Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anet11 zeptala ses-odpovím: nelíbí se mi to jméno
…ale na mém názoru nezáleží.
Jak to jde k příjmení?
Nelíbí se mi to vůbec. Připomíná mi to jméno Haryk a to byl pes ![]()
Je to zvláštní jméno. V Čechách jich je jen přes 120. Ale v Třinci jich je 38! Nejsi z Moravy? Tam je asi oblíbené.
Akorát je takové „neohebné“ jinak mi nepřijde zavrženíhodné.
K příjmení to docela jde. Je to původně německé jmeno, česky je to Hynek.
@Anet11 píše:
K příjmení to docela jde. Je to původně německé jmeno, česky je to Hynek.
Tak v češtině je to hezký. Líbí še mi to víc v češtině ![]()
@janet9 bydlím v Praze, ale pocházím z OV
Napadlo mě Heňo, Heňoušek, Henryček…
Mně se to líbí! Nikdy jsem to neslyšela, ale
A k Viktorovi to vážně jde. Ve školce jsou jména jako Vinie, William atd. Proč ne Henryk? (Jinak Hynek se mi nelíbí)
@Lenka512 píše:
To už je lkepší ten Hynek…ten se taky moc nedává, nebo jo??
Hynků je tu skoro 4500. I v Praze je jich 500.
@Levandule121
Vinie? To jsem zase nikdy neslyšela já
Dík, mě Henryk příjde taky lepší než Hynek. A ještě bysme mu mohli říkat Heneček.
Tak nevím, furt se s mužem nemůžeme shodnout, co chce on, nechci já a naopak. On chce Karel nebo Franta, já zas Mikoláš nebo Patrik
Takže už koukám i na velmi neobvyklá jména a Henryk mi padl do oka.
Mě se to jméno moc nelíbí, spíš mám pocit, že ho znám jako Henry. Ale důležité je, aby se jmého líbilo vám. Vždycky se najde někdo, komu se některé jméno nelíbí. To se týká všech jmen. My se s přítelem taky nemůžeme shodnout, už jsem to tu psala, tak asi zabrousíme do neobvyklých jmen. A to už slyším okolí, jak k tomu bude mít výhrady. Ale co je jim do toho, že? ![]()
@Levandulina to máš pravdu, hlavně aby se líbilo nám
A taky mám zkušenost, ze se mi nejaké jmeno nelíbí a kdyz pak dotyčné dítko znám tak se mi líbit začne. To mám třeba s Hugem a Edou.
@xaminka
z toho vašeho výběru by se mi nejvíce líbil Daniel
my měli pro kluka vybráno Matyáš ale nevím jak by se vám to líbilo…Matyáš Šubrt ![]()