Jména pro holčičky

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
338
19.1.14 22:03

Od detstvi touzim dat holcicce jmeno Rafaela, slo by to i k cizojazycnemu prijmeni. Kdyz jsem se jmenem vysla na verejnost vsichni koukaji a klepou si na celo, co myslite vy, je to ulet??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
19.1.14 22:06

@Ewista k vašemu příjmení se mi líbí jméno Elena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
20.1.14 00:01

Evelína je v pohodě. A když je Rafaela k příjmení, proč ne, super :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3987
20.1.14 13:45

@Malike @Slečna Ferka Holky, máme Elišku první, takže Elenka už se nehodí, na obě bysme volali Elí :-) Mě se na tý Evelíně taky něco líbí, ale nevim, jak jí oslovovat…Eví, Evelínko, když bude zlobit Evelíno, ale jinak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
20.1.14 13:46
@Gabca11 píše:
Od detstvi touzim dat holcicce jmeno Rafaela, slo by to i k cizojazycnemu prijmeni. Kdyz jsem se jmenem vysla na verejnost vsichni koukaji a klepou si na celo, co myslite vy, je to ulet??

Proč by to měl být úlet? Pokud se vám to líbí a s příjmením to nepůsobí nesourodě, tak proč ne? Jak bys jí říkala? Dle mé zkušenosti okolí většinou jména kritizuje, takže se stejně nezavděčíš všem, takže určitě bych dala to, co se líbí mě, abych pak nemusela litovat, že jsem se nechala překecat. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
20.1.14 13:47
@Ewista píše:
@Malike @Slečna Ferka Holky, máme Elišku první, takže Elenka už se nehodí, na obě bysme volali Elí :-) Mě se na tý Evelíně taky něco líbí, ale nevim, jak jí oslovovat…Eví, Evelínko, když bude zlobit Evelíno, ale jinak?

Domácí, co jsme bydleli měli taky Evelínu a taky jsem si říkala, jakou asi používají zdrobněli a je fakt, že žádnou nepoužívali, což se mi na tom jménu nelíbilo. :nevim: Mám ráda jména, která mají co nejvíce tvarů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3987
20.1.14 13:59

No, našla jsem, že to jde různě..třeba i Lí atd…je fakt, že třeba Eliška má hodně zdrobnělin a možností, ale sami jsme si vymysleli jich ještě dalších několik, co vyplynulo, takže to by přišlo postupně asi i tohohle jména

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
20.1.14 14:02
@Ewista píše:
No, našla jsem, že to jde různě..třeba i Lí atd…je fakt, že třeba Eliška má hodně zdrobnělin a možností, ale sami jsme si vymysleli jich ještě dalších několik, co vyplynulo, takže to by přišlo postupně asi i tohohle jména

Tak to je pravda, že dítku můžeš říkat jakkoli uznáš za vhodné, ale pak to většinou už nemá se jménem nic společného. :nevim: Je to ale věc názoru. My vybrali jména, aby měla co nejvíce možných tvarů a že se pak postupně rozhodneme, co se nám bude nejvíce líbit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3987
20.1.14 14:06

@tiffany To jo, to máš pravdu, ale nám se prostě nic nelíbí. Pro kluka jsme měli jasno už dávno, ale druhou holčičku jsme nevěděli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
20.1.14 14:26
@Ewista píše:
@tiffany To jo, to máš pravdu, ale nám se prostě nic nelíbí. Pro kluka jsme měli jasno už dávno, ale druhou holčičku jsme nevěděli

My to měli přesně opačně. Klučičí jméno se nám nelíbilo žádné, ale z holčičích jsme nevěděli, které dřív. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13142
20.1.14 14:29
@tiffany píše:
My to měli přesně opačně. Klučičí jméno se nám nelíbilo žádné, ale z holčičích jsme nevěděli, které dřív. :mrgreen:

Měla jsem to taky tak. :lol: @Gabca11 Já jsem pro neobvyklá jména :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
20.1.14 16:03
@tiffany píše: ením to nepůsobí nesourodě, tak proč ne? Jak bys jí říkala? Dle mé zkušenosti okolí většinou jména kritizuje, takže se stejně nezavděčíš všem, takže určitě bych dala to, co se líbí mě, abych pak nemusela litovat, že jsem se nechala překecat. ;)

Rikla bych ji Ela, Elinka nebo Rafaelka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
20.1.14 18:12

@Ewista Znám dva lidi, co ji mají. Jedna říká Evelína (je dost divná), druhý říká Eví, Evinka, Evelínka, Linka, Elinka (to by teda u vás asi byl znatel ;) )… Hele, to se vymyslí, když to dítě máš aq chceš mu pěkně říkat. Mě by před porodem nenapadla půlka zdrobnělin, co používám na dceru ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
20.1.14 18:41
@Gabca11 píše:
Rikla bych ji Ela, Elinka nebo Rafaelka.

Mě se to jméno líbí moc. Mám ráda neobvyklá jména. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6064
20.1.14 18:58

Také aby se jméno hodilo k příjmení. máme Verunku a Adélku
Verunka to má navíc nejlepší a zní to bezvadně jméno začíná na V, příjmení také na V, a naše vesnice také na V :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze