Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj.. chtela bych shodit par kil.. nejak jsem nakynula pres ty Vanoce.. a chtela bych zkusit jist jen zeleninu a pit jen vodu.. Da se to vydrzet?? Ma nekdo zkusenost???
@kelynka já takhle zhubla asi 10kg ale v průběhu půl roku. už jsem to nikdy nenabrala zpět, i když jsem se vrátila ke staré životosprávě..
Potrebujes i bilkoviny. Tzn dietni maso, bily jogurt, bily kefir.
Nedá se to vydržet dlouhodobě a pak by se stejně kg vrátila. Příjdeš jen o vodu v těle a svalstvo. Tuk zůstane, takže pravidelná zdravá vyvážená strava a pohyb, pokud nechceš mít jojo-efekt ![]()
Zkušenost nemám, ale nebude to asi nic moc zdravýho. možná týden, na pročištění organismu. pak by to chtělo spíš úpravu stravy, takový jídelníček, který bude možné dodržovat trvale ![]()
Já jedla jablka a papriku nebo rajcata a ktomu vodu…da se to vydrzet, ale byla jsme pekne protivna, mela jsem hlaaaaad
@Lizzi píše:
@kelynka já takhle zhubla asi 10kg ale v průběhu půl roku. už jsem to nikdy nenabrala zpět, i když jsem se vrátila ke staré životosprávě..
Ty jo tak to je super.. mooc gratuluji.. a to jsi jedla opravdu jen tu zeleninu? Jen cerstvou nebo i tepelne upravenou?? Jaka byla puvodni vaha??
@Lizzi pul roku jsi jedla jen zeleninu a pila vodu? Nemas zdravotni nasledky? Kosti a svaly v haji?
Je to moc drastický a budeš mít o to větší chutě a hlad jak blázen..
Vydržet se to nedá a pravděpodobně to bude mít jen ten efekt, že jak tělu budou chybět živiny, tak to prostě nevydržíš a jednoho dne vybílíš ledničku. Navíc jakmile se vrátíš k původnímu stravování, nabereš všechno zpátky a ještě navrch k tomu - tělo bude mít zpomalený metabolismus z toho zeleninového hladovění. Správná dieta je ta, při které nemáš hlad a máš dostatek všech živin a navíc se dá vydržet. Holky neblbněte
Pokud má někdo zájem o jídelníček, klidně napíšu.
Dá se to vydržet pokud máš vůli, ale taky si tím uženeš zdravotní a možná i psychické problémy…já takhle shodila 20kg askončila jsem na 39Kg s anorexií…
@Andyss píše:
Vydržet se to nedá a pravděpodobně to bude mít jen ten efekt, že jak tělu budou chybět živiny, tak to prostě nevydržíš a jednoho dne vybílíš ledničku. Navíc jakmile se vrátíš k původnímu stravování, nabereš všechno zpátky a ještě navrch k tomu - tělo bude mít zpomalený metabolismus z toho zeleninového hladovění. Správná dieta je ta, při které nemáš hlad a máš dostatek všech živin a navíc se dá vydržet. Holky neblbnětePokud má někdo zájem o jídelníček, klidně napíšu.
Tak ja bych o ten jidelnicek zajem mela
.. dekujii ![]()
Je to hloupost a jen si ublížíš. Zelenina je jen voda, nedodá ti žádnou energii. Tímhle způsobem maximálně přijdeš o svaly a budeš unavená. Přinejmenším. Pokud chceš shodit pár kil jez přiměřené množství kvalitních potravin, zvyš příjem bílkovin, neeliminuj žádnou základní živinu. Hlavně jez pestře a vyváženě. A začni cvičit. Není to zas taková věda. Výsledky budou dlouhodobé a nebudeš se mučit takovými hloupými pokusy na vlastním těle..