Jméno pro chlapečka k přijmení Šubrt

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7569
29.9.13 16:20

@Anet11 to fakt ale existuje…taky jsem se tomu smála. Přítel má Harleye, tak jsem to navrhovala přítelovi, že to dáme druhýmu synovi… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
EA714
31.10.13 18:01

Náš Matyášek :srdce:

• Citovat
  • Upravit
26833
5.3.15 14:54

Damián x Damian

Ahoj maminky, mám vybrané jméno Damian, ale když jsem ho chtěla napsat do prohlášení o jménu, tak mě napadlo, že nevím, jestli je to správně krátce nebo dlouze. Jaký je váš názor? Asi bude korektní oboje, ale co je správnější? :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
5.3.15 14:58
@Reinka píše:
Ahoj maminky, mám vybrané jméno Damian, ale když jsem ho chtěla napsat do prohlášení o jménu, tak mě napadlo, že nevím, jestli je to správně krátce nebo dlouze. Jaký je váš názor? Asi bude korektní oboje, ale co je správnější? :nevim: :mrgreen:

Damianu je v ČR 334 a Damiánů 712. Takže obvyklejší je Damián.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31379
5.3.15 14:58

@Reinka korektní je určitě oboje, Damián je „češtější“, Damian více mezinárodní, koresponduje s původním tvarem jména. V ČR je více Damiánů než Damianů, ale používá se opravdu oboje, tak bych volila jak se to líbí vám, jak jde líp k příjmení atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
5.3.15 14:59

@Reinka oboje je v pořádku, záleží, jakou variantu chceš. Chlap měl Damiána.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
5.3.15 15:04

Oboje je v pořádku. Koukám, že máš Daniela a Davida, tak mě by se k tomu líbila ta krátká varianta :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
5.3.15 15:14

Obojí je v pořádku, mě se líbí víc Damián, ale k Danielovi a Davidovi se krásně hodí Damian. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
5.3.15 15:16

Díky :kytka: Tak mně je jedno, co se hodí ke klukům, stejně se jednou všichni rozutečou svou cestou (doufám :mrgreen: :mrgreen: ). Líbí se mi víc Damian, ale máme krátké příjmení a znělo by to asi divně :think: Jen jsem tak znejistěla, jestli je jedna správná verze, nebo obě a můžu si vybrat, takže mám do porodu nad čím přemýšlet :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2551
5.3.15 15:28

Damian je více mezinárodní, kdyby třeba v budoucnu hodně cestoval bude s tím mít méně problémů, nebude muset vysvětlovat, že se píše Damian s čárkou nad a :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
5.3.15 15:30

@kitty77 tvůj syn se jmenuje Matyjasz? :) To je polsky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2551
5.3.15 16:46

@evill ano, ale běžný ekvivalent tohoto jména je v polštině Mateusz. Já jsem strašně chtěla Matyáše, ale manžel jako polák nechtěl jméno s háčky a čárkami tak máme Matyjasza ke spokojenosti nás obou :mrgreen: bydlíme v pohraničí, kde jsou polská jména běžná a syn půjde do polské školky a školy tak tady to jméno zní normálně 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
5.3.15 17:00

@Reinka Mě se líbí víc Damian, i jde víc k tvým klukům. :mrgreen: V krátkém příjmení bych problém neviděla, ty dvě jména se zas tak rozdílně nevyslovují Damian/Damián :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
5.3.15 18:22
@kitty77 píše:
@evill ano, ale běžný ekvivalent tohoto jména je v polštině Mateusz. Já jsem strašně chtěla Matyáše, ale manžel jako polák nechtěl jméno s háčky a čárkami tak máme Matyjasza ke spokojenosti nás obou :mrgreen: bydlíme v pohraničí, kde jsou polská jména běžná a syn půjde do polské školky a školy tak tady to jméno zní normálně 8)

jj Mateusze znam :). Zarazilo me to j ve jmene, ja bych to polsky napsala jen Matyasz, takze bych to mela blbe :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2551
5.3.15 19:28

@evill chtěli jsme to zapsat jako Matyasz ale to nám nepovolili :P taky byl 2m bez rodného listu :cert: nakonec dovolili variantu Matyjasz :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze