Jméno pro chlapečka k přijmení Šubrt

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
465
6.3.15 19:10

Holky, přidám se s prosbou o radu :) Za 2 měsíce čekáme první mimčo-kluka a pořád se trápíme nad jmenama. Chtěli sme holku Karolinku ale to padlo a na kluka jsem bezradná. Líbí se mě Samuel ale to mě manžel řekl že je jak na psa, uznává spíše ty klasická jmena.Pak se mi ještě líbí Dominik ale v rodině jsme měli pradědu Štěpána a všichni chcou at dám po něm. Ne že y se mě to nelíbilo vubec ale jak mu říkat až nebude uplně malej a trochu zkráceně? jedině Štěpo, Štěpi. A k tomu jsme z malé vesnice a už tady 2 malý Štěpánky máme :/ Když řeknu že vyberu něco jinýho, tak je zle a jsou všichni nasraní, co vymýšlím… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.3.15 19:47
@optimistka85 píše:

Je to přece vaše dítě, takže si nenechte radit od příbuzných, stejně vám všechno zkritizujou. Doporučuju jméno neříkat.

Co třeba tyto:
Radim, Nikola, Ctirad, Václav, Alan, Marcel, Marian, Přemysl, Miloš, Luboš, Radan,…
Jména si můžete vybrat i tu: http://cs.wikipedia.org/…_p%C5%AFvodu Abych tady znovu nevýjmenovávala ten kalendář :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
6.3.15 20:26

Já vím, že to bude naše dítě a kdyby bylo jen na mě tak se neradím s nikým ale potřebuju přece souhlas a podpis manžela a když on to jmeno nechce tak je to na prd :/ Na ty stránky mrknu, na ty sem se ještě nedívala ale jinak kalendář českých a slovenských jmen mám projitej a nic se mě právě moc nelíbí :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
6.3.15 20:57

@optimistka85 Hele, až pojedete do porodnice nebo až porodíš, podepíše ti cokoliv. ;)
Na názory dalších z rodiny bych nedala. Nikdy se všichni neshodnou. Už rozumím těm, co jméno tají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
7.3.15 14:40

Záleží na příjmení, mě se Samuel líbí, zkus to ještě přes manžela. JInak me napadá Pavel-Pavlík-Pavlíček- Pája…, Daniel, David, Dominik.. Štěpán se mi nelíbí a pokud by mi to cpala rodina, tak ho stejně nedám. Určitě bych se rozhodovala jen s partnerem a rodině oznamte jméno až budete představovat malého, nic jim do toho není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.3.15 14:09

Filip je krásné jméno :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
10.3.15 19:06

No nechci právě jmeno co má každej druhej a Filipa máme pulročního ob barák…No zkusím ještě toho Samuela ale asi to neprojde. Přemýšlím i nad tím Dominikem a už taky váhám, jestli to neni moc dlouhý k přijmení Hudeček a nebude lepší ten Štěpán…no je to hrozný :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Flenka
10.3.15 19:30
@optimistka85 píše:
Holky, přidám se s prosbou o radu :) Za 2 měsíce čekáme první mimčo-kluka a pořád se trápíme nad jmenama. Chtěli sme holku Karolinku ale to padlo a na kluka jsem bezradná. Líbí se mě Samuel ale to mě manžel řekl že je jak na psa, uznává spíše ty klasická jmena.Pak se mi ještě líbí Dominik ale v rodině jsme měli pradědu Štěpána a všichni chcou at dám po něm. Ne že y se mě to nelíbilo vubec ale jak mu říkat až nebude uplně malej a trochu zkráceně? jedině Štěpo, Štěpi. A k tomu jsme z malé vesnice a už tady 2 malý Štěpánky máme :/ Když řeknu že vyberu něco jinýho, tak je zle a jsou všichni nasraní, co vymýšlím… :(

Rozhodně bych si do toho na tvém místě nenechala mluvit od rodiny a pokud to dokážeš (já jsem na to moc užvaněná :D ), říct až s miminkem na ruce :). Dominik asi docela dlouhé je :(.
Nelíbilo by se ti třeba Kamil Hudeček, nebo Viktor? Jinak s tím Samuelem mě napadl Rafael, což byl můj spolužák na střední :) a všechny jsme ho alespoň chvíli milovaly :D.

• Citovat
  • Upravit
15225
10.3.15 20:11

@optimistka85 Dominik Hudeček tak strašně dlouhé není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
10.3.15 22:04

@Flenka - Kamil ani Viktor se mi moc nelíbí a Rafael je fajn ale ten bydlí naproti nám, taky mimčo malý :D ale to by vyšlo nastejno jak s tím Samuelem, už slyším mojeho :) No já jsem ukecaná jak na co a taky to moc nechci řešit s ostatníma ale každej se ptá a tipuje, radí…
@Ukulina - no je fakt že jsou i delší příjmení a vlastně to vyjde nastejno se Samuelem :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
11.3.15 17:14

@optimistka85 Dominik Hudeček je krásný :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
11.3.15 18:35

Ahoj :-) můžu se vás tady zeptat, jaký máte názor na pojmenování chlapečka po tátovi? Já jsem byla dlouho proti, aby se otec a syn jmenovali stejně, ale teď čekám chlapečka a manželovo jméno je jediné, které se mi pro něj líbí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.3.15 18:50

A co Felix

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
524
11.3.15 18:58
@venatrixx píše:
Ahoj :-) můžu se vás tady zeptat, jaký máte názor na pojmenování chlapečka po tátovi? Já jsem byla dlouho proti, aby se otec a syn jmenovali stejně, ale teď čekám chlapečka a manželovo jméno je jediné, které se mi pro něj líbí :)

My mame chlapecka po manzelovi :-) Jarouska. Mel ohromnou radost :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
11.3.15 19:04

@venatrixx Že je to děsně nepraktické a svým způsobem i neoriginální/nudné nebo jak to správně nazvat (jako že si rodiče nedali trochu práce vybrat nějaké hezké jméno, které se bude líbit oběma a půjde k příjmení).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze