Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Moc všem díky dcerka by chtěla brasku či ségru a taky hlady netrpime mame něco málo na setreno jenom že já se strašně bojím mít 2 děti nedokážu si to představit jak vychovávat 2 děti dcerce je teprve 3 roky a s manželem máme skvělý vztah
Nešla bych do toho..
Popisujes že peníze máte, máte skvělý vztah, dcera už 3 takže by chodila už do školky…
![]()
Ještě si to doma promyslet..dcera by měla aspoň partaka
@Anonymní píše:
Moc všem díky dcerka by chtěla brasku či ségru a taky hlady netrpime mame něco málo na setreno jenom že já se strašně bojím mít 2 děti nedokážu si to představit jak vychovávat 2 děti dcerce je teprve 3 roky a s manželem máme skvělý vztah
Neblbni, to dáš levou zadní
. Měla jsem druhý mimčo, když bylo první holčičce dva a půl, bylo taky neplánovaný a nečekaný, měla jsem krátce před čtyřicítkou. Je neskutečně krásný koukat na ty dvě, jaký jsou parťačky, jak se ta starší o tu malou stará a ta malá zbožňuje velkou ségru. Chápu, že se bojíš, taky jsem to pěkně dlouho rozdýchávala, ale jsem šťastná, že tu druhou máme. Pro mě je to s dvouma dětma jednodušší než s jedním ![]()
@Anonymní píše:
Vzdyt to je idealni, dcerka uz se postara o sebe. A bude to mrne obletovat. Uz se ji leccos da vysvetlit. Chvilku si s tou myslenkou pohravej a pak mozna uvidis, ze se na mimi zacnes tesit. Mas jeste cas na rozmyslenou, takze pokud ti ani za tyden neprijde dalsi dite jako „dobry napad“, tak asi na potrat jdi. Ale jestli uz ted dcerka chce sourozence, tak ti to fakt bude pripominat a bude to pro tebe blby…
@Anonymní píše:
co blbnes. Ve 3 letech uz je skoro pozde na porizeni sourozence. Vsak az se to narodi, budou ji 4. Do kdy bys chtela cekat? Ja se zacala snazit, kdyz bylo moji dceri 10m. Bohuzel se pak skoro 2 roky nechtelo zadarit, zitra ji budou 3 roky a za mesic rodim. Za mne znacka ideal, budou mit k sobe blizko.
Pokud vyslovene nestradate, tak bez do toho. Nez pujde druhatko do skolky, zacne starsi chodit do skoly a nemusite ani platit 2× skolku.
Cca před 14 dny jsem také řešila interupci. Miminko jsme dlouho plánovali a ten měsíc co jsme se dohodli, ze už se snažit přestaneme (hlavně kvůli penězům, pritel se boji, ze to nezvladneme, pak i kvůli věku, mě 40, příteli 49) a budeme si užívat našeho syna(v lednu 4 roky) se to skoro po roce povedlo. Pritel o tom nechtěl ani slyšet, hned ze sítím musím něco udělat. Byla jsem z toho na dne, vůbec jsem nevěděla co dělat. Cele dny jsem brecela a na nej se nemohla ani podívat. Věděla jsem, ze mu to nikdy neodpustil. Už jsem měla i vyřízené všechny papíry a nakonec večer před tím jsem proste řekla ne, neslo to. Teď jsem za to rada, jsem v 11 tt. Takže za mě nesla bych ![]()
@warita Ona nechtěla cekat, chteli jen jedno. Spouste lidem jedno dite staci.
No… a my se zas urputne snazime, obihame kliniky… To je proste zivot ![]()
Preji ji, aby se spravne rozhodla, at to bude jakkoli. Hlavne podle sebe, idkyz je dobre, kdyz uvidi nazory jinych a zamysli se, pomine trochu to prekvapeni atd.
@Petra Star drz se, urcite se brzo zadari. Ja cekala na dalnici 19m. Uz jsem ztracela nadeji. Vlastne si myslim, ze presne to mi pomohlo. Ze jsem to uz vnitrne vzdala.
@warita akorát že placení školy je daleko horší než placení školky ![]()
Vzhledem k písemnému projevu paní, bych se už dál nerozmnožovala a pak vy budete žít s dítětem či bez, takže si to stejně musíte rozhodnout sama a vy už stejně rozhodnutá jste, není tu tedy co psát
Před 4 měsíci sme čekaly plánovaný mimi a bohužel jsem měla mimodeložni těhotenství stačilo jak sme se zklamali a bylo nám na nic bylo to tento rok 2×krat
a teď nevím jestli to uděláme správně a necháme si neplánovane mimi
mám velký strach a tu myšlenku že ho dát pryč
vím kolik žen by o to stalo a nedaří se
také my v rodině říkají že jedinacek nestačí bylo by malé smutno takhle si spolu pohraji
Já bych si ho v situaci kterou popisuješ nechala. Mám taky 3 a něco let od sebe a je to super. Syn už je velkej a rozumnej a chodí do školy a světa, ta ho zbožňuje, kouká na něj jak na svatej obrázek všude za ním už leze a culi se na něj. On ji zbožňuje taky, už jsou to partaci a když vidím jak spolu blbou (spíš on s ní), to jsou nejkrásnější momenty. Ale nepíšeš proč se bojíš že bys to nedala?
@stinga píše:
@warita akorát že placení školy je daleko horší než placení školky
aha? Ja nemam skolou povinne deti, ale co teda presne skola stoji? Pokud dite nechodi do nejake nobl soukrome skoly, tak co vim, to je zadarmo, nebo se myslim? Na zacatku roku se koupi pomucky a konec.
Za to skolka, za tu se plati a ne malo.
Podle toho co popisujes, tak bych na potrat nešla. Víš jak sem ráda, že mám ségru. Být jedinacek mi pripadne smutný. Když jsou dva, tak si spolu pohraji a ani o nich nevíš. Starší už budeš mít ve školce než se to narodí. Ještě to promysli ![]()