostě vařím. Co mám na večeři, to mám druhý den i na oběd. Vaříme tak už minimálně 10 let a připravovala jsem tak i obědy a svačiny synovi do školky.
Zamražený míváme knedlíky - jsme bezlepkáři, tak, když už se do toho dáme, tak si jich uděláme víc a zamarazíme. Když mám víc boloňské omáčky, tak než abych se přejedla, tak ji zamrazím a pak použiju na lasagne nebo musaku. Zamrazit můžeš vývar, sekanou. Jídlo z mrazáku už prostě není tak chutné. Občas tam něco hodím a máme to jakou nouzovku, když z nějakého důvodu nestačíme uvařit.
Ale já v tom si denně udělat dobré a čerstvé jídlo nevidím vědu

• Citovat
  • Upravit
3348
13.10.18 07:10

Souhlasim viz vyse. Jeste by mi prislo skoda stravit nekolik hodin doma v nedeli v kuchyni. Kdyz staci vecer dve a ve stredu zase vecer dve ne?!?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková