Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Klementyna píše:
Já si teda dost dobře vybavuju svoje počátky řízení, jaký strach jsem měla jezdit po ulicích, vyjet do města… Jestli je zakladatelka v této fázi, tak chápu, že ještě navíc v takové stresové situaci do toho jiného auta nesedla.
Přece to není úplný blázen a určitě si uvědomovala, co to znamená nechat tam auto stát, ale když se prostě nedokázala překonat, tak nedokázala. Chápu to
@Šmoulice píše:
Nechtěla jsem být tak /vostrá/, ale myslím si totéž…
Mě by zajímalo, jak řeší skutečné problémy.. Ja tohle prostě nechápu. Manželovi se udělalo zle v novém autě, z ničeho nic ho chytly ledviny a začal kolabovat. Naftovy 2.5tdi wv kombik. Umím řídit benzínovou jednohubku pro případ nouze, a slabé naftaky, nikdy sem neridila kombi a silnější auto než 1.7. I tak instinkt velel okamžitě ho dostat do nejbližšího špitálu, ani by mě nenapadlo stropit histerak, prostě sem musela jet.. kor po dálnici bože ![]()
A jen bych dodala, že chlap by mě taky sežral zaživa, kdybych mu něco podobného předvedla…takže jeho reakci chápu (tu na místě, tichou domácnost několik dní už ne).
Jinak tedy, už se stalo, tak se v tom nerýpejte. Ale určitě do budoucna, měň občas auta, když pojedeš někam s kamarádkou nebo rodiči, popros je, ať tě nechají řídit, aby sis řízení pořádně osahala…
@Šmoulice píše:
Nechtěla jsem být tak /vostrá/, ale myslím si totéž…
Mně se honilo hlavou ještě něco ostřejšího (být na místě chlapa), ale proč se tu zas hádat, že jo.. ![]()
No upřímně, ty by jsi půjčila své auto někomu, kdo udělá hysterák kvůli stěrači a že druhé auto řídit nebude, protože prostě má řidičák chvíli a bojí se? Já teda rozhodně ne.
A to mám auto velmi dobře pojištěné. ![]()
@Šmoulice píše:
@Mar__tanka1983No upřímně, ty by jsi půjčila své auto někomu, kdo udělá hysterák kvůli stěrači a že druhé auto řídit nebude, protože prostě má řidičák chvíli a bojí se? Já teda rozhodně ne.![]()
![]()
A to mám auto velmi dobře pojištěné.
No právě ![]()
@Kattynka000 tak tak.
Já si pamatuju sebe, když mě s mokrými papíry z minuty na minutu přesadili z malého twinga do passata v kombíku, to byl fičák
ale nic, co by se nedalo uřídit - jen sem měla problém na první křižovatce, nebyla sem zvyklá na čumák a tak sem „málem“ ťukla auto předemnou.
Dokážu se vžít do pocitu začátečníka, ale tak všechna auta mají volant, pedály a některé navrch řazení. Asi bych pochopila, kdyby ženská byla divoká řídit velký auto na manuál, když vždy jezdila jen s nákupní taškou s automatem, ale jinak jsou ta auta vesměs stejná. Třeba taková Tavrie, to byla lahůdka. Tu jsem tedy odřídila jednou a pak řekla, že už do toho vehyklu v životě nevlezu. Ale dojela sem.
Příspěvek upraven 09.04.16 v 14:25
@Šmoulice nu tak ti ostatní by to třeba nevěděli ![]()
Každopádně, zakladatelka by si to osahat měla - v klidu, za pěkného počasí, někde na okreskách ze začátku třeba…Já zase neberu takové to „jemu auto nepučím, neumí to“. Tak jak se to má naučit? Jo, když budu mít auto za třičtvrtě milionu a bez havarijky, tak se cukat budu, ale já jako dvacetiletá žába taky řídila, co mělo volant, půjčovala sem si auto napříč všemi známými - prostě když se někam jelo, tak jsem požádala, abych mohla být řidičem já…ono je rozdíl jet v cizím autě za slunečného počasí na výlet a je rozdíl za hysterického záchvatu v lijáku a na dálnici…
@Mar__tanka1983 Tak já jí taky chápu že se bála ale prostě to byla situace kdy nebylo vhodné hysterčit, prostě by jela pomalu k nejbližší benzínce nebo sjezdu, pokud to prostě nedám tak zavolám odtahovku nebo co já vím, nechat auto na dálnici je o hubu. ![]()
@arinecka no tak jistě, však to jsem psala hned v prvním příspěvku…udělat někdo tohle mě, tak si taky pro sprosté slovo nejdu daleko a nejspíš budu vyřvávat něco o tom, že za takovýhle jednání bych jí sebrala i lítky na obědy.
Spíš sem se snažila zakladatelce poradit, co udělat, aby se podobné situace neopakovaly…
@Mar__tanka1983 tam jde o to, že v případě nouze máš být schopná odridit aspoň kousek v jakémkoli osobaku.. takže pokud neměla z malucha skočit do iveca, tak tenhle histerak vážně nechápu
ohrozit na životě x lidí jen proto ze jsem histerka, tak si asi vyslechnu mnohem víc než jen 10minutovou hádku.
chlapovi se spíš divím ze ji tam nenechal a neřekl ji,,fajn, zavolej si odtahovku":-// on přišel s logickým řešením, jednoduchým, rychlým.. ona udělala scénu, ohrozila několik životů a ještě tam nechala v dešti BLIKAJÍCÍ auto u kraje dálnice? Doufám že ji policie odtáhla a bude to mít pěkně drahé, nejlíp hned za sebrání papíru
uz se vážně přestávám divit těm hlaskam v autě typu,,no jo, ženská"
A ne, neprijdu si ostrá, za tohle si člověk politování typu,,chuderko, byl na tebe zlej, máš pravdu nic si neudělala a on to přehnal" fakt nezaslouží ![]()
Já už se vidím jak volám asistenčku ![]()
Prosím potřebuji odtah z dálnice, jelikož mi nefungují stěrače
No co ti by si museli myslet
![]()
@Mar__tanka1983 píše:
@Šmoulice nu tak ti ostatní by to třeba nevěděli
Každopádně, zakladatelka by si to osahat měla - v klidu, za pěkného počasí, někde na okreskách ze začátku třeba…Já zase neberu takové to „jemu auto nepučím, neumí to“. Tak jak se to má naučit? Jo, když budu mít auto za třičtvrtě milionu a bez havarijky, tak se cukat budu, ale já jako dvacetiletá žába taky řídila, co mělo volant, půjčovala sem si auto napříč všemi známými - prostě když se někam jelo, tak jsem požádala, abych mohla být řidičem já…ono je rozdíl jet v cizím autě za slunečného počasí na výlet a je rozdíl zahysterického záchvatu v lijáku a na dálnici…
Jenže to je právě to. Pokud udělá hysterák z něčeho tak banálního, tak se jí žije? To hysterčí pořád kvůli kravinám? Vědět o někom, že je hysterka a dostane ho každá maličkost… Takže možná jo, auto si pujč, ale radši jeď sama. ![]()
@arinecka píše:
@Mar__tanka1983 Tak já jí taky chápu že se bála ale prostě to byla situace kdy nebylo vhodné hysterčit, prostě by jela pomalu k nejbližší benzínce nebo sjezdu, pokud to prostě nedám tak zavolám odtahovku nebo co já vím, nechat auto na dálnici je o hubu.
Hlavně výmluva ze nevím jak se ovládá, neznám jeho vlastnosti, tak se zeptám na to základní typu, kde se zapinaji světla, sterace, blinkr a jestli je řazení v něčem jiné a ať radši jede za mnou a ne ptedemnou kdyby něco a je třeba na handsfree, kdybych nevěděla co a jak a ne že nechám auto na dálnici…