Jít na oslavu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
18.3.18 10:36

@Petruna21 Jo? Chtěla bys, aby ti zemřel rodič a tys řešila dilema, jestli zvládneš někde být? Tak to ti fandím, hrdinko :roll: a tímto tě žádám, abys v sobě našla aspoň trochu slušnosti a do tématu nepsala.

• Citovat
  • Upravit
9947
18.3.18 10:40
@Anonymní píše:
@Petruna21 Jo? Chtěla bys, aby ti zemřel rodič a tys řešila dilema, jestli zvládneš někde být? Tak to ti fandím, hrdinko :roll: a tímto tě žádám, abys v sobě našla aspoň trochu slušnosti a do tématu nepsala.

Nemluvím o úmrtí ;) taky mi zemřel dědeček teď to byl rok.
Ale problémy jako jít nebo ne když chceš vidět ostatní lidi na zachvilku bych šla ale ty řešis zda jít jelikož oni nebylo na oslavě syna ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.3.18 10:42

Shrnula bych své pocity asi takto - není mi fajn a ona je v rodině ta poslední, kvůli které bych se snažila o cokoliv. A rozhodně to není jen kvůli minulé oslavě… Ta je uvedena spíš jako poukázání na to, že ona si taky nedělala násilí a to byla v úplně jiné situaci.

• Citovat
  • Upravit
8142
18.3.18 10:43

Já bych se rozhodla jen a jen podle sebe, jak by se mi chtělo / nechtělo. Pokud bych se tam viděla s lidmi, které bych ráda viděla, tak bych šla. Ale pokud bych neměla na nic náladu, tak bych zůstala doma. Ostatní to musí pochopit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8142
18.3.18 10:44
@Anonymní píše:
Shrnula bych své pocity asi takto - není mi fajn a ona je v rodině ta poslední, kvůli které bych se snažila o cokoliv. A rozhodně to není jen kvůli minulé oslavě… Ta je uvedena spíš jako poukázání na to, že ona si taky nedělala násilí a to byla v úplně jiné situaci.

Tak v tom případě bych nešla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
18.3.18 10:44
@Anonymní píše:
Ahoj,
mám dilema a potřebuji poradit, jak byste se zachovaly. Švagrová bude slavit kulaté narozeniny. Naše vztahy jsou víceméně nijaké, vídáme se jen na rodinných oslavách. Nemám ji moc v lásce kvůli její sobecké povaze, já taky nejsem zcela určitě šálek jejího čaje. Chováme se k sobě s respektem, když se vidíme, usmějeme se na sebe, konverzujeme o běžných věcech. Prostě se ve společnosti tolerujeme. Jenže na poslední oslavě našeho syna se mě velmi dotklo, že ač věděla termín 3 týdny dopředu, prostě se sbalila a se svou rodinou odjela na chatu. Na chatu, která je jejich a jistě tam bude stát i další víkendy.
No a teď se stalo tohle - předevčírem zemřel můj otec. Naše vztahy byly na bodu mrazu (byl to těžký alkoholik), ale stejně mě to vzalo a já prostě nemám náladu juchat.
V hlavě mi vůči švagrové lítá - buď ta lepší a prostě jdi, na druhou stranu si říkám - a proč bych měla? Ani náš malý syn jí nestál za to přijít. Kdyby se jednalo o kohokoliv jiného z rodiny, tak se i ve svém momentálním rozpoložení přemůžu a půjdu. Kdokoliv jiný by mi za to stál, ona bohužel ne. Zas na druhou stranu tam budou lidé, které mám strašně ráda a manžela mrzí, že bych tam měla chybět.
Co dělat???

Nesla bych kvuli ni, ale max. lidem, co tam budou a mate je rada. Ale rozhodla bych se ciste dle sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.3.18 10:45

@Petruna21 ale tys nepochopila, že to, že tam případně nepůjdu nevnímám jako mstu. Ale jako věc, jestli mi ten člověk stojí za to, abych se v mé situaci vůbec pokoušela se přemoct. No a na to se mi naskýtá situace, kdy ona se kvůli nám nepřetrhla. Chápeš už, jak to myslím?

• Citovat
  • Upravit
3998
18.3.18 10:46
@Anonymní píše:

Já Ti rozumím a chápu to takhle od začátku diskuze. V tomhle případě bych nešla, nelámala bych se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
18.3.18 10:47
@Anonymní píše:
@Aries6 je to za hodinu, takže času na rozmyšlení opravdu moc nemám…

Být tebou, zůstanu doma. Popravdě, předevčírem ti umřel táta, sama říkáš, že i tobě je líto, a ani se nesluší jít dva dny po smrti rodiče na nějakou juchandu, ať byl rodič jakýkoliv.

• Citovat
  • Upravit
18.3.18 10:54

Nesla bych. Mam podobnou svagrovou a opravdu bych si nedelala nasili. Kazdy to pochopi, ze ti neni dobre a poslala bych syna a manzela samotne. Vztahy mate vlazne, ji to vadit nebude a ty se nebudes muset pretvarovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3169
18.3.18 10:55

Jestli se na to necítíš a nemáš náladu slavit, z oslavy bych se omluvila.. ;) Proč to lámat přes koleno..
Jinak upřímnou soustrast :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5487
18.3.18 10:59

Já bych se rozhodla jen podle sebe, jestli se mi chce nebo ne. Vadilo by mi asi zůstat doma sama. Kdyby zůstal někdo se mnou, spíš bych byla doma. Být sama, radši bych šla a bavila se s jinými, oblíbenými členy rodiny. A dodatečně upřímnou soustrast. Také mám otce alkoholika, zatím živého, tak mě někdy napadá, jaké to bude, až odejde.. :think: No nic, to je trochu OT

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.3.18 11:08

@mau-mau taky OT - vždycky jsem si myslela, že až odejde, bude mi to fuk. Realita je jiná. Pere se ve mně tisíc pocitů od nenávisti, přes výčitky, po lítost. Mému bylo jen 56let.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.3.18 11:10

Holky moc děkuju za vaše názory. Rozhodla jsem se, že opravdu nepůjdu. Sama doma nebudu a i kdyby, nevadilo by mi to. Ještě jednou moc díky.

• Citovat
  • Upravit
5487
18.3.18 11:22
@Anonymní píše:
@mau-mau taky OT - vždycky jsem si myslela, že až odejde, bude mi to fuk. Realita je jiná. Pere se ve mně tisíc pocitů od nenávisti, přes výčitky, po lítost. Mému bylo jen 56let.

Ten můj je značně starší. Ale je mi jasný, že líto mi bude hlavně těch promarněných let :,( :,( A hlavně asi budu mít pocit, že je to všechno jedna velká škoda :,( Tak to nějak překonej, však co také zbývá :hug: :hug: Myslím na tebe :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová