Jméno Adolf

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
káťa
9.8.14 12:03

Holky, tak můj přítel se sice nejmenuje Adolf, ale zase má s Hitlerem stejné příjmení, kromě prvního písmene. A ve škole mu taky nikdo jinak než Hitler neřekl.
Jinak to jméno samo o sobě se mi celkem líbí - Áda nebo Dolfi je fajn.
Co se mi ale nelíbí je to, že to řekne, že kluk se bude jmenovat takhle a nebude s tebou o tom diskutovat :cert:

Příspěvek upraven 09.08.14 v 12:04

• Citovat
  • Upravit
74219
9.8.14 12:03

Jedine co me naoada domluvit se s kamaradem / kamarady tveho chlapa jestli by mu nekde u piva policky takove jmeno nerozmluvili, kdyz je tak tvrdohlavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7139
9.8.14 12:04

Protestovala bych v zájmu syna co to půjde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
9.8.14 12:05

@Ananta Příjmení bude zaručeně po mě.

NO, asi přistoupím prostě k tomu, že o matrice budu mlčet a jméno v porodce nahlásim pouze po svém a otcovství budu řešit po porodu „dodatečně“ a nebo ta dvě jména s tím, že Adolf bude v pozici druhého jména :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
9.8.14 12:06
@Jani6 píše:
@Ananta Příjmení bude zaručeně po mě.NO, asi přistoupím prostě k tomu, že o matrice budu mlčet a jméno v porodce nahlásim pouze po svém a otcovství budu řešit po porodu „dodatečně“ a nebo ta dvě jména s tím, že Adolf bude v pozici druhého jména :nevim:

do budoucna ale takhle se problémy neřeší, jen malá rada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
@Kelsey píše:
Jedine co me naoada domluvit se s kamaradem / kamarady tveho chlapa jestli by mu nekde u piva policky takove jmeno nerozmluvili, kdyz je tak tvrdohlavy.

Tohle už mě napadlo taky, mluvila jsem s přítelkyní od jeho velmi dobrého kamaráda - pracují spolu a znají se od základky a ona zkusí nenápadně to nadhodit před ním, že aby s ním to téma najel :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
@Jani6 píše:
@Ananta Příjmení bude zaručeně po mě.NO, asi přistoupím prostě k tomu, že o matrice budu mlčet a jméno v porodce nahlásim pouze po svém a otcovství budu řešit po porodu „dodatečně“ a nebo ta dvě jména s tím, že Adolf bude v pozici druhého jména :nevim:

Rozumný nápad. Ale i to druhé jméno jen v případě, že bude moc moc hodnej :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
9.8.14 12:12
@Slečna Ferka píše:
Rozumný nápad. Ale i to druhé jméno jen v případě, že bude moc moc hodnej :mrgreen:

Jak já doufala, že to bude holka a kulový no :( Bych předešla všemu… Teď mi tchýně hučí do tlf do ucha všechno co vím, že jo, že ta šikana atd a že je prdlej atd, tak řikám, však jako to vím, co mi to ještě tu řikáš, nejsem blbá, jenže to je ono, i ona ho vychovala tak, že on si dupnul a měl a když po ní vyjel, tak ona ještě naopak dolejzala, aby si ho udobřila a on to prostě asi bere tak, že tady to bude fungovat stejně a ví moc dobře, že ne, kolikrát jsem se šprajcla a ví, že vlak prostě nejel a hotovo, ale teď s tím jménem to je prostě error strašnej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
9.8.14 12:13
@Jani6 píše:
Jak já doufala, že to bude holka a kulový no :( Bych předešla všemu…

nepředešla bys ničemu, jen by se jeho povaha odhalila později ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
9.8.14 12:15

Adolf se mi líbí, ale určitě se dítěti neřekne ve škole jinak než Hitler, to na 100% :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
9.8.14 12:19
@Jani6 píše:
To už mě právě napadlo jako varianta taky, dát teda první nějaké „normální“ a jako druhé " to jeho ", ať mám svatý klid. Víš jak - vlk se nažere a koza zůstane celá :nevim:

Tak mu to navrhni, že pokud on takhle, tak ty takto :lol: Můj chlap chtěl synovi také jméno po otci, ale přiznejme si, že Jan je trochu jiná skupina, takže ho syn má :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
9.8.14 12:21

@Tereza1986 To je právě to, mě by to jméno jako takové snad ani nevadilo, vzala bych to, ale prostě to ve mě hnedka vyvolá tohohle „borce“ no :(

@kozisek Jééé, co já bych dala za Honzíka :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1350
9.8.14 12:27

Jméno se mi líbí, ale určitě bych ho nikdy nedala, právě kvůli asociaci s Hitlerem.
Nicméně, myslím, zakladatelko, že s přítelem budete mít větší problém než jen jméno :nevim:
Manžel taky chtěl hodně pro prvního syna jméno po sobě (Petr), ale pro mě to byl prostě Tomášek :srdce: Vedli jsme dlouhé hovory, nakonec prohlásil že když nechci dát Petra ať tam napíšu co chci. Mrzelo mě to, ale dala jsem Tomase.
Teď máme čerstvé mimčo a je to Petr :srdce:
Každopádně bych si tohle chování určitě líbit nenechala a s klidem mu oznámila že prostě Adolf v žádném případě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
9.8.14 12:32

@Jani6 rozhodně bych Adolfa nedávala, nelíbí se mi, ale zejména bych ho nedávala ze stejného důvodu, co ostatní. A nedávala bych ho ani jako druhé jméno, i o tom spolužáci ve škole budou vědět, dítě se 2 jmény je u nás celkem „rarita“, takže děti si spolehlivě zapamatují obě, a Hitler to bude stejně. Prostě bych řekla, ne, a tečka. a že nepodepíše otcovství? tak ať nepodepíše, on mu to soud po porodu vysvětlí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
9.8.14 12:32

@Meredit Jo, Péťu jsem navrhovala - po něm jméno - ač se mi teda nikdy nechtělo, aby dítě mělo jméno po jednom z rodičů, ale zlatě za to :palec: No, už se se mnou nebaví, vím, je v práci, má toho hodně, hoří jim termín, ale už vidím jak dorazí v noci a bude se mnou vézt diskuze a já fakt nevim, kdy se najednou rozsypu, od té poslední kontroly moc moudrá už nejsem a je fakt, že i pocitově se moc necítím no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze