Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Angie14 píše:
Ahoj,jediný jméno na kterém jsme se s přítelem shodli, když to bude kluk je Oliver
@Clarkia píše:
Tak by to chtělo ještě Jarmilku.
Tak Jarmilu máme v rodině, ale je dost daleká příbuzná a já s bráchou a ségrou jí tajně říkáme Cvička. Jarmilka - cvička( jak jsou ty cvičky pro děcka do tělocviku). Teďkom jsme byly nedávno na takové rodinné sešlosti, která se koná tak jednou za dva roky ( někteří nemůžou pořád lítat do Česka a zase zpátky do Ameriky.) No a ségra tam nebyla, nebylo jí dobře. Pak jsem za ní s bráchou přiletěla a už ro začalo :,, Cvička…" stačí říct Cvička u my 3 už víme o kom je řeč. Tak radši cedávat JARMILU - CVIČKU
![]()
@iné´s11 píše:
Tak Jarmilu máme v rodině, ale je dost daleká příbuzná a já s bráchou a ségrou jí tajně říkáme Cvička. Jarmilka - cvička( jak jsou ty cvičky pro děcka do tělocviku). Teďkom jsme byly nedávno na takové rodinné sešlosti, která se koná tak jednou za dva roky ( někteří nemůžou pořád lítat do Česka a zase zpátky do Ameriky.) No a ségra tam nebyla, nebylo jí dobře. Pak jsem za ní s bráchou přiletěla a už ro začalo :,, Cvička…" stačí říct Cvička u my 3 už víme o kom je řeč. Tak radši cedávat JARMILU - CVIČKU![]()
Dobrý den, obracím se na Vás s prozbou o pomoc při výběru jména pro naše třetí dítě. Doma už máme Filipa a Matyáše. Zároveň Vás chci poprosit, aby jméno bylo české, jelikož naše přijmení je typické české. Děkuji ![]()
@121quika píše:
Dobrý den, obracím se na Vás s prozbou o pomoc při výběru jména pro naše třetí dítě. Doma už máme Filipa a Matyáše. Zároveň Vás chci poprosit, aby jméno bylo české, jelikož naše přijmení je typické české. Děkuji
Daniel
Strašně se mi líbí Jonáš a Jáchym ale bylo by třeba napsat jestli už nad nějakými jmény uvažujete takhle je nespočet variant
@ikyki píše:
Strašně se mi líbí Jonáš a Jáchym ale bylo by třeba napsat jestli už nad nějakými jmény uvažujete takhle je nespočet variant
Jistě, že uvažujeme. Jenže je tady menší zádrhel. Jména, která se líbí mě se nelíbí mému a obráceně. Nemůžem se na ničem shodnout.
No je dobré napsat příjmení - třeba i anonymně. A napsat co si nepřeješt třeba aby slavil svátek kolem vánoc nebo narozenin tj. kolem… nebo že nechceš dlouhé méno, nechceš tvrdé jméno - pak my to přijde jako smysluplná diskuze, která může být inspirací.
@Olíííí píše:
Jistě, že uvažujeme. Jenže je tady menší zádrhel. Jména, která se líbí mě se nelíbí mému a obráceně. Nemůžem se na ničem shodnout.
no u nás to bylo to samé…tak písni jaká se líbí tobě
@Olíííí píše:
Tak je napiš, abychom věděly, jaká nenavrhovat. ![]()
@Olíííí píše:
Tak takhle to je i u nás. Nemůžeme se shodnout a vždy se pohádáme. Nevím, jak to dopadne, asi bude mít jména dvě. Jedno, co dám já, druhý co dá přitel… ![]()
Já preferuji spíše ty cizí jména, nevím proč, ale líbí se mi více. Například Sebastian, Max, Nicolas. A z ČR Adam, Patrik… ![]()
@Levandulina píše:
Tak takhle to je i u nás. Nemůžeme se shodnout a vždy se pohádáme. Nevím, jak to dopadne, asi bude mít jména dvě. Jedno, co dám já, druhý co dá přitel…
Taky řešení
Naše malá má taky jména dvě, ale ne z důvodu, že bychom se nemohli s manželem shodnout, ale líbilo se nám jich tolik, že jsme to zrudukovali na nejvyšší možný počet. ![]()